: som dagene går.. <-- -->

  22-06-2014

Tett inntil...

      Tastet ned klokken 22:33:20 og lagret under: 

For noen dager! Sol, varmt og... fri! Bare å trekke på shortsen når en står opp, åpne døren og gå ut! Og - det har vart så lenge at jeg nesten har glemt hvordan regn og overskyet vær ser ut! Fri - har jeg jo ikke hele tiden da, men en kan jo ikke få alt heller!

Tett innpåNoe av det beste jeg vet slike dager, er når jeg kan ta med kaffekoppen ut på trappen ved inngangsdøren, sette meg ned og rette ansiktet mot morgensolen! Det virker som det bare er jeg som er oppe så tidlig, nabolaget er helt "dødt" og stille! Men stille? I rosebusken min summer og herjer humlene så en skulle tro de var fulle... og det er kanskje det de er?
Forresten, humler... eller kanskje det er bier - jeg er ikke så stø på slike insekter, men veps er det ihvertfall ikke.
Det sies jo at det er blitt mindre både av humler og bier... men når jeg tar turen rundt i hagen min virker det ikke slik! Synes de er overalt, hver eneste blomst ser ut som de får besøk - av både 2 og tre, gjerne på en gang! Kø - rett og slett! Men de må så gjerne holde på med det de holder på med for meg, så lenge det er blomstene de er opptatt av og lar meg være i fred!

Når kaffekoppen er tom og den første inspeksjonen av blomsterprakten er over... kan en jo finne på litt av hvert... avhengig av hvilke retning "lysten" tar en i øyeblikket! Så lenge det ikke er noe en MÅ gjøre, er livet ganske enkelt slik!
Så i dag... mens jeg stod og kikket (beundret) blomsterprakten i hagen min... kom jeg på at jeg har opptil flere kamera stående ubrukt! Og dermed hadde jeg fylt den neste timen med nettopp det, å fotografere!
Nærbilder av blomster er enkelt... og utrolig vanskelig, alt etter hva jeg prøver å få til! Blir det bedre hvis jeg... eller burde jeg heller... Automat eller manuell innstillinger? Motlys? Skygge? Og burde jeg i så fall bruke ekstra lys for å fylle ut skyggen? Er det mulig å "fryse" humlen i "flukt"? Slik at den ikke bare blir en utydelig "klump" i nærheten av blomsten? Hvor rask må jeg da stille kamera?

Ofte "ser" en blomstene på en helt ny måte når en driver på slik, kommer tett inntil. Når en blomst som bare er en liten fingernegl fyller hele søkeren ser en plutselig alle detaljene! Selv de enkleste og mest nøytrale blomstene viser seg å være små kunstverk! Er det rart en glemmer både tid og sted?

En time - går veldig raskt når jeg holder på slik, og hvis naboene ser meg når jeg holder på - får de sikkert sett meg i mange festlige stillinger! Men - slikt kan ikke en fotograf ta hensyn til, her er det motivet som står i fokus... bokstavelig talt:-)

Om bildene blir bra? Tja, noen blir jo ikke så verst - egentlig, men resultatet står vel ikke helt i stil med innsatsen... uten at det betyr så mye, jeg har det jo gøy mens jeg holder på - og det er ikke så ille bare det!

Vel, nå er helgen over - snart "snur" solen og dagene blir kortere og kortere igjen! Trøsten er jo selvsagt at sommeren nettopp har startet og har MANGE fine dager foran oss før høsten kommer! Bare så synd en må jobbe også...

  Kommentarer:  
 Ingen kommentarer så langt!

  Nå kan du endelig bli førstemann!-)  
Jeg er en spammer, slett alt sammen! (Hvis du ikke ER en spammer, ta vekk krysset!-)
 *Navn (or nick)  *Email  URL
*Kommentar:

  [ IP-adressen din blir lagret sammen med kommentaren.. ]
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!