: som dagene går.. <-- -->

  10-01-2008

Kaste alt og begynne på nytt?

      Tastet ned klokken 22:49:40 og lagret under: 
  • Hus og hage

Har du også kjent lysten til å kaste alt du har i huset, fra kjeller til loft, og bare begynne på nytt liksom? Møbler, bestikk, pynt, bilder, elektriske artikler... Klær, sko og gamle sikringer du aldri får bruk for - fordi det aldri er den typen som ryker... Begynne med helt blanke ark, nakne rom, nakne vegger, tomme skap og hyller!

Salg Når jeg først er i gang ville jeg naturligvis ha strippet veggene for alt som var der, tapeter, maling og glassfiberstrie, helt inn til sponplatene... eller hva som nå måtte befinne seg bak 20 år med mer eller mindre jevnlig oppussing. Og SÅ - skulle jeg ha satt i gang! Hentet frem alle de gode ideene jeg har hatt opp gjennom årene!

Bakdelen er jo selvsagt at ikke alle disse ideene "går sammen" lenger, noen er til og med langt ute! Møbler en har gått og "kjesket" på er selvsagt ikke lenger i handelen - i noen tilfeller kan en kanskje tilføye "heldigvis". Dessuten - skal en møblere et helt hus blir det veldig mye som skal passe sammen, og så sitter du kanskje tilslutt igjen med noe du ikke er helt fornøyd med likevel... fordi det du egentlig ville ha ikke "gikk sammen" med alt det andre du også ville ha!

Når jeg skriver "du" mener jeg altså "en" - som igjen er det samme som "meg". Det er altså ikke deg jeg skriver om - men kjenner du deg igjen så gjør ikke det noe det heller! Men dette var et sidesprang og hadde ingenting med å overskriften å gjøre!

Problemet er vel egentlig det samme om jeg starter med blanke ark eller "flikker" på det gamle. Savner innimellom å kunne overlate slikt til en annen, så kunne jeg ha lent meg tilbake og stort sett vært fornøyd med resultatet - og hatt en å legge skylden på i tillegg. En kone hadde vært fantastisk grei å ha i slike situasjoner - men på den andre side blir det vel i lengden enklere - og billigere - å leie en interiørarkitekt?

Når jeg tenker meg om - så er det jo endel jeg ikke bare kunne ha kastet likevel. Pus har for eksempel sterke meninger om opptil flere yndlingsstoler og tepper, og endel andre gjenstander i huset bidrar ikke nettopp til å forskjønne interiøret - men som er full av gode minner... Jeg strevde for eksempel i årevis med å kvitte meg med et salongbord fullt av slike minner - og skal jeg være helt ærlig så savner jeg hvert eneste hakk! Men det begynner å hjelpe nå... og jeg vil naturligvis ikke gå i frø selv om noen flere av disse "umistelige" gjenstandene mine blir borte, men...

Hvis du har fulgt meg helt hit - forstår du sikkert nå at jeg ikke helt har kommet dit at containeren er bestilt. Greit nok at jeg innimellom er lut lei av alt i huset, men på den andre side er det vel alt dette "rotet" som gjør det til et hjem? Mitt hjem? Så får jeg heller fortsette å lese "Bonytt", "Boligmagasinet" og "Vi i Villa", plukke opp ideer her og der - og andre steder - og bruke de jeg får plass til - som "passer inn" i resten av rotet mitt!

Joda, det hadde vært fint å begynne med blanke ark, men et sted må en jo begynne, så i år skal noen av "hageskoene" mine på søpla, helt sikkert!

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!