: som dagene går.. <-- -->

  13-01-2009

Dengang...

      Tastet ned klokken 21:51:07 og lagret under: 
  • Generelt

Ja, dengang ja... Det er lett å bli sittende å mimre om gamle dager, spesielt når en går gjennom gamle bilder. Bildet som følger denne teksten holdt på å gå meg hus forbi, jeg hadde ikke bildet - bare negativen, og den var i tillegg så dårlig at det nesten var umulig å se hva motivet var.

GitarspillerMen jeg skannet det nå uansett, mest fordi det lå på en stripe med fire bilder, og de andre var greie nok. Først da jeg studerte bilde i ettertid fant jeg ut at jeg rett og slett var hovedpersonen her!

Akk, det var tider det. Med vin, levende lys og gitarspill til langt på natt. Ikke en bekymring i sikte og et spennende liv foran oss - fylt av muligheter på alle måter.

Jeg mener ikke at det er slutt på levende lys og vin, men gitarspill har det blitt mindre av med årene. Og natten kommer alltid så overraskende tidlig på kvelden nå... eller kanskje det er tanken på morgendagen som jager oss i seng tidligere enn før?

Bekymringer har jeg vel heller ikke så uvanlig mange av, faktisk ingen som holder meg våken om natten, men likevel - det er en forskjell der.

Spennende liv... Tja, det kommer jo an på hvor du legger listen for "spennende" da, men må nok innrømme at livet har blitt mer forutsigbart enn da dette bildet ble tatt. Verden er vel like spennende som før - men med årene har nok dragningen mot det trygge og kjente overvunnet eventyrlysten.

Det var liksom ikke så farlig å utsette ting på den tiden, fikk du ikke tatt den reisen du hadde tenkt å dra på et år - så kunne du dra året etter. Nå er det jo større mulighet for at du "neste år" drar ut på den siste og endelige reisen - enn den du egentlig hadde drømt, en vet jo aldri...

Men, en kan ikke la tungsinnet ta en og en liten mimrestund er slett ikke av veien innimellom heller. Så kan en jo sitte og lure på om det var fotografen som var årsaken til at karrieren som visesanger aldri "tok av", om det var gitarspillingen som var for dårlig eller om det var sangen som ikke var god nok for verden?

Nå - i etterkant - er jeg veldig glad for at bildet ble som det ble, uskarpt, mørkt men fremfor alt: Lydløst!

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!