: som dagene går.. <-- -->

  02-01-2012

Har jeg blitt en sinke?

      Tastet ned klokken 21:27:48 og lagret under: 
  • Data

Begynner faktisk å lure på om jeg er begynt å henge etter på teknologifronten! Har jo regnet meg som rimelig oppegående når tema svinger innom data, men nå er det jo ikke lenger bare en PC som er "data..."

Nå er jo enhver telefon en "data" - og det å ringe er snart det eneste som kan være litt problemer å få den til å gjøre! Og så har du et utall av "brett", med navn som starter både med og uten "i". Og alt dette er jo fint og greit, hadde de i det minste snakket samme språk!

Penn og papir!PCene mine snakker alle Windows, fremdeles, har liksom ikke blitt fortrolig med Linux... og hos meg har Windows alltid fungert knirkefritt - så hvorfor begynne å slite med noe annet? Telefonen min snakker for så vidt Linux... altså Android i dette tilfelle, og den "snakker" altså ikke helt knirkefritt med Windows. Og brettet mitt snakker... et helt annet språk... og det gidder ikke å snakke med noen som ikke har "i" i begynnelsen av navnet.

Problemet er for så vidt ikke at de snakker forskjellig språk, bortsett fra når du gjerne vil de skal dele noe. Hadde vært veldig greit å skrive noe på f.eks pcen min, lagre, avsluttet og fortsatt skrivingen på ipaden... eller telefonen. Det går jo - men jeg vil ikke kalle det sømløst. Å måtte lagre dokumentet i en "sky" for så å hente det ned derfra på en annen enhet virker litt "overkill" hvis "enhetene" det er snakk om alle befinner seg i mitt eget hjem! Men å få alle til å bruke min egen lille hjemmeserver har jeg ikke klart å få til... enda.

Å skrive noe særlig mer enn korte notater på telefonen er forresten ikke aktuelt, men det virker litt sært å måtte sende notatene som mail til meg selv for å få tilgang til dem på pcen. iPaden derimot, er jo helt perfekt til kjapp skriving... men hvordan gjøre ordene tilgjengelig på pcen - uten å bruke en "sky" - aner jeg ikke!

Egentlig burde det være så enkelt som at når du startet en "enhet" første gang - laget du deg en konto, gjerne i en sky - og deretter fikk alle enheter få tilgang til samme innhold - uansett. Greit, denne "kontoen" måtte vel ligge i en "sky", men det burde skje automatisk! Det eneste du gjorde var å gi fra deg kontonavnet og passordet... og dermed var du klar!

Mulig vi kommer der en dag, men kanskje det ikke blir før vi får windows både på pcen, telefonen og brettet? Eller "jeg" må vente, Apple-brukerne har jo dette allerede. (i)Mac, iPhone, iPad og alt det andre derfra, men jeg er ikke helt "der"... selv om jeg synes det meste med eplemerke på seg er "griselekkert", er jeg fremdeles sterkt knyttet til pc'en min!

Å slå på stuepcen og styrer XMBC ved hjelp av telefonen er problemfritt - etterhvert, men skal jeg flytte bilder og musikk til eller fra... er det frem med USB-kabelen. Sende denslags til en pc på samme nettverk som den er tilkoblet - er klin umulig... for meg i hvertfall. Hvordan jeg skal få noe inn og ut av brettet er meg en gåte, foreløbig! Men å surfe på er den jo kjempefin, men det blir jo litt ensidig da! Hadde jeg i det minste funnet noe i AppStore som lignet på litt på NotePad++, så...

Alt dette hadde sikkert yngre utgaver i familien fikset i løpet av en halv time, og hvis ikke det gikk helt problemfritt - sånn direkte, hadde omveiene vært på plass ganske raskt. Og det er her jeg begynner å føle meg som en sinke! Hadde nok ikke klart det samme på en time før heller, men i løpet av en kveld ville jeg jo i det minste forstått prinsippet!

Nei, får vel bare begynne å kikke meg om etter en sky et eller annet sted... hvis DET liksom er eneste løsningen! Eller, egentlig kunne jeg jo bare gå tilbake til penn og papir!

PS: Kunne naturligvis ha skrevet "gammel" i steden for "sinke"... men SÅ ille er det jo tross alt ikke! 

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!