: som dagene går.. <-- -->

  10-01-2007

Er Det En Mening Med Det?

      Tastet ned klokken 22:38:44 og lagret under: 
  • Generelt

Er det noen mening i måten en artist skriver tittelen på låtene sine? Noe fast mønster liksom? Er det noen forskjell på engelsk og norsk i så måte?

Grunnen til min fundering er at jeg har brukt litt tid i musikkarkivet mitt - igjen – og prøvd å få litt systematikk over merkingen – eller "taggene" om du vil.

Mange titler - særlig engelske – skrives ofte med Stor Forbokstav I Hvert Ord, mens det er mer tilfeldig hvordan norske titler skrives – men også der forekommer denne (u)vanen.

Eller er det platebutikkene som har skylden når Bjørn Eidsvåg listes opp med albumtitler som "En Vakker Dag", "Alt Du Vil Ha" og "Tatt Av Vinden" Disse er hentet fra Platekompaniet&, men der var i hvert fall sporene på albumene skrevet "riktig" – mens CDON& lister opp låter som "Dans For Ham", "Skyfri Himmel" og "Blyge Blomar" bare for å nevne noen.

Bjørn Eidsvåg er ikke den verste gutten i klassen, tekstene han har i albumomslagene er ganske normalt skrevet. Andre mistenker jeg for å ha brukt et kjent og utbredt tekstbehandlingsprogram når de har skrevet inn teksten. Hver linje starter med stor bokstav, selv om forrige linje ikke avsluttes – verken med komma eller punktum. Andre ganger kan teksten bestå av bare små bokstaver – en snedig måte å unngå tegnsettingsfeil?

Det siste er vel ikke artistens feil, men den som lager selve omslaget... kanskje de skulle ha brukt litt mer tid?

Men engelske titler da, er det noe spesielt med dem? Heter Leonard Cohens album "Ten New Songs" eller "Ten new songs"? Er det korrekt å skrive tittelen "You Have Loved Enough" eller skulle det egentlig vært "You have loved enough"?

Eller Minor Majority: "If I Told You, You Were Beautiful" kunne kanskje likegodt vært skrevet som "If I told you, you were beautiful"

At stavekontrollen i MS Word ikke reagerer på en slik skrivemåte... tar jeg ikke uten videre som bevis på at alt er som det skal, og selv intens "googling" har ikke brakt meg noe nærmere et klart og entydig svar.

Joda, det er mange andre – og viktigere - ting i verden en kan undres over.., men irriterende er det nå likevel! Litt systematikk hadde ikke vært av veien på dette område, det er så mye rot overalt!

Får heller sette på litt musikk og lukke øynene, så kan de bruke store og små bokstaver der det måtte passe – uten at det irriterer meg!-)

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!