: som dagene går.. <-- -->

  08-04-2009

Hadde jeg bare...

      Tastet ned klokken 21:13:09 og lagret under: 

Det et mange år siden jeg fikk mitt første kamera - et fantastisk speilrefleks av merket Petri, ubehagelig mange år siden faktisk! Hadde tenkt (drømt) om det ganske lenge, og etter to fotokurs i militæret (ja, det er SÅ lenge siden) var jeg klar for det meste!

gamle bilderSiden jeg hadde drømt om det så lenge - var jeg overfylt av teori, og kunne det aller meste. Hvilke film jeg skulle bruke, hvordan bildene skulle tas, hvilke motiver som var "in", teknikker, papir, blenderåpning, hastighet, ISO... Det skulle være svart/hvitt, det skulle fremkalles selv, og selvsagt skulle bildene lages i eget mørkerom!

I dag hentet jeg frem permen med negativer fra dengang... og etter å ha kikket gjennom alle arkene kan jeg trygt fastslå at det er langt mellom blinkskuddene. Og jeg kan likegodt innrømme for meg selv og hele verden... at selv om jeg kunne "alt" i teorien, så hadde jeg en veldig lang vei igjen å gå før jeg ville fått det ut i praksis.

Motivene er for så vidt ok, og kunne i noen tilfeller blitt ganske brukbare bilder. Det er mer teknikken i mørkerommet som har sviktet meg, eller jeg som ikke helt har fått med meg alle de små detaljene som må oppfylles for å få et brukbart resultat...

Egentlig er det jo litt søtt da, når en tenker tilbake på den tiden... Jeg kunne jo så UTROLIG mye... og mestret ALT! Dengang da det var nok med en gjennomlesing av teorien - så var alt på plass på harddisken. Trodde jeg naturligvis!
Hadde jeg bare hatt samme troen og pågangsmotet nå... for ikke å snakke om lysten og viljen!

Men hadde jeg nå i det minste levert filmene til fremkalling... i isteden for å gjøre det selv... Da ville jeg i det minste ha hatt negativer som kunne brukes fremdeles, og det hadde vært mulig å bruke noen av dem. Kanskje ikke "blinkskudd" og langt i fra mesterverk, men innimellom kan jeg skimte motiver som slett ikke var så ille...

Kan fremdeles huske det var gøy, både å ta bildene og å jobbe med dem i ettertid - i mørkerommet. Men hvis jeg skulle velge - så må jeg nok tilstå at jeg ikke ville ha valgt bort mitt digitale kamera. Og mørkerommet er mye mer behagelig i dag, når jeg kan sitter foran PCen med musikk på øret og plukke fritt mellom programmer og effekter - uten at det koster en formue i papir og kjemikalier!

  Kommentarer:  
 Ingen kommentarer så langt!

  Nå kan du endelig bli førstemann!-)  
Jeg er en spammer, slett alt sammen! (Hvis du ikke ER en spammer, ta vekk krysset!-)
 *Navn (or nick)  *Email  URL
*Kommentar:

  [ IP-adressen din blir lagret sammen med kommentaren.. ]
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!