: som dagene går.. <-- -->

  29-03-2009

Spotify... men, når da?

      Tastet ned klokken 20:23:56 og lagret under: 

Jada, jeg VET at Spotify  har vært ute i markedet ganske lenge nå... men hos meg har det altså glimret med sitt fravær... inntil nå. Det kan muligens virke litt rart så omtalt som tjenesten har blitt - og siden jeg sannsynligvis er litt i overkant interessert i både data og musikk. Men datamessig er det jo bare "nok et program" og musikkmessig.., vel, så har jeg til tider problemer med å få lyttet til det jeg allerede har liggende.

Så det er ikke fordi jeg er treg, men rett og slett fordi ingenting jeg har hørt om programmet har fått meg til å "tenne" tilstrekkelig. Og i tillegg har det vært en tjeneste som du måtte bli "invitert" for å kunne delta... og kanskje det er det som har fenget så mange? Det en ikke kan få - frister jo på en måte litt mer...

bildeMen som alltid, det som ikke ligger fritt tilgjengelig på nettet - ligger der likevel, det tar bare litt mer tid å finne det. Så etter ett kjapt lite søk fant jeg ganske mange kreative måter å skaffe seg en "invitasjon" på... men stort enklere enn hos mikromann  kan det ikke være mulig å gjøre det.
Skriv "ja" i et lite felt og klikk på en knapp - og dermed er det bare å registrere deg, laste ned programmet og så er du igang.

Joda, både programmet og innholdet falt i min smak, og kvaliteten på tjenesten må jeg si var over all forventning. Til nå har jeg ikke hørt en eneste liten reklamesnutt (tjenesten er reklamefinansiert - hvis du ikke har fått det med deg) men det regner jeg med vil bli mer av etterhvert som tjenesten vokser. I motsatt fall vil jeg tro at gratistjenesten forsvinner ganske raskt.

Har prøvd forskjellige streaming-tjenester før, uten at jeg på noen måter har falt i staver over kvaliteten. Tvert imot har jeg ofte opplevd at musikken "hakker" seg frem mot meg, at volumet går litt opp og ned og at det høres ut som musikken siles gjennom ulike filtre på sin vei mot hodetelefonen min. Ingenting av dette har vært tilfelle på Spotify  til nå! Jeg sitter altså med min bærbare maskin og mottar musikken trådløst fra andre siden av huset... og lyden hadde neppe vært bedre om jeg hadde spilt cden på musikkanlegget i stua.

Greit - det siste sier vel muligens mer om anlegget mitt enn om kvaliteten på musikken jeg får fra Spotify , men likevel.

Så var spørsmålet: Når? Når skal jeg egentlig bruke Spotify ?
Når jeg er hjemme har jeg jo stort sett det jeg ønsker meg i musikkarkivet allerede og kan spille derfra.

En fordel er at du kan lytte til musikk du har hørt om og er nysgjerrig på - helt lovlig og helt fritt. Liker du det du hører - kan du gå ut og kjøpe cden etterpå. (Eller "gå ut" og "gå ut", snart er vel onlinebutikker eneste muligheten eneste muligheten til å kjøpe musikk...)

Etter å ha fundert over spørsmålet i hele dag(!!) har jeg kommet frem til at det eneste stedet jeg virkelig kunne ha hatt nytten av det - ville vært på jobben! Men der kan jeg IKKE bruke det... av naturlige grunner.

Eller hvis jeg skal ha en "hæla-i-taket" fest hjemme hos meg en kveld, altså en fest av den typen der ingen av deltakerne etter en halvtimes tid ville være i stand til å velge en spilleliste engang... kunne det vært greit å velge radiofunksjonen i Spotify  å la den fikse kveldens underholdning.

Nei, det er ikke ofte jeg har den type fester lenger... og dermed vet jeg neimen ikke om jeg blir noen hyppig bruker av tjenesten... hvis jeg da ikke befinner meg et sted langt unna mitt eget musikkarkiv, men med en bærbar på fanget og tilgang til trådløs oppkobling!-)
Eller hvis jeg en kveld bare ønsket noe nytt fra høytalerne...

Men hvis du nå er blitt litt nysgjerrig og ønsker å prøve dette ut på egenhånd, skal du få linken  av meg slik at du slipper å gå rundt å tigge etter en "invitasjon"...

God fornøyelse!

  Kommentarer:  
 Ingen kommentarer så langt!

  Nå kan du endelig bli førstemann!-)  
Jeg er en spammer, slett alt sammen! (Hvis du ikke ER en spammer, ta vekk krysset!-)
 *Navn (or nick)  *Email  URL
*Kommentar:

  [ IP-adressen din blir lagret sammen med kommentaren.. ]
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!