: som dagene går.. <-- -->

  15-01-2012

Mokka, anyone?

      Tastet ned klokken 22:39:11 og lagret under: 

Jeg drikker kaffe, mye kaffe, i ulike varianter... hver dag. Av og til nyter jeg hver dråpe, andre ganger bare drikker jeg... kommer helt ann på hvor og når. Ikke det at jeg er noen ekspert på område, men vet faktisk at mokka er en kaffesort... og slett ikke av den typen du finner på tilbudshylla på Kiwi... eller andre butikker. Får jeg servert mokka ( eller "mocca" ) ute - så vet jeg jo at det ikke nødvendigvis er laget av mokkabønner... men kanskje rett og slett en sterk og - ikke minst - god kaffe!

MokkaMen kan vi etter helgens tildragelser ikke lenger bestille en mokka uten å bli anklaget for å komme med rasistiske ytringer? Og må Nidar skifte navn på sine Mokkabønner? Ikke bare inneholder det ordet "mokka", i tillegg er det en tegning av en ... kvinne, hvis kulør jeg ikke våger å nevne. Både positur og påklednig må vel kunne sies å ha rasistiske undertoner, og faktisk også et kvinnesyn vi i våre dager må slå ned på...

Nei, jeg så ikke på Spellemann-showet, heldigvis kan jeg vel si i ettertid, men det har ikke vært lett å unngå hendelsen likevel. Og jeg kan fremdeles ikke forstå at det kan være noe å gå av skaftet for! Alle har vel blitt fortalt en dårlig vits av og til uten at verden har falt i grus av den grunn. Dårlig vitser, dårlige vitser på feil sted, dårlige vitser på feil sted og feil tidspunkt... Dette er ikke første gang, og neppe siste!

Men spesielt rasistisk synes jeg faktisk ikke den var... men jeg har jo heller ikke en hudfarge som er i nærheten av "mokka"... og kan vel derfor heller ikke uttale meg skråsikkert om saken. Men siden både Yosef og Tshawes oppfattet det som rasistisk, blir det da bedre/riktig å kalle vitsefortelleren for "et jævla fittehøl"? Er forresten en korrekt reaksjon på rasistiske ytringer å slenge drinker i ansiktet på den som kommer med ytringen?

Nei, jeg syntes ikke "spøken" var spesielt god, men jeg tror det hadde vært bedre å la den falle til jorden og la den bli liggende der. En vits som ikke blir mottatt med latter er drepende... for avsender... og DET kunne vært straff nok. Men jeg aksepterer at de to Madcon-gutta opplevde det på en annen måte... og de hadde min sympati... helt til jeg leste og hørte reaksjonene som kom fra de to.

Synes faktisk det virker som om begge parter stiller i samme klasse, den ene ikke et hår bedre enn den andre. Så får andre krangle - eller diskutere - om mokka er rasistisk eller ikke... og om "fittehøl" heretter er et akseptert ord å bruke i diskusjoner...

Forresten, er det ok å kjøpe "Plumbo" etter dette?

  Kommentarer:  
 Ingen kommentarer så langt!

  Nå kan du endelig bli førstemann!-)  
Jeg er en spammer, slett alt sammen! (Hvis du ikke ER en spammer, ta vekk krysset!-)
 *Navn (or nick)  *Email  URL
*Kommentar:

  [ IP-adressen din blir lagret sammen med kommentaren.. ]
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!