: som dagene går.. <-- -->

  02-11-2007

Kamera mitt har slått seg!

      Tastet ned klokken 21:07:19 og lagret under: 

I vår en gang opplevde jeg plutselig at mitt "nye" og fine kamera nektet å samarbeide. "Objektivfeil, slå av og på" dukket opp i displayet - og jeg gjorde selvsagt som det jeg fikk beskjed om.Canon PowerShot S3 IS Noen bilder seinere dukket samme feilen opp igjen. Dette var en sein kveld med lite lys, litt kaldt og litt dårlige batterier... så jeg tenkte det måtte være en sammenheng der og tenkte ikke mer over det. Dagene etter fungerte alt som det skulle igjen.

Så - under "høstferien" min - dukket problemet opp igjen. Midt på dagen, masse lys, ikke spesielt kaldt, nye batterier... altså ikke noe som lignet på første gang problemet dukket opp. Slo av og på, klikket på knappen og feilen blinket mot meg - igjen og igjen. Ventet litt, tok et bilde... så et til og så blinket det igjen. Grusomt irriterende når en plutselig har et hav av motiver rundt seg. Dagen etter virket alt som det skulle, og dagen etter det igjen. Men så poppet feilen opp igjen.

Derfor var det vel ikke unaturlig at jeg tok internett i bruk for å finne ut av feilen da ferien var slutt? Resultatet av litt søking var ikke oppløftende, side opp og side ned med samme feil! Og en kikk på kvitteringen avslørte - selvsagt - at garantitiden var ute! Ok, garantitiden er en ting, men det er jo noe som heter reklamasjonstid - og der var jeg innenfor, med solid margin.

Sendte derfor kamera avsted til Serviceproffen, som må være ekstrem effektiv bedrift siden jeg fikk svar samme dagen som de mottok kamera!

Resultatet var dessverre ikke like oppløftende: Kamera var "støtskadet i frontring på objektiv"! Og sammen med prisoverslaget lå et bilde hvor jeg kunne skimte en liten ujevnhet i... nettopp frontringen. Hvordan det har oppstått er meg en gåte, ikke har jeg mistet det i bakken og ikke har jeg slått det mot noe. Det har enten hatt objektdekselet på... eller vært i bruk, og når det var "ute av bruk" lå det alltid i vesken sin og koste seg!

Kanskje en "utlånstur" til Faraoenes land kan ha hatt en viss innvirkning på støtskaden? Et besøk i en pyramide skal jo ha forårsaket både forbannelser og død... så en liten "støtskade" er vel mer å regne som et vennskapelig klapp på kinne i slike omgivelser?

Nå spiller det jo for så vidt ingen rolle heller, gjort er gjort - og prisoverslaget ligger på bordet. Tror faktisk ikke jeg kommer til å reparere det, for hvis jeg putter noen hundrelapper til i potten kan jeg kjøpe et nytt kamera. Utrolig at en så liten ripe kan koste så mye å rette opp!

De siste dagene har jeg derfor surfet rundt på nettet og lest kameratester i metervis! Og en ting er sikkert: Ønsker du å bli forvirret - les tester! Jo flere du leser, jo mer forvirret blir du! Før jeg begynte å lese hadde jeg egentlig bestemt meg for å kjøpe en ny utgave av kamera jeg hadde, 15 tester seinere begynte jeg å lete etter en webshop som solgte den gamle utgaven...

Hva det blir til? Aner ikke, har ca 45 tester igjen å lese før jeg kan bestemme meg... men kanskje dette? Og hvis du lurer, så er bildene klin like, slik mitt gamle kamera og den nye utgaven altså er!

  Kommentarer:  
 Ingen kommentarer så langt!

  Nå kan du endelig bli førstemann!-)  
Jeg er en spammer, slett alt sammen! (Hvis du ikke ER en spammer, ta vekk krysset!-)
 *Navn (or nick)  *Email  URL
*Kommentar:

  [ IP-adressen din blir lagret sammen med kommentaren.. ]
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!