: som dagene går.. <-- -->

  16-01-2007

Gamle bilder...

      Tastet ned klokken 22:40:58 og lagret under: 
  • Foto

er vel først og fremst nettopp det: Gamle! Og ofte er de mye bedre når en bare "mimrer" om dem enn de er i virkeligheten. lysbilder Men uansett, de blir ikke bedre selv om årene går og de ligger nedstøvet i et glemt arkiv heller... som lysbilder eller papirkopier - ordnet i mer eller mindre kronologisk orden, ett eller annet sted. Det blir så vanskelig å finne dem frem igjen! Fotoalbum er nå en ting, men lysbilder? Når ble du sist utsatt for et lysbildeshow som aldri tok slutt?
Det er i hvert fall lenge siden jeg har utsatt noen for nettopp den opplevelsen!

Men til poenget: Jeg har altså kassevis med "blinkskudd" fra min mer aktive periode som fotograf, og har lenge (les: i årevis) hatt planer om å digitalisere alt slik at det skulle bli lettere håndterbart. Grunnen til at det ikke er blitt noe før er at det kreves et visst utstyr, og ikke minst tid. Utstyret har vært på plass en stund - og tiden kommer ikke, den bare går... Hadde bestemt meg for å sette i gang nå - når snøen kom - men slik vinteren har utviklet seg hittil i år virker det som et mer og mer diffust starttidspunkt. Skal jeg være helt ærlig må jeg vel innrømme at det har stått mer på lyst enn tid... det er rett og slett litt kjedelig arbeid.

Bildene jeg har er stort sett i "normalt" format, dvs. 24 x 36 mm, så å overføre disse til et format som er av noe størrelse - med farger og oppløsning noenlunde intakt krever naturligvis en del av utstyret. Men like viktig er bruken av utstyret - som alt annet her i verden - og der har jeg en vei å gå! Så mange valg å ta, så mange innstillinger en kan justere!

Så langt kan jeg bare fastslå tre ting:
- Jeg har utrolig mange bilder!
- det er langt mellom "blinkskuddene", mye lenger enn jeg kan huske!
- jeg har fremdeles VELDIG mye å lære...
[ Hvis du følger med fremover kan du muligens få noen oppdateringer etter hvert... ]
og jeg kan vel fastslå enda en ting: Dette kommer til å ta tid!

Selv om jeg kan bli litt motløs av dette prosjektet når jeg kikker opp på alle boksene med lysbilder - er det likevel litt gøy å "mimre" litt foran skjermen når bildene dukker opp. Egentlig utrolig mye rart vi har hatt på oss opp gjennom årene, tror ikke jeg skal kommentere mine barns klesvaner på en stund!-)

Ja, så får jeg vel skannet noen bilder til før kvelden er omme...

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!