: som dagene går.. <-- -->

Prosjekter

Asus Pundit-R

    Prosjekter : Asus Pundit-R
  • [ Sist oppdatert: 12.07.2015 - 11:56:46 ]

Denne har ALT!

Pundit-R!

Til vre s billig er det helt utrolig hvor mye ASUS har puttet inn i denne maskinen. Ta en kikk i listen over spesifikasjoner s fr du med deg alt, men kan nevne PCMCIA-spor, 4-1 kortleser, 2 IEEE 1394 porter, S/PDIF - og det bare p forsiden, og p baksiden finnes S-Video, TV-Out, VGA og DVI port i tillegg til de vanlige utgangene som printer, seriell, nettverk og USB porter. Nr det i tillegg er 2 pci spor ledige er det vel ikke s vanskelig forst at jeg falt for denne? Da jeg fikk den ut av esken ble jeg faktisk enda mer imponert, den virket ikke billig nr du kikket p den heller, og var slankere og mindre enn jeg hadde trodd.

[ For deg som ikke er sikker p hva en "barebone" maskin: - s er det alts et kabinett med hovedkort ferdig montert. Du trenger bare putte inn prosessor, minnebrikke(r), harddisk. Hvis du vil kan du i tillegg putte inn en CD/DVD spiller/brenner og om du nsker det - er det som regel plass til en diskettstasjon. ]

Pundit-R!I mitt tilfelle var dette delene som skulle p plass:

  • CPU: Intel Celeron 2.4GHz PC400 Socket 478
  • RAM: DDR-DIMM PC3200 512MB DDR
  • HD: Samsung SpinPoint P80S 160GB SATA 8MB 7200RPM
  • Optisk: Aopen DVD R/RW
  • Hauppauge! WinTV 350PVR
  • A-Link AirPlus DWL-G520+

Av med dekselet og s var det bare sette i gang! Som du ser av bildet er det ikke mye plass, og har du store og litt tykke fingre br du ogs vre VELDIG tlmodig.

For ta det frste frst: Brukermanualen som fulgte med maskinen var helt topp, den gikk gjennom monteringen steg for steg, rikt illustrert og kommentert. Dette er virkelig noe andre kan lre av Asus!

S til monteringen: Det er trangt! VELDIG trangt. CPU-en var den enkleste sette p plass, men s begynte problemene. Jeg hadde heldigvis bare en minnebrikke som skulle p plass og plasserte den lengst unna CPU-en. Dette fordi festemekanismen til CPU-kjleren kom ubehagelig nr hvis jeg benyttet det innerste DIMM-sporet.

Harddisken og CD/DVD-spilleren skal frst skrues fast i en "holder" som deretter settes p plass i kabinettet. Hres veldig lett ut, men var et sant lite he****e f til i praksis. Jeg hadde kjpt en SATA disk til vidunderet, men den medflgende kabelen var s liten - og pluggene snudd "feil vei" at jeg etter en times arbeid gav opp og fant frem en reserve jeg hadde liggende. IDE-kabelen til DVD-brenneren var grei nok, det vanskelige var f brettet den p en slik mte at den ikke tok for mye plass. Strmkablene var heller ikke enkle f lagt p en fornuftig mte, men til slutt fikk jeg n alt p plass.

Ved bruke et RISER kort hadde Asus ftt plass til 2 pci spor i maskinen. Her skulle du skru p plass tilleggskortene du hadde for deretter sette p plass RISER-kortet. Det viste seg etter hvert at det eneste sporet som var mulig bruke til TV-kortet var sporet nrmest kabinettsiden, da gikk det akkurat klar av minnebrikkene. Problemet var at det s si var umulig f kortene inn i maskinen etterp. Prvde p alle mulige mter fr jeg til slutt brukte r makt og dro bunnen nedover. Det var ikke mange millimeterne men det hjalp. S var det bare koble til strmmen, krysse fingrene og starte opp.

Etter ndvendige innstillinger i biosen var unnagjort startet installasjonen av Windows, oppgradert til SP2, deretter de nyeste driverne fra websiden til Asus. Turen kom til TV-kortet som ogs gikk problemfritt - da jeg omsider hadde funnet ut hvilke versjon av drivere jeg skulle bruke. Scannet etter kanaler og s var alt p plass. Det hele gikk nesten for lett! Til og med det trdlse nettverkskortet ble installert og konfigurert uten problemer, det var ikke engang behov for softwaren som fulgte med, XP hadde alt den trengte allerede. GB-PVR fungerte som en drm ved frste forsk og s var det alt klart for opptak.

Som sagt s gikk denne delen lekende lett, flte meg nesten litt lurt nr alt var p plass s raskt!

Og da skulle vel at vre greit? Vel, det var jo p en mte det da, hadde det ikke vrt for en liten bagatell - som lyden maskinen laget. Etter noen kvelder i stua med maskinen i full drift var konklusjonen klar: Det er ikke mulig bruke den der, den brket for mye. Synderen var viften i strmforsyningen og det var ikke mulig f den til bli stillere. Asus har en innstilling som regulerer viften etter behov for begrense styen mest mulig, men selv med denne aktivert var stynivet langt over det akseptabel - for meg i alle fall.

Det ble dessuten veldig varmt i boksen! Ikke s rart egentlig, den ble veldig kompakt med 2 pci kort p plass. Slik maskinen er satt sammen dekket IDE-kabelen nesten hele luftinntaket til PSU-en, noe som ikke nettopp gjorde utluftingen bedre. Den ble aldri kritisk hy, men jeg likte det ikke - for si det slik!

Derfor ble maskinen demontert - dessverre - og jakten p en HTPC fortsatte.

[ Hva som skjedde med min Pundit-R? Den lever n et liv som en "vanlig" pc, i et godt hjem og trives godt der. Hadde jeg ikke allerede hatt nok maskiner hjemme ville den ftt plass hos meg - jeg likte den VELDIG godt og kan anbefale den p det varmeste! ]

 
 
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!