: som dagene går.. <-- -->

Prosjekter

Aopen XC Cube

    Prosjekter : Aopen XC Cube
  • [ Sist oppdatert: 12.07.2015 - 11:56:46 ]

Aopen XC Cube EZ18! Denne har (nesten) alt, men ikke riktig s mye som f.eks Asus Pundit-R som jeg prvde ut frst. Likevel s den ut til ha det jeg nsket meg - med noen sm unntak.

Det er ikke mange slike systemer som har 2 PCI spor, de fleste har ett AGP og ett PCI og det har XC boksen ogs. Jeg mtte derfor "dumpe" mitt trdlse nettverkskort i denne omgang og koble meg til med kabel, men utover det hadde den spass at jeg burde klare meg.

I fronten finner du blant annet to IEEE1394 porter, S/PDIF ut og USB i tillegg til hodetelefon og mikrofon. Du har ogs tilgang til CD/DVD spiller og - hvis du skulle nske det - en diskettstasjon.

[ Du kan for eksempel putte inn en kortleser her hvis du fr tak i en som passer og du har behov for det. ]

P baksiden finner du i tillegg til de vanlige portene en IEEE1394 kontakt, S/PDIF inn, to VGA kontakter, S-Video og TV-OUT.

[ Et lite mellomspill.. som du m lese om p en annen side!]

[ Har du lest den allerede? Da fortsetter jeg!-) ]

XC Cube EZ18! Dette var delene som skulle p plass:

  • CPU: AMD Sempron 2500+ 1.750 GHz
  • RAM: DDR-DIMM PC3200 512MB DDR
  • HD: Samsung SpinPoint P80S 160GB SATA 8MB 7200RPM
  • Optisk: Aopen DVD R/RW
  • Hauppauge! WinTV 350PVR

Brukermanualen var grei nok, alt var tydelig forklart og rikt illustrert, men for meg ble det likevel for tynt. Gjennomgangen av BIOS-innstillingene var altfor generelle og kunne likegodt ha vrt utelatt. Men for en med litt mindre erfaring i sette sammen en pc er den sikkert helt ok?

Det frste som slo meg da jeg tok av dekselet var at det var overraskende god plass! Til og med kablene er stripset pent frem dit de skal vre og gjorde det hele enda mer tiltalende. IDE-kablene som fulgte med var tilpasset kabinettet og tydelig merket, delt opp i "strimler" p langs og buntet sammen for ta mindre plass og ikke hindre luftgjennomstrmningen for mye.

Over til monteringen:

Det var ingen problemer med f p plass verken minnebrikker eller CPU. CD/DVD, harddisk og evt diskettstasjon settes p plass i en "krybbe" som etterp settes p plass i maskinen, og her fikk jeg min frste utfordring. XC Cube EZ18!Nr denne "krybben" ble skrudd p plass fungerte ikke DVD-spilleren. Eller den virket jo, den ville bare ikke pne seg! Etter noen halvtimers feilsking fant jeg ut at lsningen var fjerne hele fronten p spilleren, for deretter "bygge opp" utlserknappen med noen runder isolasjonstape slik at jeg fikk den riktige avstanden.Ikke pent, men det virker - og du kan ikke se det til daglig.

I denne maskinen har PCI- og AGP-sporet byttet plass, og TV-kortet kom derfor innerst i maskinen. Vanligvis ikke noe stort problem, men siden dette er et STORT kort, kom det ubehagelig nr annet metall p enkelte plasser. XC Cube EZ18!Isolerte de utsatte delene - for vre p den sikre siden. Skrudde i tillegg ut en av skruene p TV-kortet da denne kom i kontakt med PSU-en og isolering ikke var mulig. Det mtte litt "lirking" til for f kortet p plass, men mtte heldigvis ikke bruke r kraft! Det jeg mtte bruke var en fil - for f p plass IR-pluggen i TV-kortet. Denne kontakten er ikke sentrert p bakplaten og kom derfor halvveis under bakdekselet p maskinen.

S var alt p plass og det var bare starte opp! Maskinen er en drm - stymessig helt klart en maskin du kan bruke i stua uten plages for mye. Er det helt stille i rommet kan du selvsagt hre maskinen, men jeg har ikke tenkt ha maskinen p hvis den ikke gjr noe som lager lyd - musikk for eksempel. Varmen ser heller ikke ut til bli noe stort problem, ingen problemer s langt.

Installasjon av operativsystem og drivere kan du lese om et annet sted, her tar jeg bare en liten oppsummering av erfaringer s langt.

bruke TV-en som skjerm har denne maskinen litt problemer med, eller grafikkbrikken har det. I normalstilling dekker ikke bilde hele skjermen og justerer du dette blir bildet litt forvrengt. Uansett s er det ikke mange millimeter det er snakk om.

Alt virker hittil som det skal - nr maskinen starter normalt!-) Musikken hentes fra "musikklageret" i kjelleren, tv-program tas opp og spilles av etter behov. Alt i alt er jeg fornyd s langt - men ser helt klart forbedringspotensialer her, kanskje et nytt prosjekt.

Selve bruken av maskinen som HTPC kan du lese mer om under linken GB-PVR og MCE 2005.

[ Likevel ikke helt problemfritt:   Fremdeles har jeg visse problemer med boksen, men n er det for det meste under oppstart det hele skjrer seg.
Nr maskinen vekkes fra dvalemodus gr den i svart litt ut i oppstarten - under lasting eller starting av diverse tjenester. Nr maskinen startes p nytt virke alt ok. Vet ikke sikker p om dette skyldes "dvalemodus" eller noe annet, det blir ingen oppfringer i loggen og er derfor litt vanskelig stille noen diagnose.
Maskinen starter heller ikke opp igjen automatisk, m fysisk koble bort strmmen fr den vil starte opp. Innimellom dukker ogs det "gamle" problemet opp, nr jeg starte "live-tv" i GB-PVR eller starter WinTV2000. Men uten slike uforklarlige feil hadde det vel ikke vrt noe gy med data?
Flg med, oppdatering kommer - hvis jeg finner ut noe da! ]

[ Vel, funnet ut og funnet ut.. Har i hvertfall funnet ut at det ikke er mulig bruke den sammen med TV-kortet mitt! Det blir litt for tilfeldig nr - og om - den virker, og er mer til irritasjon enn til glede. Har derfor demontert all innmat, og boksen er parkert i pvente av at andre bruksomrder skal dukke opp - eller en kjper skulle komme forbi.]

 
 
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!