: som dagene går.. <-- -->

  30-08-2014

Bare EN uke?

      Tastet ned klokken 12:24:51 og lagret under: 

Ja tenk, det har bare gått EN uke siden ferien tok slutt... og det føles som det er en EVIGHET siden! Ikke at uken i seg selv har gått sakte, den har på mange måter gått forholdsvis raskt til å være... vel, første uken etter ferien!

"Tid" er jo egentlig et merkelig begrep! Tiden kan gå fort og sakte... eller "oppleves" på den måten, selv om hvert time selvsagt inneholder eksakt like mange minutter hver gang, og hvert minutt varer i nøyaktig... ett minutt! Men likevel oppleves tiden ulikt, avhengig av hva du klarer å putte inn i tiden din! Kjeder du deg - eller venter på noe - "går" tiden sakte... og motsatt. 

Tomater fra egen hageVel, nå var det ikke nettopp dette jeg hadde tenkt å skrive om her, bare et lite "tankesprang" - som kanskje betyr at jeg har god tid og har behov for å fylle den med... noe?

Men altså, en uke i jobb... og det virker som en liten evighet! Noe som gjør meg litt nedstemt - for hvordan vil tiden frem til neste "ferie" virke da? Riktignok litt tidlig å begynne å telle ned til den enda, mange måneder frem... men likevel... Når tanken på en lang og kjedelig dag på jobben er det første som slår en når vekkerklokken ringer - blir en ikke særlig motivert til å stå opp!

Greit, jobben er ikke det jeg "lever for" lenger... men så lenge jeg lever "av" den... må jeg jo i det minste PRØVE å gjøre den på best mulig måte... både for min egen del - og ikke minst kundene jeg skal betjene! Og - det er jo de som stor grad gjør jobben "levelig"... og som gjør at jeg stort sett trives - når jeg først kommer meg så langt på dagen:-)Og jobben og fritiden henger på mange måter sammen, for er jeg ikke fornøyd på jobben - dras det ofte med inn i fritiden. Og motsatt! Så - det må vel bety at jeg ikke har det så aller verst på fritiden heller, til tross for masse regn og lite sol!

Joda, jeg HAR det helt OK! Når jeg tenker meg om... har jeg det vel bedre enn på veldig lenge... så da kan det vel ikke være helt ille vil jeg tro? Jeg vet hvor jeg ER... og sånn noenlunde hvor jeg skal... og hvordan jeg skal komme meg dit. Og jeg har sluttet å vente på at "noe" skal skje, eller at "noen" skal dukke opp... Å sitte og "vente" er igrunn bortkastet tid, uansett hva - eller hvem - du venter på... en bør vel heller forsøke å "leve"... eller i det minste "gjøre noe" hvis en nå likevel skulle... vel, "vente"?

Skulle det du "venter" på likevel dukke opp... fint det, men gjør det ikke det - så har du fått noe ut av "ventetiden" likevel!

Men tilbake til "tiden" da... og i dette tilfelle - tiden etter sommerferien... Eller, jeg kan godt inkludere slutten av sommerferien også...For det gjentar seg hvert år, tidsnød! Hvert år har jeg en viss "plan" på hva jeg skal gjøre i ferien, som ikke egentlig er "feriegjøremål"... men saker jeg har tenkt å "fikse", i, på eller rundt huset. Vaske, male, renske, luke, snekre, rydde... slappe av... Det kjedelige er at mange av disse gjøremålene gjerne er veldig væravhengig! En kan liksom ikke sette i gang med å male hvis det regner... og det tar litt tid etter regnet før det en skal male er blitt tørt nok... Vaske kan en jo selvsagt gjøre i regn... men det ER jo fryktelig surt å jobbe ute i striregn da, så... For ikke å snakke om hagearbeid! Klissvåte planter og jord! Nei, det må jo få tørke opp litt først!Så - når det først er blitt såpass tørt at en kan gjøre noe - skal en liksom gjøre "alt" på en gang! Og så går det plutselig opp for en at det bare er noen dager igjen av ferien... og at skal en rekke alt - må en få opp farten!

Naturligvis rekker jeg ikke alt jeg hadde tenkt jeg skulle rekke... som vanlig! Men jeg fikk gjort mye jeg IKKE hadde tenkt jeg skulle gjøre - så alt i alt er jeg likevel ganske fornøyd. Dessuten forsvinner jo ikke oppgavene jeg ikke fikk gjort heller, de tar bare lenger tid å bli ferdig med... og noen er strengt tatt ikke så viktig å få gjort heller.

Sliter forresten litt i tiden vi er inne i nå, "årstiden" altså! Ikke helt sommer... men heller ikke helt høst! Det er på en måte en "ventetid" - av ukjent lengde! Fremdeles kan dagene bli varme og solfylte... men like gjerne våte, kalde og grå! En VET liksom aldri - og når vi mennesker sliter med denne overgangen er det vel ikke så rart at blomster og busker ikke helt finne ut av det? De som overvintrer ute fikser dette ganske greit på egenhånd, men alle de som trenger min hjelp til slikt - virker å være mer usikre på hva de skal gjøre. Noen begynner tidlig å sture og kikke lengselsfullt inn i varmen, mens andre ser ut som de vil fortsette å blomstre til snøen kommer... bare på trass!

Men det er selvsagt altfor tidlig å plukke inn blomster til overvintring enda, så jeg - og blomstene - får bare holde ut kalenderen kommer til høst... men helst før den første frostnatten... Og det er jo det som er så forbasket vanskelig å treffe da! Bare en natt til... og en til... og så våkner en kanskje en morgen og kikker ut til årets første snøfall!

Bare EN uke altså... siden ferien... og så utrolig mange uker til neste! Takk og lov at både frilørdager og søndager kommer så regelmessig! Da blir det liksom ikke SÅ lenge til neste gang en har fri!Og inntil videre kan jeg jo korte ned ventetiden med å kose meg med egenproduserte tomater - så lenge de varer da:-)

  Kommentarer:  
 Ingen kommentarer så langt!

  Nå kan du endelig bli førstemann!-)  
Jeg er en spammer, slett alt sammen! (Hvis du ikke ER en spammer, ta vekk krysset!-)
 *Navn (or nick)  *Email  URL
*Kommentar:

  [ IP-adressen din blir lagret sammen med kommentaren.. ]
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!