: som dagene går.. <-- -->

  06-05-2014

Så er det vår igjen...

      Tastet ned klokken 10:54:56 og lagret under: 

Neida, den kom ikke plutselig i dag altså, jeg vet det! Noen fine dager før påske, noen fine dager i påsken... og fine dager etter. Så den har liksom krøpet frem fra vinteren, litt etter litt da. Og noen sier "litt for tidlig".

Vel, mulig det - jeg er ihvertfall veldig lettlurt slik. Noen dager med varmt vær så glemmer jeg hva kalenderen sier og begynner å tenke hage. Flytter ut de mest hardføre plantene - som har tilbrakt vinteren innomhus - og fryder meg over å ha noe grønt på verandaen... helt til første natten da temperaturen stuper mot null!

Helt vanlig fuksiaDet gikk greit, heldigvis og bank i bordet, det ser ut som de overlever likevel... Men et par stykker fikk en rask retur til vinduskarmen igjen... og der står de enda.

En annen ting som kommer med våren... er å oppdage at visse muskler ikke har vært i bruk på en stund... Vanligvis er det ryggen det går utover, og som gjør at diverse hagearbeid blir veldig vanskelig - for å si det slik. Og det merkes i bein og armer også, når det skal løftes og bæres, bøyes og strekkes...

Men i år kom det i nakken, av alle steder! Helt uten forvarsel våknet jeg - midt på natten - med smerter av en annen verden! (Jeg er mann - men det VAR virkelig vondt) Etter en tur i pilleskapet fikk jeg tilslutt sove igjen... noen timer, og slik har det egentlig holdt på siden. Litt bedring tross alt, fra å kunne bevege hodet 2mm til hver side - og opp og ned, er jeg nå oppe i et bevegelsesrom på bortimot 10 cm... alle veier!
Enda godt at "nullpunktet" er når nesen peker rett fremover... mer praktisk slik:-)

Så - hagearbeid... blir det ikke mye av nei, så det var en frilørdag rett i ... for ikke å ta for hardt i. FRYKTELIG irriterende!

Vår og blomster hører jo sammen... og kataloger og reklame fra ulike hagesenter fyller postkassen. "Alltid" åpne, alltid "tilbud"... men - når du spør - så bør du ikke plante de ut... enda! Så egentlig har du to muligheter, ikke spørre... eller la være å kjøpe! For JEG har ikke plass til så mange blomster i vinduskarmen min!

I år har jeg derfor stukket nesen min ned i katalogen fra Zimtrade ! De leverer sånne nusselige små "ferdigplanter", pent innpakket i tilpassede plastesker, klar til bruk. Bare å plante om, sette i nærmeste vinduskarm og vente på at gradene skal stige til et stabilt varmt nivå... og faren for nattefrost er over.

Har hatt noen fuksiaer på stamme i noen år, som til tross for måneder innpakket i plast og stuet vekk i mørke - har fremvist et blomsterflor av en annen verden... Ihvertfall hvis en tenker på den tørre kvisten jeg tok frem på våren!
Men i år ser de noe pjuskete ut! Har kanskje tørket litt vel mye ut... så toppen av stammen ser steindø ut! Litt kjedelig da, for selv om bl.a Plantasjen har samme type til overkommelige priser... blir det liksom ikke det samme!

Derfor tenkte jeg tiden var inne til å bevege meg bort fra mine fuksiaer i "standarfargen"... og Zimtrade  hadde litt av hvert å tilby. Hvis en ikke tenker seg om kan en (jeg) ende opp med en handleliste av en annen verden, men SÅ mange krukker har jeg jo ikke - og så skal det jo stelles i tillegg! For hver plante leveres stort sett i antall på 4 - eller flere, så det blir kjapt endel!
Klarte å holde meg til 3 typer - er så flink atte... som nå står og koser seg og venter på sol og varme! Helt utrolig egentlig, de var jo ikke store greiene, men et par stykker står allerede klar til å blomstre... litt i overkant tidlig spør du meg!

Tre fuksiaer på radSå i år blir det "Dancing Flame", "Deep Purple" og "Blue Sarah" på verandaen min... eller der jeg måtte finne plass... Får si som min mor: "Der det er hjerterom, er det husrom"... selv om jeg er usikker på om hun tenkte på blomster i den forbindelse;-)

Ja, og så er det jo tomatplanter, oleanderbusken - som i år har fått barn, pelargonia i ulike former - fraktet helt fra Sardinia og fremdeles i live... og alt det andre rare som bare kommer opp av jorden!

Nei, det er på tide at "nakken" forsvinner... så jeg får GJORT noe!

  Kommentarer:  
 Ingen kommentarer så langt!

  Nå kan du endelig bli førstemann!-)  
Jeg er en spammer, slett alt sammen! (Hvis du ikke ER en spammer, ta vekk krysset!-)
 *Navn (or nick)  *Email  URL
*Kommentar:

  [ IP-adressen din blir lagret sammen med kommentaren.. ]
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!