: som dagene går.. <-- -->

Prosjekter

MCE 2005

    Prosjekter : MCE 2005
  • [ Sist oppdatert: 12.07.2015 - 11:56:47 ]

Hva er MCE2005?

Eller Windows XP Media Center Edition 2005 som det korrekte navnet er?

"Windows XP Media Center Edition 2005 is a new Windows XP operating system available only on Media Center personal computers. Because of its special hardware feature requirements, Media Center PCs running Windows XP Media Center Edition 2005 are available only from Microsoft PC manufacturer partners."

Enkelt sagt: WindowsXP utvidet med en mediamodul som stiller spesielle krav til maskinvaren. I starten ble den derfor bare solgt ferdig installert p maskiner som oppfylte disse kravene, men dette er visstnok p "gli" slik at du etter hvert kan kjpe kun programvaren og bygge maskinen selv. Du m da selv passe p at maskinvaren tilfredsstiller kravene som MCE stiller.

Hva du fr er et system tett integrert med Windows - naturlig nok, noe som kan vre bde en fordel og ulempe. Fordelen er at du slipper "fikle" s mye for f ting til virke, bakdelen er at det dukker opp ting du ikke vil skal dukke opp. Det er ogs et "lst" system som betyr at du ikke har store muligheter til tilpasse systemet til ditt behov eller smak.

Har bare testet det i noen f dager og kan derfor ikke uttale meg s veldig skrsikkert om systemet.

TV-kortet mitt er ikke kompatibelt med MCE i utgangspunktet, men det finnes drivere som kan brukes for f det til virke. Det ble likevel en del "mekking" for f dette til, og helt strkent var det ikke. Det finnes heller ikke noen "programguide" (for Norge) som virker umiddelbart, og jeg fikk derfor ikke prvd den biten. Det er mulig "mekke" dette til, oppskrifter finnes (som alltid) p nettet, men jeg orket ikke jobbe med den biten. Skulle jeg ha brukt MCE fast var dette en av de frste tingene som mtte p plass.

Musikkarkivet var det ingen problemer med, den fant alt jeg hadde av musikk - der jeg sa den skulle kikke - i tillegg til det den selv fant frem til - noe som gjorde at det ble dobbelt opp!

Totalt sett virket systemet strkent og pent, og som forventet virket det godt sammen med resten av Windows. Et par "smting" gjr likevel at jeg ikke ville gtt for dette systemet - i alle fall ikke forelpig.

  • Det koster penger, og kjper jeg noe s m det virke "ut av boksen". Manglende programguide er et eksempel.
  • Manglende muligheter for "sette opp" systemet slik jeg selv nsker ha det.
  • Kravene til maskinvare begrenser i utgangspunktet muligheten for selvbygging.

Det siste punktet er vel ikke s veldig aktuelt for flertallet av brukere, men for meg er det litt viktig da.1  2

Her fr du noen sm smakebiter p hvordan det ser ut, en demo finner du hos Microsoft . Ta en titt og se selv.

MCE2005 MCE2005
MCE2005 MCE2005

Selv foretrekker jeg GB-PVR!-)

1 [ Joda, jeg vet at mange har satt systemet opp p veldig mange ulike maskinkombinasjoner!-) ]

2 [ Joda, jeg har forstelse for at Microsoft setter krav til maskinvaren, det forenkler prosessen med lage systemet nr de slipper ta hensyn til at det skal sttte alt som finnes av gamle og nye maskiner. ]

 
 
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!