: som dagene går.. <-- -->

  01-06-2010

Ikke helt lydløs...

      Tastet ned klokken 22:42:39 og lagret under: 
  • Data

Min bærbare - eller den siste av dem, en Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 - har hatt en liten "svakhet" helt fra jeg fikk den i hus: Den støyer! Men ikke fra slike steder en forventer skal støye, som vifter, harddisk eller dvd-spilleren. De høres, men ikke noe å snakke om.

TastaturDet som støyer - er tastaturet! Nå var jeg kanskje bortskjemt fra før, min gamle Toshiba hadde et fantastisk tastatur, tastene var "deilige" å skrive på, og viktigst av alt: Helt lydløse. På den nye er motstanden litt for høy etter min smak, og av den grunn blir det litt for mye "klikkelyd" når jeg skriver. Men jeg kan jo leve med det - til maskinen må skiftes... da vet jeg hva jeg skal teste før jeg overleverer kontantene.

Men, det som har blitt mer og mer irriterende med tastaturet - er at det har gitt ulik lyd - avhengig av hvor på tastaturet jeg trykket. Øverst i venstre hjørne virket det som om hele tastaturet beveget seg når jeg brukte en av tastene. Det har vært slik fra den kom i hus, og har bare blitt verre og verre.

Det er jo ikke de mest brukte tastene som befinner seg der oppe, ESC, F1, 1 og Q, men når til og med "A" begynte å lage ulyder... ble jeg litt urolig. Begynte å kikke rundt etter mulige måter for å åpne og reparere problemet... uten at det fristet noe særlig.

Helt tilfeldig kom jeg en dag over et gammelt innlegg på et forum som omhandlet nettopp dette, og selv om vedkommende ikke hadde fått noen løsning på sitt problem - fant jeg på en måte løsningen der likevel. I et svarinnlegg ble det nevnt at tastene sannsynligvis stod på en "plate" som var "limt" fast på selv maskinen... og at dårlig liming kanskje kunne være årsaken...

Hmmmm... tenkte jeg og slo av maskinen, plasserte min høyre hånd over tastaturet og trykket det hardt mot underlaget. En gang og noen ganger til siden jeg først var i gang. Deretter noen runder til, rundt kantene, og avsluttet med noen høyre/venstredragninger for å markere hva jeg ville!-)

Og det virket! Plutselig var "svikten" i tastaturet borte, alle tastene gav samme lyd, ingen "smell" ved bruke av "ESC"... Fantastisk! Men at jeg ikke har tenkt på det før?

"Tastaturlyden" er fremdeles like høy dessverre, men noe skal en jo ha å irritere seg over! Ellers får en jo aldri kjøpt seg noe nytt!-)

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!