: som dagene går.. <-- -->

  06-09-2014

Skulle nok sjekket YR.. først!

      Tastet ned klokken 22:40:48 og lagret under: 

Det var slik en fin fredag, sol, varmt og vindstille! Tidligvakt og frilørdag! Det så ut til å bli en perfekt frihelg, klar til å fylles med "kosegjøremål", som små turer i naturen, litt hagearbeid, et glass vin på verandaen! Å sjekke værmeldingen var ikke i mine tanker!

lyn torden og hagearbeidSå - jeg startet opp i hagen... et bed jeg har planlagt å gjøre noe med - i årevis! NÅ... virket tiden å være inne! Grunnen til at jeg ikke har kommet i gang før - var at det midt i bedet stod en stamme... etter et tre jeg gradvis saget ned for... vel, noen år siden! Og det var av typen "hardt å sage i" så jeg lot det stå der det stod. Eller, egentlig håpet jeg på at det skulle skyte ut nye grener etterhvert, slik at jeg fikk et nytt og fint tre, i en størrelse som passet hagen! Men det gjorde ikke det altså, det bare døde...

Men altså, nå var tiden inne, jeg satte i gang... Bedet var nå fylt med noen store planter av typen "Hosta", så bare å bli kvitt bladene var litt av en jobb! Deretter skulle røttene opp... og da jeg kom så langt begynte jeg allerede å angre på hele prosjektet! Men - har en startet på noen - må en liksom bare fortsette...
For å ha håp om å få vekk stammen som var hovedformålet med prosjektet, måtte det spas vekk en mengde jord... MYE mer jord enn jeg hadde forestilt meg! Og det gikk egentlig ikke lang tid med graving før det begynte å gå opp for meg HVORFOR jeg ikke hadde fullført den jobben før! Dette treet hadde utrolig mange røtter! Store, tykke røtter!
Vel, nå skulle det bort, en gang for alle... selv om det kom til å ta litt lenger tid enn jeg hadde tenkt meg! Godt jeg hadde frihelg og kunne "oftre" meg helt og fullt til denslags arbeid!
Som sagt, så ble det endel graving for å komme til røttene... og det var ikke så enkelt som å sette spaden i bakken og flytte jorden vekk! Nei, her måtte en over på mindre redskaper... "skrape røttene frem" er vel nærmere virkeligheten... Følte meg nesten som en arkeolog... bortsett fra at det bare var røtter jeg fant... og så en mengde løk av ulike slag.
Det er ikke bare å spa frem røttene heller, jorden en spar bort må jo... bort, på en måte! Så det var frem med sekker og plastposer - for jeg kunne jo ikke bare legge det utover plenen heller! Vel er ikke den særlig vakker den heller, men...

Greit, ettermiddagen gikk, og litt av kvelden... og det meste av ryggen! For jeg hadde jo glemt at slikt arbeid ikke er det ryggen min er mest glad i! Har jo vært SÅ bra i lang tid nå... og det kan være at fraværet av tung hagearbeid er årsaken... ikke at ryggen i seg selv har blitt så uendelig mye bedre! Men, jeg kom meg inn til slutt, og etter et glass vin på verandaen var jeg egentlig ganske fornøyd med resultatet... så langt! Nå skulle jeg bare hvile resten av kvelden, sove godt og lenge til nesten morgen, og så skulle nok bedet være spadd opp og stammen fjernet før lørdagen var over!

Vel, så feil kan en ta! Hadde jeg bare sjekket YR før jeg begynte... For i dag har det ikke vært hagevær... for å si det slik! Litt regn innimellom kunne jeg kanskje ha tålt, men lyn, torden og styrtregn blir litt i overkant! Hage får være hage... jeg holdt meg i hvertfall inne - hele dagen!

Så - nå står stammen fremdeles godt festet der den stod, mens alt rundt ser ut som et anleggsområde! Når eller om - det kan bli noe endring på det - er usikkert, men ifølge YR kan det muligens bli litt opphold noen timer til uken... Mulig jeg likegodt skal ta inn spade, øks og sag... før snøen kommer?

  Kommentarer:  
 Ingen kommentarer så langt!

  Nå kan du endelig bli førstemann!-)  
Jeg er en spammer, slett alt sammen! (Hvis du ikke ER en spammer, ta vekk krysset!-)
 *Navn (or nick)  *Email  URL
*Kommentar:

  [ IP-adressen din blir lagret sammen med kommentaren.. ]
  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!