: som dagene går.. <-- -->

  06-01-2009

Bare snø på tv...

      Tastet ned klokken 22:37:46 og lagret under: 
  • Generelt

Ikke slik hvit og fin som legger seg på bakken - på vintersportssteder ett eller annet sted i verden. Nei, slik snø som kommer når du ikke har stilt inn tv-en din skikkelig, eller du har mistet alle kanalene.
Rett og slett slik snø som var på alle tv-sendingene i min barndom, dengang jeg likevel satt og prøvde å tyde hva figurene egentlig gjorde der inne i boksen.

snø på tvMens jeg satt og kikket på snøen - og ventet på at noe magisk skulle skje, slo det meg at det var nettopp det jeg allerede gjorde. TV-en er jo smått magisk, for selv om jeg forstår teorien bak - så forstå jeg den likevel ikke! Men det var ikke det jeg tenkte på, men det utrolig øyeblikket som forårsaker snøen på tv.

Det skal visstnok være restene av "The-Big-Bang", starten på det hele, begynnelsen til alt vi kjenner til. Restene av dette første smellet kan vi altså se i tv-ruten som snø, selv i dag - milliarder av år etterpå. Da begynner en smått å fatte at det ikke nettopp var en nyttårsrakett som ble fyrt av den gangen.

Jeg vet jo - og forstår det på et vis - at jo lenger en klarer å se ut i verdensrommet, jo lenger bakover i tid ser en... Men det er jo ikke så langt en klarer å se da, selv har jeg problemer med å fastslå om det som blinker over meg er en stjerne mange lysår unna, eller om det er morgenstjernen - altså planeten Venus. Derfor er det lettere å forstå snøen på tv-en min.

Nå er det vel strengt tatt ikke så viktig for meg å se hverken støyen fra "big-bang" eller lyset fra universets ytterste grense. Strengt tatt kan en jo bare kikke rundt seg for å se resultatet av det store smellet. Jorden som den er, naturell - med alle planter og skapninger som finnes burde være mer enn nok til å være evig takknemlig for at smellen kom da den kom.

Så kan vi heller kose oss med å kikke på stjernene som blinker over hodene våre og være glad for at de er der alle sammen... så er vi ikke så alene liksom!-)

Tv-en min? Joda, da jeg hadde fått filosofert lenge nok fant jeg ut at jeg ikke hadde skrudd på kabelboksen...

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!