: som dagene går.. <-- -->

  13-02-2012

På en benk i Alghero...

      Tastet ned klokken 22:12:54 og lagret under: 
  • Foto

De siste ukene har jeg tilbrakt sammen med en liten gruppe eldre mennesker på en benk i Alghero! Ja, ikke sånn bokstavelig altså, de har vært på benken i Alghero mens jeg har vært på stolen foran skjermen. Eller de har jo egentlig vært på harddisken i pcen min, som to bilder jeg ikke helt fant ut av... før nå.

Alghero har... alt igrunn, men her skulle jeg skrive at de har en fantastisk strandpromenade! Fint å se på, fin å gå på, fin å bare "være" på. Og denne kvelden var "alle" ute, unge og gamle, turister... ja, men faktisk en overvekt av fastboende. En fin og varm kveld, akkurat passe varm, akkurat passe lys... en perfekt kveld til å bare slentre sakte gjennom folkemengden.
Til tross for masse mennesker overalt - var det god plass, ikke trengsel eller mas... Heldig for meg - som ikke engang orker å gå gjennom Markens en stille sommerdag!

BenkOg det var altså på en benk (IKKE den på bildet her) midtveis på denne strandpromenaden de satt, en mann og tre damer litt over livet middagshøyde. Damene sludret sammen som damer gjør, mens mannen hadde snudd ryggen til mens han kikket på livet... og hadde helt tydelig ikke lyst til å verken høre eller delta i sludringen.

Greit, det var jo egentlig ikke noe uvanlig med noen av dem, en gruppe gamle mennesker på en benk! Men på en eller annen måte jeg ikke helt klarer å forklare - formidlet det mye av det jeg forbinder med Alghero - og den delen av Sardinia jeg kjenner. Og siden jeg ikke helt klarer å forklare det - kan du få lov å tolke det på den måten du vil;-)

Jeg bare MÅTTE ha et bilde, og fikk heldigvis knipset to! Å fotografere mennesker på gaten er ikke min sterkeste side, så jeg prøvde å gjøre det mest mulig diskret... noe kamera mitt heldigvis gir meg mulighet til. Det har dreibar skjerm slik at det for andre kan se ut som om jeg bare sjekker det jeg har PÅ kamera, mens jeg egentlig tar bilder.
Fikk altså to bilder, og godt var det - siden jeg ikke hadde klart å få alt med på noen av dem! Det er ikke SÅ greit å smugfotografere mens det går mennesker frem og tilbake foran motivet hele tiden! Men - ved å bruke begge bildene fikk jeg nå tilslutt "hentet inn" det som manglet på det ene fra det andre slik at det ble noenlunde slik jeg hadde tenkt meg.

Deretter begynte jobben med å få vekk alt jeg egentlig ikke ville ha med på bilde... All trafikken bak... som jeg ikke hadde sett der og da! Skal ikke gå gjennom hele prosessen frem til ferdig bilde, men det tok noen uker før jeg fikk det omtrent slik jeg ville ha det... og slik jeg egentlig hadde "sett det" da jeg knipset.

Ble sånn noenlunde fornøyd med resultatet selv om jeg fremdeles ser noen små områder jeg kunne ha jobbet mer med! Men, fant ut det var på tide å la gamlingene sitte i fred mens jeg fremdeles hadde et positivt syn på det hele;-) Hva du mener om bilde  kan du jo si under bilde hvis du vil... men du trenger selvsagt ikke si et eneste ord om saken:-)

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!