: som dagene går.. <-- -->

  05-01-2012

Kommer ikke Kongen snart?

      Tastet ned klokken 21:30:36 og lagret under: 
  • Generelt

Det snødde i dag! Bortimot 5 cm, og veien ble litt glatt og ekkel. Klarte nesten ikke å dra inn igjen søppeldunken, den var dekket av tung snø! Helt forferdelig at vi skal ha det slik, i et av verdens rikeste land! Kommer ikke snart kongen, eller i det minste Jens - og ser på elendighetene med egne øyner? Hvordan kan de ellers fatte hvor ille dette er slik at de kan ta tak i saken og gjøre det som kan gjøres slik at vi kan unngå dette neste gang?

Kongen i vindenNeida, vi klarte oss faktisk fint her i snøen, og selvsagt var det ikke verken ekstremt eller gikk på liv og helse, det er jo tross alt vinter... og SÅ mye snø var det ikke heller.

Ja, det har altså blåst hardt og regnet mye mange steder i landet vårt den siste tiden... og det har gått ras, trær har falt og hus har blitt ødelagt. Det er jo gjerne slikt som kan skje når det blir litt mer "vær" enn det som er vanlig, og siden det er vinter blir det kanskje litt ekstra? Og jeg forstår selvsagt at de som blir berørt av naturkreftene kan ha det tøft og trenger hjelp og støtte for å komme på fote igjen.

Men at det kommer som en overraskelse at slikt kan skje - på steder der det skjer - det forstår jeg ikke! Når trær blir lagt flate og tak flyr til himmels like lett som høstløv - kan det umulig være vanskelig å forstå at telefon og strømkabler kan ryke også. Mobilmaster er jo gjerne plassert på steder hvor det er klar sikt til område rundt - og vil dermed selvsagt være ekstra utsatt for uværet.

Klart det er uheldig at mobil- og andre "nett" - blir borte når det står om liv... men kan vi egentlig noengang sikre oss 100% mot slikt? Tror ikke det, men greit nok, kanskje vi må ha en bedre beredskap, ha dobbel dekning på alt? Er sikkert mulig, men det koster - og DET er ikke like populært å snakke om. "Staten" må betale... ropes det fra "katastrofeområdene"... men det er jo "vi" som er "staten", det er "vi" som må betale... til syvende og sist, også de som roper høyest.

Ok, greit nok for meg, de finner sikkert ut av det, og kanskje det hjelper å rope høyt i avisene og på tv. Vise frem hvor hardt rammet de er, fortelle hvor lenge de var uten mobil og internett, at strømmen kom og gikk... På humøret i det minste...
Men det jeg ikke kan forstå er ropene etter besøk! Besøk av Kongen, statsminister, ministre fra det ene eller andre - eller alle - departementet... Som om noen av dem kunne gjøre NOE til eller fra! Skulle jo tro at de som ble rammet av uværet på en eller annen måte, hadde andre ting å gjøre enn å stå og vente på sympatibesøk fra øvrighetspersoner fra hovedstaden!

Vi bor i et land der hver kommune og fylke vil være sin egen lille stat, som ønsker å bestemme og styre det meste innenfor sine grenser... Hvor var de som styrer og steller i disse "småstatene" da "katastrofen" inntraff, var de bortreist alle sammen disse dagene? Burde det ikke være disse lokale folkevalgte som ble etterspurt der skadene hadde skjedd? Men det blir kanskje litt for "hverdagslig", media strømmer jo ikke til hvis det bare er en ordfører som dukker opp i raset! Hvis det ikke er en Stang som dukker opp da!

Oppryddingen må visst ha gått over all forventning, for i dag da Jens kom på besøk... kom han "for seint"... sa de på nyhetene...

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!