: som dagene går.. <-- -->

  14-12-2008

Ikke lenger trådløs...

      Tastet ned klokken 23:19:48 og lagret under: 
  • Data

Det er egentlig rart hvor fort en venner seg til ting... og hvor raskt en savner den samme "tingen" når den blir borte! Og det som er blitt borte for meg nå er altså noe så bagatellmessing som det trådløse nettet!

Frem med kabelen igjenDet er jo ikke SÅ lenge siden nettverk i hjemmet var en luksus, og i beste fall bestod av en kabel som gikk fra pc til pc, med T-ledd og greier... et forferdelig opplegg når jeg tenker på det. Så kom det HUB og Cat5 og det som bedre var, oppkoblet til Internett og verden åpnet seg for våre føtter... eller maskiner.

Da husholdningsbudsjettet omsider godkjente innkjøp av en - til den tid å være - liten bærbar, ble den i første omgang koblet opp til verden med en kabel... noe som egentlig ikke var så veldig praktisk. Du blir på en måte ikke særlig mobil når du sitter omkranset av ledninger på alle kanter, så derfor tok det ikke lang tid før husholdningsbudsjettet gikk i minus - i bytte mot en søt, lekker sak som gav meg trådløs tilgang til det meste!

Og så har den igrunn stått der, blinket litt i ny og ne og tatt unna det som var av trådløs trafikk fra et varierende utvalg av bærbare maskiner som måtte befinne seg i huset. Har aldri hatt noe problemer med den, så derfor hadde jeg nesten glemt at det befant seg noe slikt i heimen! Har det vært noe problem med nettet - har det som regel vært Telenor eller CanalDigital som har tullet med meg... og en sjelden gang gatewayen min.

Men altså - i de siste ukene har det gått usedvanlig tregt når jeg surfet trådløst... faktisk så tregt at jeg til tider har gitt opp. Det har jo ikke stått om livet, og dessuten kunne jeg bare gå til min stasjonære hvis jeg "måtte" på nettet. Og siden jeg i dette tidsrommet stort sett har befunnet meg foran den stasjonære - så har jeg rett og slett ikke tenkt så mye over saken...

Helt til fredag kveld, da jeg hadde satt meg godt til rette i sofaen for å kose meg på noen utvalgte sider på nettet. Det var DA jeg fant ut at noe måtte være galt! Når det tar en EVIGHET før en side blir ferdig lastet... og samme siden spretter frem på maskinen ved siden av... da er det noe som ikke helt stemmer. Noen raske tester seinere hadde jeg noen utrolig fascinerende resultater: Hastigheten fra meg til verden var 10 ganger høyere enn motsatt vei! Hadde det vært omvendt ville alt vært noenlunde normalt!

Utrolig kjedelig egentlig, og selv om jeg bare kunne plugge inn en kabel - så ble det ikke det samme. Skal det være trådløst - så skal det være trådløst! Det er ille nok å måtte plugge inn strømkabelen når maskinen går i svart - men det er en helt annen sak! Dessuten varer batteriet mitt fremdeles bortimot fire timer før jeg må "kables".

Så isteden for en "kosekveld" på nettet ble det "utvidet feilsøking" - uten at det hjalp så veldig mye. Selv etter noen timer med tester og skifting av kabler og porter, prøving med 3 ulike bærbare var resultatet det samme - og konklusjonen den samme: Den søte lekre saken i hylla var forsåvidt fremdeles like søt og lekker, men den gjorde ikke jobben sin lenger, tiden var inne for utskifting!

Lurer litt på om jeg begynner å gå lei data? Det var grusomt kjedelig å begynne å lete etter den beste, billigste, enkleste, mest holdbare... "boksen" på nettet! Det er jo blitt så mange å velge mellom!
Tror nesten jeg må sove på det... og det klarer jeg jo helt fint fremdeles, med eller uten tråd!

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!