: som dagene går.. <-- -->

  14-01-2006

Jeg har lekt meg noen dager..

      Tastet ned klokken 19:22:49 og lagret under: 
  • Generelt

Jo da, jeg tilstår det gjerne, jeg har lekt meg i timesvis hver dag.. med Paint Shop Pro. I en periode har jeg bare "brukt" programmet til det mest "nødvendige", men etter noen besøk på noen utvalgte websider [ denne ] og [ denne ] fikk jeg mange nye ideer og mye inspirasjon. Ta en kikk du også, anbefales!

Det er likevel ikke alltid at det blir noe resultat av leken, men underveis har jeg det veldig gøy og får prøvd ut forskjellige teknikker som jeg ikke helt har fått taket på til nå. Å prøve ut forskjellige utsnitt av bildet kan jeg også bruke mye tid på, ulike utsnitt gir forskjellige "stemninger" og ofte er det ikke så mye som skal til.

En liten felle jeg ofte går i er å hente frem diverse filter og kjøre disse direkte - for deretter å beundre resultatet. I det siste har jeg derfor prøvd å la disse ligge i størst mulig grad - eller kombinert ulike filtre for å få frem det uttrykket jeg var på jakt etter. Gøy når det lykkes - men gjør det ikke det - så har jeg jo lært litt underveis.

Å bygge opp bilder "lagvis" - altså ved hjelp av layers - er jo en av fordelene med PSP -og andre tilsvarende programmer. Faktisk kan jeg ikke lenger tenke meg hvordan det er mulig å jobbe uten! På noen av bildene har jeg underveis vært oppe i 20 layers som inneholdt større eller mindre deler av det ferdige bildet. ( Størst mulig antall layers er IKKE noe mål i seg selv, bare et eksempel! ) Så hvis du bruker PSP - eller tilsvarende - men enda ikke har forstått vitsen med å bruke layers - lær deg det, utbyttet er stort.

Ulempen med å "leke" på denne måten er blant annet at jeg finner ut hvor lite jeg egentlig kan! Fordelen er at jeg da har mulighet for å "leke" meg lenge enda.

Resultater? Tja, du finner noen i "kunst" avdelingen, bare ta en titt der..

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!