: som dagene går.. <-- -->

  09-11-2008

Omsider kommet igang...

      Tastet ned klokken 14:35:08 og lagret under: 

Det var denne tidsklemma da! Med å ha en forventning til fullført gjøremål hengende over seg... med derpå følgende dårlig samvittighet for aldri å få gjort det!. Slik har jeg hatt det en tid nå, med en haug av gamle negativer jeg skulle ha skannet over til harddisken min!

FilmstripeMen nå har jeg omsider kommet igang! I snart ett år har jeg hatt skanneren stående klar, negativene noenlunde sortert i rekkefølge, det var bare å komme i gang. Men selv om det altså er noe jeg vil og har lyst til - så er det altså ikke så utrolig morsomt når jeg holder på. Nå er jeg omsider kommet i gang - og når jeg først er kommet over den terskelen...

Vel, starten var forresten ikke helt grei! Skanningen består av å putte en remse med negativer inn i skanneren, foreta noen justeringer og trykke på "Start" - og etter noen lange minutter er fire bilder overført til harddisken og skanneren er klar for en ny remse. I teorien altså, men i praksis fikk jeg mer og mer problemer etterhvert som tiden gikk. To bilder, så ble det feil med skanningen. Ett bilde,så ble det programfeil. Så ble det feil ved lagring av bildet. Så mistet jeg forbindelsen med skanneren.

Jeg forsøkte å feilsøke, men det var slett ikke så lett å fastslå hvor feilen lå. Det kunne selvsagt være skanneren, kabelen, usb-porten, maskinen - eller programvaren. Eller harddisken. Eller en kombinasjon. Så etter noen forsøk med ulike usb-kabler, testing av ulike usb-porter, koble fra alt annet som gikk på usb-portene og re-installere programvaren på nytt... var jeg like "grønn" som da jeg startet.

Og så klikket programmet! Uansett hva jeg gjorde etterpå var det ikke mulig å få det i gang igjen!
Typisk!

Så var tiden inne for å hente frem gammelt utstyr, altså min gamle bærbare... som jeg hadde pensjonert for noen måneder siden. Og utrolig nok - den "spiste" alt jeg gav den. Programvaren startet som det skulle, skanneren hadde ingen kontaktproblemer og lagringen gikk som en lek. I tillegg gjorde den jobben raskere enn maskinen jeg hittil hadde brukt, en maskin som skulle være raskere på alle måter!

Men pytt, hva gjør det - så lenge jobben blir gjort. Og som en ekstra bonus kan jeg nå jobbe med andre ting på den - uten at hele skanningen går i stå!

Som du forstår er jeg altså i full gang med å fylle harddisken med gamle bilder, og så raskt*) som det går å skanne en film på 36 bilder er jeg nok ferdig med jobben sånn rundt påsketider!

* [ Å skanne en normal stripe med fire bilder på tar 15 minutter - fra start til slutt... så en film med 36 bilder tar altså 2 timer og 15 minutter, eller 2 timer og 30 minutter siden det alltid er noe som må justeres underveis og derfor tar litt lenger tid. Så raskt og raskt... ]

  Kommentarer:  
 Ingen kommentarer så langt!

  Nå kan du endelig bli førstemann!-)  
Jeg er en spammer, slett alt sammen! (Hvis du ikke ER en spammer, ta vekk krysset!-)
 *Navn (or nick)  *Email  URL
*Kommentar:

  [ IP-adressen din blir lagret sammen med kommentaren.. ]
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!