: som dagene går.. <-- -->

  18-03-2012

Ingenting er mer irriterende...

      Tastet ned klokken 21:40:55 og lagret under: 
  • Data

Når jeg først prøver på noe... er det fryktelig irriterende å ikke få det til slik jeg vil! Selv om det jeg prøver på ikke egentlig er SÅ fryktelig viktig! Og når det jeg prøver på er noe med data... blir jeg enda mer irritert! Som i dag, da jeg fant ut at det kunne være greit å ha en hel tv-serie liggende klar på pcen, FØR jeg begynte å kikke på den... siden jeg ikke helt hadde bestemt meg for når jeg ville se den - og fordi den kanskje forsvant fra nett-tv før jeg fikk sett den!

nett-tvDet kunne jo ikke være SÅ vanskelig heller! Trodde jeg, og det var det helt sikkert ikke heller, men skal si timene raste unna før jeg fikk det til!

NRK har jo et fint arkiv du kan bla deg gjennom og kikke på gjennom nett-tv, bakdelen er at mange program ikke blir liggende der så veldig lenge. Derfor "forsvinner" ofte programmene derfra før jeg får satt meg ned foran tv. Så derfor tenkte jeg at "Lilyhammer" skulle jeg i hvertfall få med meg... en gang i løpet av våren, og for å være på den sikre side - skulle det lastes ned!

Hvis du går inn på websiden til NRK finner du helt sikkert linken til nett-tv, og så kan du bare klikke på et program der. Når filmen/programmet starter, kan du høyreklikke på bildet, velge egenskaper... så finner du linken til selve filen... trodde jeg! Det tok uendelig lang tid før jeg fant ut at det i linken "gjemte" seg 3 ulike "protokoller" som kunne brukes!

Jeg skulle bruke VLC [VideoLAN media player] som "opptaker", det skulle være så enkelt! Men enkelt var det ikke, uansett hvor mange websider jeg var innom for å få hjelp! Alle henviste til ulike tidligere versjoner av ulik alder, og å finne noe som passet på dagens utgave var umulig.

Likevel fikk jeg omsider programmet til å laste ned og lagre en episode, problemet var at det umiddelbart satte igang nedlasting av samme programmet en gang til... etter å ha slettet filen det nettopp hadde lastet ned! Trodde jo selvsagt det var meg som hadde gjort noe feil, deretter at det var en innstilling jeg hadde oversett... og tilslutt at det var VLC som hadde en "bug"....

Greit, nå var det jo på en måte jeg som hadde gjort en feil da, jeg hadde jo bare gitt VLC hovedlinken - som altså inneholdt 3 filhenvisninger... som den selvsagt prøvde å lastet ned, en etter en. Men den var altså ikke glup nok til å lagre filene med nytt filnavn... så derfor ble de overskrevet hver gang! Men det fant jeg ikke ut før seinere!

Omsider "snublet" jeg over et annet program, GAS [GetASFStream], visstnok japansk hvis jeg tyder skrifttegnene korrekt, men uansett språk var det smart nok til å fikse det jeg skulle gjøre. Likevel tok det meg et par forsøk før jeg fant ut dette med 3 filer, men når jeg oppdaget DET... var resten lett! Den ene episoden etter den andre fløy ned på maskinen raskere enn jeg hadde trodd, og i løpet av kort tid var alle sammen trygt lagret, klar til gjennomsyn... en gang i løpet av våren;-)

Men - som sagt - GRUSOMT irriterende å ha kastet vekk så mange timer på en så enkel oppgave! Eller - kastet vekk og kastet vekk, jeg lærte jo noe... er bare ikke sikker på om det er noe jeg egentlig hadde trengt å lære... Jaja, det er i det minste min tid jeg i tilfelle har kastet bort, så slik sett har det vel ikke skadet noen...

For de spesielt interesserte der ute, her finner du oppskriften min som en PDF fil! 

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!