: som dagene går.. <-- -->

  24-04-2009

At et norsk band kan lage så mye krøll...

      Tastet ned klokken 21:18:10 og lagret under: 
  • Musikk

Noen av min besøkende har de siste dagene opplevd at siden min lastes delvis - for deretter å ikke lastes overhode... til det har gått noen timer. Når de har prøvd igjen har de opplevd det samme. JEG - på min side av skjermen - opplevde ingen problemer, som ikke egentlig er så rart, siden jeg er på "innsiden".

kneblet av CC Cowboys Da jeg omsider ble oppmerksom på problemet begynte feilsøkningen... noe som ikke var så lett, siden det ikke direkte var noe som var galt - noen steder. Alle logger var helt normale, all trafikk gikk som den skulle, det var rett og slett ingenting galt.

Etter å ha frikjent CanalDigital for mistanken (de er alltid førstemistenkt!)om at de hadde sperret meg uten fra omverden - var jeg helt blank, og klikket meg på måfå gjennom haugevis av ukjente loggfiler uten å vite hva jeg skulle lete etter...

Helt tilfeldig oppdaget jeg at ip-adressen på jobben dukket opp i en fil - som "blokkert" - noe det overhode ikke var noen grunn til. Og DA kunne jeg begynne å "nøste" litt opp i feilen.

For å gjøre en lang historie veldig mye kortere:
På webserveren min - og sikkert mange andre rundt om i verden - kjører det et lite program/script hvis oppgave er å beskytte serveren for "uønsket" besøk. Som å forsøke å kjøre koder de ikke skal og snoke rundt i systemet der de ikke har lov å snoke.

Hvorfor noen skulle gjøre det hos meg er ikke lett å vite, men det er nok ikke MEG de er ute etter, de bare prøve alle steder de kan... og håper å ha lykken med seg før eller seinere.

Tilbake til dette lille programmet/scriptet - som heter "SNORT". Den liker - blant annet - ikke at det står "CC" i en url, for det kan brukes til å gjøre noe skikkelige fæle greier. (Det kan forsåvidt godt stå "CCognoe", men ikke "cc ognoe" - hvis du får med det forskjellen!-)

Og nå lurer du kanskje på hva det har med mine sider å gjøre? Jo, siden jeg for noen dager siden la til det siste albumet til "CC Cowboys" i arkivet mitt, så ble det også laget en link til den, og dermed kom "cc" med i urlen. Den ser slik ut "www.hovlandsdal.com/?p=1023&m=1&a=CC_Cowboys" og det er bare så vidt jeg våger å skrive den her! Men hvis du ser godt etter, så står det en "_" mellom "CC" og "Cowboys" og da er den helt ufarlig. Problemet er at den da ikke virker!

Etter å ha fjernet henvisningen til albumet fra førstesiden min og slettet alle de som var blitt blokkerte, gikk alt så meget bedre. Alle kom inn og fikk gjort det de skulle hos meg!

At en så uskyldig band som CC Cowboys kunne lage så mye krøll, ante jeg virkelig ikke. Og det blir litt for teit å omdøpe det til CC_Cowboys også. Så inntil videre får de som absolutt MÅ klikke seg inn på "CC Cowboys" heller bli blokkert noen timer... i hvertfall til jeg finner en måte å legge bandet i "unntaksfilteret" til Snort.

Men altså, IKKE gå inn i musikkarkivet mitt og klikk på CC Cowboys! Eller, for å være helt sikker - så har jeg likegodt fjernet hele CC Cowboys.

Neida, jeg har den enda, men ikke på nett!-)

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!