: som dagene går.. <-- -->

  20-04-2013

Blå tøysko fra Kina...

      Tastet ned klokken 22:15:21 og lagret under: 

Omsider en fin og varm vårdag, til og med ute. Selv vinden holdt seg på et behagelig nivå og var til tider helt fraværende! Når alt dette i tillegg kom på en frilørdag - var det nesten for godt til å være sant!

En kopp kaffe i tidlig morgensol er en veldig grei start på dagen, ingenting som haster eller bråker, ikke noe jeg MÅ gjøre... så hvorfor ikke en kopp til? Blå sko fra Kina

Vel, snøen har jo såvidt smeltet fra hagen min, enkelte steder ligger det fremdeles noen flekker igjen, så særlig mye hagearbeid blir det ikke... det skal visst ikke være heldig å tråkke for mye på plenen i slik tilstand sies det... og i dag valgte jeg å tro på det. Etter å ha lest i plantekatalogen fra Zimtrade i flere måneder - frister det jo å sette spaden i jorden og komme i gang... men det ER jo tross alt fremdeles bare tidlig vår!
Så jeg valgte å vaske verandaen, ta frem hagemøblene, kaste t-skjorten og la solen få full tilgang! Rett og slett deilig var det, i alle 5 minuttene før jeg innså at det muligens var litt i tidligste laget.

Men hva har dette med tøysko fra Kina lurer du kanskje på? Jo, altså - siden det var så fint vær - fant jeg ut jeg like godt kunne GÅ til butikken! Og i dag valgt jeg et par nye fine sko, lette og nette, innkjøp med støtte av fagpersoner på en tur til Sverige forrige høst! Sko som kun kan brukes i solskinn og fint vær... Vel, de var kjempegode, både til å gå på og med, og underveis til butikken gikk tankene tilbake til min barndom, da våren først kom når jeg kunne ta på årets nyinnkjøpte tøysko fra Kina!

De var altså blå, hadde hvit såle og hvite lisser... så lenge DET varte. Billige, som det meste som kom fra Kina dengang var. [ Ikke som de på bildet, men de lignet... ] De holdt nesten hele sommeren gjennom... hvis jeg var heldig! Innkjøpt tidlig, hadde gjerne stått noen uker, kanskje måneder... i en eske under sengen. Og det tok alltid en EVIGHET før jeg fikk klarsignal til å ta de på, for det var for mye snø, det var for kaldt, det var for mye is, for vått, det regnet, for tidlig... og alt sammen var helt sikkert riktig... Det var sannsynligvis den lange ventetiden som gjorde at lykkefølelsen når lissene omsider kunne knyttet ble så intens? Det var som om jeg fikk vinger med de skoene! Som å løpe barbeint, uten tanke på grus og skarpe steiner!

Vel, jeg fikk ikke akkurat "vinger" i dag, men når en beveger seg ut - uten vintersko - virker det jo nesten som en svever! Så nå satser jeg på at jeg kan "sveve" videre noen dager til, før følelsen forsvinner og skoen igjen bare blir vanlige sko...

  Kommentarer:  
 Ingen kommentarer så langt!

  Nå kan du endelig bli førstemann!-)  
Jeg er en spammer, slett alt sammen! (Hvis du ikke ER en spammer, ta vekk krysset!-)
 *Navn (or nick)  *Email  URL
*Kommentar:

  [ IP-adressen din blir lagret sammen med kommentaren.. ]
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!