: som dagene går.. <-- -->

  26-12-2010

Jøss, er jeg egentlig en P1 lytter?

      Tastet ned klokken 18:29:03 og lagret under: 

Jada, så var julen over for i år... nesten da, for selv om jeg synes det er litt for langt å feire helt til påske - så kan jeg godt strekke meg til trettendedag! Når en først har fått juletre og all pynten på plass er det jo litt mye stress å pakke sammen før nyttårsaften liksom!

JulemusikkMen, det var dette med "lytter" jeg startet med... Kom over en liste i en avis rett før jul: "Tiårets mest spilte julesanger" (eller noe slikt) på NRK P1, og ble overrasket over hvor godt den stemte med det jeg kunne tenke meg å høre på før jul!

Må tilstå at P1 ikke er den kanalen jeg normalt hører på, det blir mye P4... sannsynligvis fordi jeg ikke "hører" så mye "på" det som er der, men bare lar den surre i bakgrunnen. Musikken kommer og går - hele tiden - og skaper en greit og ukomplisert bakgrunnslyd.

Slike "lister" er tydeligvis ganske vanlige, og P4 har latt lytterne stemt frem sine egne 30 favoritter. Men kvantitet er ikke nødvendigvis det samme som kvalitet... og hvor representativ er en slik typisk P4 kåring? Av typen "Ring inn og si din mening, tast... koster bare..."

Radio Norge hadde sin liste og holdt seg på et litt mer nøkternt nivå: 10 låter, og det samme hadde WIMP... og når jeg hadde funnet alle disse listene var det ganske interessante var å sammenligne listen, og se hvilke av dem jeg var mest "enig" med.

Fra NRK's liste kunne jeg "godkjenne" hele seks av låtene, mens fire ville bli liggende urørt. (Listen er NRK's, linjene markert med rødt er mine "godkjente" låter.):

  • 1. Chris Rea - Driving home for Christmas
  • 2. The Pogues feat. Kirsty MacColl - Fairytale of New York
  • 3. Band Aid - Do they know it's Christmas?
  • 4. Mel & Kim - Rockin' around the Christmas tree
  • 5. DumDum Boys - Stjernesludd
  • 6. Wham! - Last Christmas
  • 7. Mariah Carey - All I want for Christmas is you
  • 8. Oslo Gospel Choir - En stjerne skinner i natt
  • 9. Ellen Nikolaysen - Jeg så mamma kysse nissen
  • 10. John Lennon & Plastic Ono Band - Happy Xmas (War is over)

WIMP's liste inneholder to sanger fra NRK's liste: nr 1 og 3, men jeg finner bare en ny som jeg etter litt tvil kan godkjenne. Som siste oppføring finner jeg Coldplay - "Christmas Lights"...

Listen fra Radio Norge inneholder tre låter fra NRK's liste: nr 1, 6 og 10 men gir ingen nye tilskudd til min egen topp 10 liste.

Til tross for at P4's liste inneholder 30 låter finner jeg bare 5 fra listen til NRK: nr 1, 6, 10, 3 og 4... og ingen jeg sånn uten videre bare måtte ha med.

Det mest overraskende er at en av mine favoritter bare finnes på listen fra NRK: DumDum Boys - Stjernesludd. Til tross for at jeg hører den utrolig mange ganger i løpet av desember er den altså ikke inne på noen av listene til de mer kommersielle kanalene!

Ok, folk må jo få høre hva de vil - og kanalene kan spille det det tror folk vil ha... og jeg tviler jo sterkt på at noen av dem vil kopiere listen min til neste år! For å få en "fullstendig" liste har jeg - i tillegg til de jeg "godkjenner" fra listene jeg har nevnt over, under tvil plusset på et par låter jeg kan "godta". Litt seint med listen min denne julen, men det kommer jo flere "juler" og du får den nå uansett:

DumDum Boys	- Stjernesludd
Band Aid 	- Do they know it's Christmas?
Mel & Kim 	- Rockin' around the Christmas tree
John Lennon	- Happy Xmas (War is over)
Chris Rea 	- Driving home for Christmas
Coldplay 	- Christmas Lights
U2 		- Christmas, baby (Please come home)
Maria Mena	- Home For Christmas
Wham! 		- Last Christmas
Odd Nordstoga	- Det lyser i stille grender

Har du WIMP  kan du bruke denne  linken, eller denne  hvis du bruker Spotify . God fornøyelse!

( Listene jeg har snakket om finner du her: NRK/Wimp/RadioNorge  - P4  )

  Kommentarer:  
 Ingen kommentarer så langt!

  Nå kan du endelig bli førstemann!-)  
Jeg er en spammer, slett alt sammen! (Hvis du ikke ER en spammer, ta vekk krysset!-)
 *Navn (or nick)  *Email  URL
*Kommentar:

  [ IP-adressen din blir lagret sammen med kommentaren.. ]
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!