: som dagene går.. <-- -->

  06-03-2012

Joda, visst er den stilig...

      Tastet ned klokken 20:44:23 og lagret under: 

Joda, visst er den stilig... og rask, enkel og har lang batteritid. Og den KAN veldig mye forskjellig... men jeg synes kanskje den blir litt passiviserende for meg. Blir bare til surfing, sjekke epost, lese nyheter.
Hva jeg snakker om? iPad'en selvsagt, glemte visst å si det i farten.

iPad med WindowsPå en vanlig bærbar pc hopper jeg mellom ulike program alt etter behov, klipper og limer fra et sted til ett annet - og mellom programmene. Det som skal lagres - lagrer jeg der det passer - alt etter behov, som f.eks på en nettverksstasjon - og kan derfor hente det opp igjen fra en annen pc... og fortsette jobben der. På iPad'en føler jeg meg derimot veldig innelåst!

Sannsynligvis er det en tilvenningsprosess... men nå har det jo gått noen måneder og jeg synes fremdeles det er "rart" at jeg må lagre "ting" i "skyen" for å få tilgang til "tingen" på en av mine andre maskiner! Greit nok på en måte, det virker jo, men fremdeles rart... Og jeg selv om jeg har en ny og fin printer stående klar, trådløs og lekker... er det ikke mulig å få en eneste liten utskrift fra brettet. Eller, jeg kan jo selvsagt få det til, men ikke direkte... og hvis jeg må starte en annen pc for å få det til... kan jeg jo like godt gjøre hele jobben der! Og slik er det med mye annet også, det lar seg gjøre... men ikke sånn uten videre!

Joda, visst går det ann å jobbe på den, skrive og tegne og annet snadder... men å skrive noe særlig mer enn korte mailer synes jeg blir kronglete med skjermtastaturet... som forresten virker mye bedre enn jeg hadde trodd! Tegne... eller jobbe med bilder - synes jeg derimot ikke er noe særlig... men det liker jeg for så vidt heller ikke å gjøre på min bærbare, så det kan jeg jo ikke sette som noe stort minus for iPad'en spesielt!

Klart, det finnes sikkert app'er som kan fikse det meste jeg savner, og det finnes tastaturer som ville ha fikset det problemet, men må en frem med eksternt tastatur forsvinner jo mye av enkelheten med systemet. Og de beste app'ene koster jo endel... Ikke mye, men en krone her og en krone der...

Problemet mitt er vel rett og slett at det ikke er Windows! Det er jo det systemet jeg bruker til daglig og er mest fortrolig med... og det hadde vært så uendelig mye lettere å "mikse inn" i mitt hjemmeoppsett! Så, Microsoft! Det er bare å få ut fingeren og komme med brettet deres, jeg er klar!

Men i mellomtiden får jeg heller "lide" meg gjennom dagene med brettet jeg allerede har;-)

  Kommentarer:  
 Ingen kommentarer så langt!

  Nå kan du endelig bli førstemann!-)  
Jeg er en spammer, slett alt sammen! (Hvis du ikke ER en spammer, ta vekk krysset!-)
 *Navn (or nick)  *Email  URL
*Kommentar:

  [ IP-adressen din blir lagret sammen med kommentaren.. ]
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!