: som dagene går.. <-- -->

  06-10-2010

Nytt innhold på gammel grunn...

      Tastet ned klokken 22:31:22 og lagret under: 

I de siste ukene har det stadig vekk dukket opp gamle pc-er i hjemmet mitt, for at jeg "skal se på" eller "fikse" ett eller annet som ikke virker som det skal. Og - siden jeg har hatt en pause fra denslags gjøremål en periode nå - og har glemt hvor tidkrevende og kjedelig slikt kan være - lot jeg meg overtale... Mest fordi "bønnene" ble fulgt med beskjed om at det ikke var "noe" som måtte spares på eller reddes på maskinen. Å levere tilbake en helt blank maskin er jo betraktelig mye lettere enn å skulle redde ut gamle dokumenter og bilder som ligger spredt utover harddisken.

Fire gamle...Første maskin var en gammel kjenning , ble nesten sentimental da jeg fikk den i hus igjen. Uheldigvis hadde eieren ikke reagert på den "ekle lyden" som kom fra maskinen i tide, så da jeg startet den opp kunne jeg fastslå at den harddisken nok hadde gått langt over "redningsgrensen". Den var rett og slett død, og ikke mulig å få noe fornuftig utav... hvis en ikke sendte den til IBAS for profesjonell og dyr - redning! Ny harddisk ble montert og så var det bare å legge inn Windows på nytt.

De tre andre - en HP Compaq NX6310, en HP Compaq NC6000 og en Dell Latitude D620 - hadde ikke behov for noe annet enn nytt operativsystem - og alle fire fikk Windows 7 på disken.

Felles for alle var at det ikke fantes drivere til disse maskinene som var beregnet på Windows 7, og bare en maskin hadde støtte for Vista! Derfor var jeg usikker på om jeg ville få all maskinvaren til å fungere som den skulle med Windows 7.

Ble derfor ikke særlig forbauset da jeg fant gule utropstegn ved endel enheter etter installasjonen. Det som imponerte meg var at det ikke var flere! På alle sammen var det stort sett de samme enhetene som gikk igjen; nettverkskort - både faste og trådløse, skjermkort og kortlesere. Med med litt hjelp fra Windows Update fant Windows 7 noen brukbare drivere på egenhånd, og resten ble lastet ned fra HP og Dell.

Siden de fleste driverne var beregnet på XP - og kom med et program som skulle installere de automatisk - noe som klikket hver gang - fordi det ikke var "kompatibelt" med operativsystemet. Trikset var å avbryte installasjonen etter utpakking - men før installasjonen satte igang, og så "lede" Windows 7 inn i den rette mappen for å oppdatere de ulike driverne.

Ikke nettopp rakettforskning dette, men det kjennes ganske godt når en "oppgitt" pc får nytt liv - og virker bedre ved tilbakelevering enn den har gjort på en god stund...

Har før "skrytt" av - og latt meg imponere av Windows 7, og har omtalt den som en verdig og fullgod erstatter for Windows XP. Og etter å ha installert den på fire ulike maskiner i løpet av kort tid er jeg blitt enda mer imponert. Den installerer seg både raskt og smertefritt, og fungerer i tillegg helt utmerket - selv på gamle, utdaterte maskiner med begrensede ressurser.... Microsoft har virkelig levert fra seg et utmerket produkt denne gang!

Etterord:

Etter noen dager pause hentet jeg frem en gammel harddisk og monterte i Dell maskinen... (har en fått et leketøy - så må en jo leke litt!-) Har hatt Ubuntu på en minnepinne en stund nå - noe som fungerte helt utmerket - men tenkte jeg skulle prøve hvordan det fungert direkte fra harddisken.

Installasjonen gikk som en drøm, raskt og uten problemer av noe slag, og etter de vanlige spørsmålene under første oppstart var alt oppe og kjørte. Alt virket, nettverk, trådløst, blåtann, skjerm, Internett... til og med nettverksprinteren virket direkte - uten noe om og men. Rett og slett imponerende!

Og jeg som nettopp hadde latt meg imponere av Windows 7... og skrytt av rike og mektige Microsoft - som så blir grundig slått - bokstavelig talt - av en fattig liten Linux distro!
Hmmmm, en liten tankevekker det der altså!
 

  Kommentarer:  
 Ingen kommentarer så langt!

  Nå kan du endelig bli førstemann!-)  
Jeg er en spammer, slett alt sammen! (Hvis du ikke ER en spammer, ta vekk krysset!-)
 *Navn (or nick)  *Email  URL
*Kommentar:

  [ IP-adressen din blir lagret sammen med kommentaren.. ]
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!