: som dagene går.. <-- -->

  29-06-2014

mens jeg venter på regnet...

      Tastet ned klokken 23:04:15 og lagret under: 

Vanligvis er ikke jeg den som går rundt og håper på regn, og egentlig gjør jeg vel ikke det i dag heller! MEN - når en er omringet av mørke skyer som solen ikke helt klarer å jage bort - ligger det liksom i kortene at det kommer en regnskur til slutt. Spørsmålet er bare NÅR den kommer!

Solnedgang Så - hva skal en finne på da, mens en venter? Tja, hvis vinden hadde vært litt mindre tilstede - eller kommet som en fønvind fra sør - kunne jeg godt brukt tiden på ryggen... eller magen, utstrakt på verandaen - med musikk i øret, helt avslappet. Med andre ord, brukt tiden til vedlikehold av opparbeidet brunfarge! Men vinden kom fra nord, den var kald og hard, og solen gjemte seg litt for ofte bak skyene!

Inne var det derimot ganske behagelig, og en finner jo alltid noe å gjøre der. På denne tiden av året har jeg en lei uvane med å utsette ting, legge tilside oppgaver som ikke nødvendigvis MÅ gjøres - i dag... eller i morgen... eller denne uken. Så når en omsider setter igang med disse oppgavene - vil de ingen ende ta!

Dessuten finner en alltid endel andre saker og ting som må gjøres - når en først er i gang! Som i dag da jeg skulle sette på plass et fat i et skap... og la merke til at det var en stund siden jeg hadde vasket nettopp det skapet... og dessuten var det endel saker jeg bare hadde "puttet inn" dit... Og det ene tok det andre! Og tilslutt fikk jeg jammen tatt oppvasken også - som var det jeg egentlig skulle gjøre... mens jeg ventet på regnet!

Vel, nå er kjøkkenet ryddet, nesten da, og det samme er vaskerommet... men regnet holdt seg fremdeles på god avstand! På andre siden av byen kunne jeg se regnbygene drive innover landet, vekk fra meg! Men - når jeg snudde meg var himmelen fremdeles mørk og truende... så snart... ville nok himmelen åpne seg over meg også!

Greit, solen var blitt litt mer stabil men selv om vinden hadde minket i styrke var den like kald - så jeg valgte hagen fremfor solbading på verandaen. Pusle rundt med blomster og ugress er en grei erstatning for en liten "dupp" i solen... og timene flyr fort mens en driver og pusler slik!

Men - det var dette regnet da! Etter timer med pusling retter jeg ryggen og kikker opp på en blå og skyfri himmel! Hvor regnet ble av aner jeg ikke, men det kom ihvertfall ikke hit! Synd, for da må jeg likevel frem med vannslangen i kveld igjen! Greit nok det, men plenen min hadde sårt trengt en natt med kraftig nedbør... kanskje flere netter. Den som virket så lovende i vår... eller for noen uker siden, er nå blitt ett lappeteppe av grønne og brune flekker! Nei, jeg har ikke vannet den regelmessig, så litt skyld har jeg jo... men når en har to naboene som begge er en smule unøyaktig med sprederen - er det vel strengt tatt bare en liten flekk midt på som ikke har fått vann regelmessig! Men vanning blir jo bare en liten fattig trøst - og gjør vel mer ugagn enn nytte når det går ukevis - eller lenger - mellom hver rotbløyte!

Det ble altså ikke noe regn i dag... eller kveld, vi fikk i stedet en praktfull solnedgang... og - helt ærlig - heller det enn en regnbyge!

  Kommentarer:  
 Ingen kommentarer så langt!

  Nå kan du endelig bli førstemann!-)  
Jeg er en spammer, slett alt sammen! (Hvis du ikke ER en spammer, ta vekk krysset!-)
 *Navn (or nick)  *Email  URL
*Kommentar:

  [ IP-adressen din blir lagret sammen med kommentaren.. ]
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!