: som dagene går.. <-- -->

  13-08-2014

Tilbake i hverdagen!

      Tastet ned klokken 12:58:37 og lagret under: 

Vel, kanskje ikke helt "hverdagen", ferien er ikke over enda, men i det minste tilbake i eget hus. Og det er jo noe som vanligvis er både koselig og trykt... og avslappende, men akkurat nå føles det bare... tomt!

Barbeint i regn

Som før beskrevet hadde jeg huset fullt de siste tre ukene før ferien, og slike besøk setter helt klart sine spor. Ikke på huset - det er i samme stand som før, men på mine helt private rutiner. Ikke like koselig å lage mat til en person, for ikke å snakke om å spise maten når den kommer så langt! Og så er det jo vanskelig å småprate med noen når det ikke ER noen å snakke med!

Men - det går seg nok til etterhvert, og snart finner jeg tilbake til mine vanlige rutiner og gjøremål - og før jeg vet ordet av det er ferien over også! Så - resten av ferien skal jeg bare pusle rundt og bare gjøre det jeg har lyst til... eller ikke gjøre noe, hvis det frister mer!

Joda, så langt har ferien min vært helt topp! Vestlandet viste seg fra sin beste side, med sol og passe varmt vær. Naturen har ikke forandret seg fra det jeg er vant til, men nytt feriested gir nye inntrykk - og nye "bilder".
Ikke at det ble så mange bilder - i kamera altså, men hodet skal fylles det også... og det er kanskje viktigere enn å fylle mapper med feriebilder som sjelden kikkes på?
Dager i rolig tempo, hvor ingenting stod på programmet og ingenting MÅTTE gjøres... Herlig mat i godt selskap, god vin i glasset og lyse, varme kvelder som umerkelig gled over i skumring før det ble natt og det ble tid for å finne seng og dyne. Småprate om livets små og store hendelser med P1+ som bakteppe. Eller lot stillheten være musikk nok. Så enkelt - så godt - så avslappende! En ferie som gjerne kan gjentas ved neste anledning! Og da må selvsagt verten takkes - for å ha gjort oppholdet til en slik fin opplevelse... og håper selvsagt også at jeg ble oppfattet som en "perfekt" gjest:-)

Hjemturen ble derimot en litt mer blandet opplevelse! Det virket som om sommeren plutselig hadde bestemt seg for å avslutte sesongen - for å gi oss en liten forsmak på høsten. Starten gikk noenlunde greit, høyfjell og vide vidder er vakkert å se på uansett vær, men det ble verre jo mer jeg nærmet meg heimen! Vet ikke hvor ofte en kan oppleve fullmåne, klar himmel, lyn og kraftige regnskyll samtidig, men det var nettopp det jeg fikk oppleve denne gang. Og hvis du lurer: Joda, det var sikkert torden også, men det forsvinner i lyden fra trafikken!
Men jeg kom meg hjem - og i hus, noenlunde tørrskodd - og i seng, før himmelen åpnet seg fullstendig. Og mens vinden herjet med hus og hage, og regnet pisket mot vindu og tak la jeg meg omsider under dynen for å prøve å ta igjen timer med tapt søvn! Det har sine bakdeler å legge hjemreisen til sein kveld, det blir som regel langt på natt før en når frem dit en skal.

Så våknet jeg da, til tomt hus og regntung hage! Overraskende mange av mine planter hadde overlevd mitt fravær - og vindens herjinger... men noen var selvsagt blåst i stykker! Litt trist selvsagt, når den største og fineste fuksiaen var den som ble mest ødelagt... men ikke noe å gjøre noe med, litt er det tross alt igjen.
Synes blomster ser best ut i sol, eller litt overskyet vær, men fuksia ser ganske fine ut selv med noen regndråper på blomstene. LITT altså, men ikke så delikate når himmelen bestemmer seg for å tømme seg for alt den har - samtidig!
Det ble noen timer med opprydding, mellom og tildels i - regnbygene, men etterpå ble det ikke så ille - tross alt. Tomathøsten ser jo i det minste lovende ut i år, og SMAKEN er som vanlig når det kommer fra egen hage - helt fantastisk!

Tomater fra egen hage

Men - hva skal en finne på da, når regnet pøser ned og en fremdeles har ferie? Hadde jo tenkt å slikke sol og kose meg på verandaen sammen med et glass vin! Eller vandre rundt i ukjent natur og på ukjente stier! Hvis det hadde vært sol altså... eller i det minste opphold... og litt tørrere enn nå!
Tja, det blir vel å finne på noe festlig å gjøre inne da... selv om jeg sliter litt med å finne noe som frister så veldig mye i øyeblikket. Men pytt, jeg har jo ferie fremdeles - så kanskje jeg bare skal legge meg på sofaen og sløve? Til solen dukker opp igjen altså! Men DA... skal jeg nok finne på noe... tror jeg!

  Kommentarer:  
 Ingen kommentarer så langt!

  Nå kan du endelig bli førstemann!-)  
Jeg er en spammer, slett alt sammen! (Hvis du ikke ER en spammer, ta vekk krysset!-)
 *Navn (or nick)  *Email  URL
*Kommentar:

  [ IP-adressen din blir lagret sammen med kommentaren.. ]
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!