: som dagene går.. <-- -->

Prosjekter

GB-PVR

    Prosjekter : GB-PVR
 • [ Sist oppdatert: 12.07.2015 - 11:56:47 ]

Hva ER GB-PVR?

"GB-PVR er en personlig videoopptaker (PVR - Personal Video Recorder) hvor du kan planlegge TV-opptak, se p og pause direkte TV sendinger. I tillegg til dette kan den ogs fungere som et mediesenter hvor du kan se filmer, hre p musikk og se bilder.."1, den er helt gratis og du finner den her.

Ved bruke tilleggsmoduler kan du legge til flere andre funksjoner, som radio (hvis du har et tv-kort som ogs har en radiodel), webradio og mye annet. Du finner en fullstendig liste p denne siden. Der finner du ogs gode beskrivelser p hvordan du skal installere og bruke programmet, i tillegg til mye annet "snadder".

MIN side er alts ikke en bruksanvisning for GB-PVR, men en kort beskrivelse av hva jeg har gjort for f den til virke slik jeg vil.

Min GB-PVR

Installerte i denne rekkeflge:

 • AC3 filter   [ Hvis du ikke skal bruke MyMusic modulen trenger du ikke denne.. ]
 • PowerDVD  [ Demoutgaven er ok, skal bare ha codec'en ]
 • GB-PVR
 • MyMusic
 • o2grabber  [ Til hente programinfo er denne enkel og grei bruke. ]

Startet o2grabber, valgte konfigurasjon og s var det bare velge land, kanaler, antall dager du vil hente program for og trykke "OK"2. Deretter velger du bare "Grab" og etter noen sekunder.. vel det gikk i hvertfall raskt.. var alt p plass og jeg kunne g over til GB-PVR.

Det meste er selvforklarende, men flger du guiden burde alt g greit. Jeg foretrekker bruke "TuningAssistant" (kommer i GB-PVR installasjonen) til finne de beste kanalene, den kan finne flere kanaler enn det WinTV gjr, og kanalvalget er mer korrekt.

Det virket dessuten som om de oppfatter kilden (antenne/kabel) p forskjellig mte. Skte med samme kildeinnstilling bde i WinTV og TuningAssistant, men kanalnummerne ble likevel forskjellig. Eksempelvis bruker WinTV kanal5 til TV2, mens "TuningAssistant" bruker kanal63.

Nr du har ftt kanalene p plass ( fra o2grabber ) endrer du tallet som str under "Source Channel" til korrekt kanalnummer - som du fikk fra "TuningAssistant". Dette kan vre lett glemme, noe som kan fre til to timer opptak av "sn"!

Mtte ogs lage en snarvei til GB-PVR i oppstartsmappa. Mener denne ble gjort automatisk under installasjone i forrige utgaver, men den manglet her.

MyMusic er forelpig den eneste "plugin" jeg bruker som ikke kommer som standard i GB-PVR. Synes denne er bedre - og ser penere ut - en den som kommer med som standard, dessuten "forstr" den strukturen p mp3-lageret mitt!-) Du m konfigurere denne modulen slik at den vet hvor du har musikken din, men utover det er det ikke ndvendig gjre noe..

S er det bare starte opp vidunderet!

[ DU kan derimot kikke p noen bilder slik at du fr et visst inntrykk. En liten notis: Bildene er av GB-PVR som kjrer i et vindu, "normalt" kjrer jeg programmet i fullskjermsmodus. ]

Startbilde Kikk gjennom TV-guiden Ta opp fra tvguiden Spill av et opptak Se p TV Bla i musikkarkivet

Ting som gjenstr

 • Oppdatere programlisten automatisk (o2grabber)
  ..skulle vre en enkel sak, men...
 • Oversette menyvalgene
  ..ikke et "must", men...
 • kanskje "mekke" litt p fjernkontrollen.
  ..det er endel knapper som ikke "gjr" noe...

Fornyd?

Joda, nr maskinen virker er alt helt topp!


1 [ Fritt oversatt fra hjemmesiden til GB-PVR ]
2 [ Hadde problemer med finne "OK" knappen, visste hvor den var men bildet var s stort at det mtte "lirking" til fr jeg traff den! Et klart forbedringspotensiale! ]

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!