: som dagene går.. <-- -->

  01-01-2006

Nytt år - ny logo..

      Tastet ned klokken 11:16:29 og lagret under: 

På slutten av året fant jeg ut at det ikke kunne skade med litt forandringer i bloggen min, logoen min var 2 år og ikke lenger like "korrekt" lenger - jeg har jo dessverre ikke lenger 2 pusekatter!

Store endringer er det ikke, mesteparten er småpuss i css-koden som jeg håper skal gjøre siden litt bedre, og litt endring i fargevalg - bakgrunnsfarger for det meste. Om du ikke merker noe er det helt ok!-) Er faktisk usikker på hvor mye fargene egentlig kommer frem, de varierer veldig fra skjerm til skjerm. For det meste bruker jeg nå bare LCD-skjermer og "våger" ikke å legge inn farger som virker "sterke" på disse. Grunnen er at på CRT-skjermer oppleves ofte fargene som oftest mye sterkere - det blir for mye av det godt.. Så hvis du synes sidene mine er "fargeløse" så har du grunnen!-)

Min nye "logo" er faktisk helt "meg".. men det mest interessante er hvordan den vises. Og her kommer forskjellen på webleserne veldig tydelig frem. Hvis du bruker Internet Explorer vil du ikke se siden korrekt, mens du i Opera og Firefox kan se designet slik jeg ville det skulle være. [ Enda en grunn til å skifte webleser? ] Du kan tydelig se forskjellen på bildene under. Den blå streken har jeg lagt på for å få frem forskjellen enda tydeligere.

Skjermoppløsningen din har også litt å si på hvordan du opplever siden, den skal kunne takle "alt" men ser "best" ut i 1024x768 som vel er den mest brukte oppløsningen i dag.

Men - det er jo innholdet som er det viktigste.. men pen innpakning skader heller ikke ;-)
Hvis du finne noe du opplever som lite heldig - eller direkte feil - i designet mitt altså, eller har forslag til endringer som ville ha gjort sidene bedre - må du bare ta kontakt!

  Kommentarer:  
 Ingen kommentarer så langt!

 • Hei Svein! Ja, jeg la faktisk ikke merke til noen forskjell i fargene jeg da. Til tross for at jeg fremdeles bruker CRT-skjerm:) Den nye banneren så jeg jo i går men, visste jo ikke at det var deg, så klart:) Jeg bruker IE, og (som jeg jo får beskjed om når jeg kommer inn her) så viser den nok ikke siden helt korrekt. Det er mest menyen på høyre side som overlapper litt for mye til venstre. Skal sjekke i Opera også... OK, nå har jeg testet Opera og: Der er menyen helt perfekt, men jeg får stadig beskjed om at jeg bruker IE, og bildene nederst på siden overlapper litt til høyre. Det skal ikke være lett nei... Hehe :)
  Kommentert av Anette  ::  01-01-2006 @ 20:16:13
 • Mye som kan gå galt jeg, og jeg har dessverre ikke kontroll over webleseren eller skjermen til besøkende.. det hadde gjort alt så mye letter!-) Noen tips følger:
  Opera identifiserer seg som IE - hvis du ikke sier den skal fortelle at den egentlig er Opera! (Forstå det den som kan!) Trykk på F12 og velg derfra.. Jeg har versjon 8.5, mulig det er endringer i menyen - men det ligger under "verktøy", "hurtiginnstillinger".
  Er ikke sikker på hva du mener med "bildene nederst på siden overlapper litt til høyre", har du et "screenshot" du kan sende til meg? ( på mail altså!-)
  Men selv IE skulle klare å vise siden uten å legge menyen over innholdet.. selv på oppløsning ned til 800x600px.. men en vet jo aldri... Men lett er det jo ikke da!-)
  Kommentert av Svein  ::  01-01-2006 @ 22:28:57
 • Ja, jeg skal sende et "screenshot" av både IE og Opera slik jeg ser det. Jeg bruker forøvrig 1224x768 oppløsning.
  Kommentert av Anette  ::  01-01-2006 @ 23:25:42
 • Ja, ja - så feil kan man ta... Jeg har visst hatt 800x600px oppløsning en stund uten å være klar over det? Var helt sikker på at jeg hadde 1024x768px jeg! :) Nå ble det helt fint på begge nettleserne, ingentig å utsette på noe i det hele tatt!:) Men fryktelig så liten skriften ble plutselig da!! Hehe...:)
  Kommentert av Anette  ::  01-01-2006 @ 23:33:54
 • Syns du hadde en merkelig oppløsning - widescreen og CRT er liksom ikke helt vanlig!-) 1024x768 virker bedre.. selv om skriften blir mindre!-)
  Du KAN gjøre den større vet du, + tasten i Opera, "CTRL+" i Firefox... IE vil jeg ikke snakke om!-)
  Kommentert av Svein  ::  02-01-2006 @ 00:00:37
 • Hehe... vel, jeg er så vant med IE jeg da! Prøver å bruke Opera litt, men den faller ikke helt i smak, nei :)
  Kommentert av Anette  ::  02-01-2006 @ 00:31:57
 •   Nå kan du endelig bli førstemann!-)  
  Jeg er en spammer, slett alt sammen! (Hvis du ikke ER en spammer, ta vekk krysset!-)
   *Navn (or nick)  *Email  URL
  *Kommentar:

    [ IP-adressen din blir lagret sammen med kommentaren.. ]
    © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
  | Valid XHTML 1.0 Strict!