: som dagene går.. <-- -->

  27-11-2007

Slått seg, men ikke helt død...

      Tastet ned klokken 23:06:08 og lagret under: 

Som du kanskje leste her i bloggen en tid tilbake hadde kamera mitt fått seg en liten skade... usynlig før jeg sendte det til ServiceProffen, men ganske tydelig da jeg fikk det tilbake. Ikke det at skaden var blitt større - men nå visste jeg jo at det var en skade, og hvor den var.

Jeg valgte altså å la være å reparere det, det ville jo kostet omtrent like mye som et nytt kamera - og hadde så smått begynt å kikke meg rundt etter en erstatning. Men tiltross for at det flyter over av tester på nettet, fant jeg liksom ingen kamera som var helt slik jeg ønsket meg... bortsett fra den nye utgaven av mitt gamle! Det var litt bedre på noen områder, og litt dårligere på andre. Som at minnekortet var flyttet til samme sted som batteriene. Ikke at det nødvendigvis var noe direkte galt med det - bare litt mer kronglete å komme få inn og ut. Det eneste jeg egentlig har "savnet" på mitt gamle kamera var muligheten for å ta bilder i RAW-format... og det kan ikke den nye utgaven heller.

Hvis du lurer på hva et RAW-format et for noe - kan du lese litt om det i denne Wiki-artikkelen. Og selv om jeg trodde jeg visste hva det var - så tok jeg feil. Jeg visste at det var "ubehandlet" og derfor ville gi meg litt flere muligheter i etterkant, men trodde faktisk at det var et "standard" format, på linje med jpg, gif, png osv... noe det altså langtifra er.

Som du forstår hadde jeg ikke satt meg så grundig inn i nettopp det, har en ikke mulighet for å ta bilder i det formatet er det jo ikke så mye vits i å ni-lese heller.

Men, så viser det seg at jeg faktisk har muligheten likevel! Ikke gjennom offisielle kanaler riktignok, men likevel. Helt tilfeldig - nevnt i en bisetning i et innlegg på et forum - kom jeg over CHDK. Enkelt og greit, bare å legge en liten fil på minnekortet og laste den inn under oppstarten - så kan også kamera mitt ta RAW-bilder! I tillegg til en hel del annet snadder jeg ikke engang har begynt å utforske.

Måtte jo prøve det ut naturligvis - og dermed oppdaget jeg blant annet at jeg måtte ha et program som kunne gjøre RAW-filene mine leselige for andre program... Litt mer jobb enn jeg hadde tenkt meg, men det oppveies vel stort sett av fordelene en får med formatet. Foreløpig har jeg bare "lekt" meg - både med kamera og filformatet, for å se hvilke muligheter som ligger der, så det vil nok drøye litt før det kommer noen bilder i galleriet...

Så hvordan går det da med kamera mitt? Tja, jeg klemte og dyttet litt i frontringen der skaden var. Aner ikke om det har hatt noen innvirkning på skaden men foreløpig virker det i hvert fall uten flere problemer. Ingen flere feil, og jeg kan ikke se at kvalitet på bildene jeg tar er blitt dårligere heller. Muligens er det litt mer "fortegning" i ytterkant av bildene enn det var før, men det kan like gjerne være at jeg nå er mer oppmerksom på saken. Derfor har jeg slått meg til ro med kamera mitt - inntil videre - og håpe at det holder til neste utgave kommer.. som forhåpentligvis har luket vekk de feilen de har gjort på utgaven som er ute nå.

Greit å være klar over skaden, og skulle kamera igjen begynne å "trøble", får jeg heller begynne å lese tester igjen!-)

  Kommentarer:  
 Ingen kommentarer så langt!

  Nå kan du endelig bli førstemann!-)  
Jeg er en spammer, slett alt sammen! (Hvis du ikke ER en spammer, ta vekk krysset!-)
 *Navn (or nick)  *Email  URL
*Kommentar:

  [ IP-adressen din blir lagret sammen med kommentaren.. ]
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!