: som dagene går.. <-- -->

  14-05-2013

Roser... overalt?

      Tastet ned klokken 23:30:42 og lagret under: 
  • Hus og hage

Dagene går, det er vår... men det ser ikke ut som verken solen eller varmen har tenkt på det! Når jeg kikker gjennom bildene fra tidligere år er det slående hvor stor forskjellen er. På denne tiden pleier jeg i det minste å ha verandaen full av krukker, selv om det selvsagt ikke akkurat bugner av blomster... sånn i starten.

FrostroseI går tok jeg en tur rundt i hagen for å sjekke tilstanden... og den var ikke noe særlig. Klart, krokus og påskeliljer klarer en jo aldri å stoppe, de spetter opp så snart snøen forsvinner. De andre plantene som hadde blitt lurt opp av jorden av en forbipasserende sol så ut som de hadde mer lyst til å krype tilbake dit de kom fra enn å strekke seg mot en kald grå himmel.

På enkelte busker kunne jeg se antydning til knopper, men er usikker på om de står klar til å springe ut eller om de har resignert og gitt opp for i år.

Faktisk lurer jeg på om både plen og planter tatt skade av vinteren vi hadde i år, det var jo et lag med is nederst, under snøen, og det kan da umulig ha vært bra på noen måte? Men, rett skal være rett - gresset gror, i det minste her og der.

En sak er nå plantene som står ute og hutrer hele året, de er jo på en måte tilpasset dette livet. Det er verre med de få jeg har prøvd å holde liv i gjennom vinteren.
En oleanderen som kom i hus for noen år siden - en ikke helt vel gjennomtenkt handel - har klart å overleve denne vinteren også. Lite lys og litt for varmt er ingen god kombinasjon - og har ført til at den har skutt i været på en litt uheldig måte. Hadde tenkt å klippe den ned før den fant sin plass på terrassen, men tror du ikke den fant ut at tiden var inne for å blomstre? Og jeg har jo ikke hjerte til å beskjære den da! Men ut måtte den, så nå står den og sturer på verandaen og lurer på hvor det ble av sommeren...

Andre planter har jeg foreløpig ikke våget å utsette for slike klimasjokk... så det får bli som de blir...

Etter den lille turen rundt i hagen måtte jeg hutrende søke ly innomhus før frosten tok meg. Fikk vel ikke verken neglebitt eller roser på kinn... Det siste er på en måte litt synd, for det ser jo nesten ut som frostroser er det eneste vi kan håpe på i år!

Skal jeg gidde å sjekke værmeldingen i kveld da?

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!