: som dagene går.. <-- -->

  31-01-2007

Jeg vil ha en skjermbeskytter!

      Tastet ned klokken 21:34:24 og lagret under: 
  • Musikk

"Det kan da ikke være noe problem" sier du kanskje; det finnes jo tusenvis av slike en kan laste ned fra nettet - hvis en da ikke klarer seg med det som finnes i Windows fra før... Dessuten: Er det noen som bruker noe slikt NÅ?

Nei, ikke normalt... bruker jeg ikke pc-en slår jeg av skjermen.
Problemet er at jeg vil ha en helt spesiell skjermsparer, som skal fylle en helt spesiell funksjon - på min media-pc! Slik det er nå er det enten ingenting eller et hav av lys og farger som flyr rundt, avbrutt av mer eller mindre tilfeldig tekst - og alt er like irriterende i lengden.

Litt bakgrunnsinfo: Etter utallige forsøk med diverse "mediainterface" har jeg [foreløpig] gitt opp. Enten inneholdt de mye mer enn jeg ville ha, eller så var de for "spinkle" og virket bare av og til. GB-PVR virket bortimot slik jeg ville, men når pc-en ikke orket tv-kortet falt liksom hensikten med det programmet bort. En musikk-plugin til det programmet var nesten helt perfekt, men litt i overkant å kjøre hele GB-PVR bare for å få spille litt musikk. Det eneste som var helt perfekt i den siste utgaven var nettopp: Skjermspareren - som jeg kommer tilbake til seinere.

Nå bruker jeg min utmerkede webside, som på denne siden av nettverket også viser frem spillelistene ved siden av hvert album. Med et enkelt klikk på ikonet lastes spillelisten inn i WinAmp og musikken strømmer ut i stua - akkurat slik jeg ville ha det!
Bakdelen er at siden mediapc-en er koblet opp mot tv-en - naturlig nok siden det er en media-pc... blir det litt ensformig å kikke på en statisk webside hele tiden. Til nå har jeg derfor aktivert visualiseringsmuligheten som ligger i WinAmp, men selv om det gir interessante bilder og liv til en ellers "død" skjerm - blir en litt lei av det også etter hvert - og det passer ikke like godt til all type musikk heller.

Så tilbake til skjermspareren jeg fant i GB-PVR. [ eller egentlig i en plugin som heter My Music...]
SkjermbeskytterDen viste enkelt og greit frem et bilde av coveret, navn på album, navn på artist og tittelen på sporet som ble spilt. Det var det hele, enkelt og greit, og det oppførte seg som Windows 2000/Windows XP* skjermspareren, litt her og litt der - uten fiksfakserier av noe slag... Omtrent som på bildet du ser her.

* Hvis du lurer på hvordan denne ser ut kan du bare høyreklikke på skrivebordet ditt, velg "Egenskaper", "Skjermbeskytter", rull ned til du finner "Windows XP" og velg "Forhåndsvisning"

Men altså - til tross for iherdig googling har det ikke lykkes å finne en eneste som oppfyller mine ønsker! Det virker jo litt rart hvis jeg er den eneste i hele verden som ønsker meg en slik! På den andre siden føles det jo litt godt å være så "unik"!-)
[ "Now playing" finnes det en del varianter av, men det er ikke helt det samme... ]

Så hvis du vet om en som du tror er nettopp den jeg er på jakt etter - som en plugin til WinAmp eller en som kan hente input fra f. eks en tekstfil - må du bare ta kontakt! Inntil videre får jeg sette mine håp til mitt mer programmeringskyndige avkom, kanskje jeg kan bønnfalle / overtale / true meg til litt hjelp derfra!-)

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!