: som dagene går.. <-- -->

Prosjekter

Prosjekter

    Prosjekter : Start
  • [ Sist oppdatert: 12.07.2015 - 11:56:46 ]

"Prosjektene" som du finner her er selvsagt datarelatert, og i frste omgang er det "StuePC" det handler om. "Multi MediaCenter", "HTPC", "PVR" eller hva du n nsker kalle det.

Hvorfor HTPC

Hovedpoenget var ha en pc i stua som kan ta opp tv-program eller en film jeg ikke rekker se "live", og f tilgang til musikksamlingen som ligger p hovedpcen min et annet sted i huset. Kunne ogs tenke meg bruke den som DVD spiller, og om det var mulig f inn noen radiokanaler ville det ikke vre av veien.

Selvsagt kunne jeg ha kjpt en ferdig boks som kunne ha gjort det meste av dette, men de er mye dyrere og ikke p langt nr s morsomme jobbe med!-)

Ting tenke p

Det er et par ting som gr igjen hvis du sker etter HTPC p nettet, STY, VARME og WAF, ikke ndvendigvis i den rekkeflge.

» WAF - "Wife Acceptance Factor" eller "konefaktor" er av naturlige rsaker ikke noe problem for meg, men selv om jeg (bare) er mann ville jeg jo veldig gjerne ha et kabinett som var litt "pent" se p og ikke tok for stor plass.

» Starter du en pc - s blir det sty, i strre eller mindre grad. Mesteparten av styen kommer fra vifter; kabinettviften(e), CPU-viften og viften(e) i strmforsyningen. Hvis du ikke har en maskin som lager "unormalt" mye sty er ikke dette noe problem til daglig, men skal du ha pc-en i stua er dette et sentralt punkt.

» PC'er utvikler ogs varme, men det i seg selv er ikke i utgangspunktet noe stort problem i stua, det er jo bare tilpasse andre varmekilder - ikke sant? Ikke helt s enkelt, for det br jo ikke bli for varmt INNE i pc-en heller da, og for f varmen ut derfra m det brukes vifter - og s er vi tilbake til stynivet igjen! Med andre ord: Det er mye tenke p

Hardware

Var innom mange lsninger her: Kabinett + hovedkort + tv-kort, barebone + tv-kort, "komplett" barebone mediapc.. Til slutt gikk jeg for en barebone + tv-kort lsningen og startet jakten etter et system som oppfylte mine krav. Asus Pundit-R og Aopen XC Cube pekte seg ut som aktuelle kandidater og l p et behagelig prisniv

Valg av TV-kort var for meg veldig enkelt: Hauppauge! WinTV 350PVR hadde "alt" jeg kunne nske meg - og mer til!

Software

Siden "systemet" skulle kobles opp mot TV og bare bruke dette som "skjerm" var det et "must" ha et interface som kunne leses greit p "godstol-avstand", og som kunne betjenes ved hjelp av en fjernkontroll. Det er en del alternativer velge mellom - bde kommersielle og gratis, bde for Windows og Linux, og hva som er beste er ikke godt si. Det er litt viktig bruke litt tid p dette punktet, det er jo dette du ser hver gang du bruker systemet - forhpentligvis!

Jeg landet til slutt p GB-PVR, et gratisprogram som s ut til dekke mitt behov og i tillegg virket enkelt og greit sette opp. Siden jeg hadde tilgang til en utgave av MCE 2005 nsket jeg ogs prve dette, mest for finne ut hva det var og om det var noe "satse p" i fremtiden.

Til saken!

Hvis du vil lese mer om prosjektene mine er det bare velge i menyen! God fornyelse!

 
 
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!