: som dagene går.. <-- -->

  20-04-2014

og nå som jeg begynte å tro...

      Tastet ned klokken 11:47:24 og lagret under: 
  • Generelt

Nei, til tross for en lang påskehelg har jeg ikke gått inn i flokken av "troende", men takker for - og tar selvsagt imot - alle fridagene! Nei, jeg tenkte faktisk på FRP, det har blitt så stille fra den kanten etter valget! Har omtrent ikke hørt noe fra Siv etterpå - og landet Norge har ikke plutselig begynt å bruke uhemmet av oljepengene heller... Så - jeg begynt altså å tro at FRP kanskje hadde blitt et ansvarlig parti, med fornuftige meninger, fritt for utspill langt til høyre for virkeligheten. *)
*) min oppfatning av virkeligheten altså! 

valgfagMen så slo denne artikkelen  mot meg, fra Johan Aas som uttaler at "Nynorsken er for vanskelig for oss" og spør "hvorfor skal vi måtte slite med den?" 
Hallo? Dette er altså lederen fra et av fylkeslagene i FRP! Og på steget over sitter altså de som styrer landet! Hvis også de mener at nynorsk er for vanskelig - blir jeg virkelig bekymret for alle andre områder disse menneskene skal bruke hodene sine på!

Et av poengene han fremfører er at det blir så byråkratisk å måtte slite med to skriftspråk*), og at det koster så mye! Hallo? Norge har vel aldri vært bedre rustet økonomisk enn nå til å klare de utgiftene en slik "luksus" måtte medføre. Og hva vil ikke en folkeavstemning koste - selv om det blir avholdt sammen med et kommune- og fylkestingsvalg?
*) 2 eller 3 skriftspråk? Samisk må vel på en måte regnes med... og han vil ta bort det også som valgfag i skolen...  

Tror faktisk ikke noen har vondt av å bruke noen timer av skoletiden på nynorsk, det er vel heller noe med innstillinger og holdninger - både fra politikere som Johan Aas og andre "ansvarlige" voksne som gjør det til et "problemfag". Undervist på en riktig måte - med glød og iver - så hadde kanskje flere "hatere" og andre som syntes det er "for vanskelig" - sett og opplevd alle skattene som ligger i språket!

Det "vanskelige" med nynorsk - og alle språk går jeg utfra, er at det etterhvert er blitt så "utvannet" på en måte. "Alt" er tillatt... og da blir det jo vanskelig(ere) finne den riktige veien. Mange skriver jo også på dialekten sin... og det kan jo være fint og greit til sitt bruk... men i andre ganger kan det virke som det er mangel på kunnskap om begge målformer... Men det var nå mine tanker og en helt annen diskusjon.

"Vi vil jo at folk som snakker nynorsk i dag, de må selvsagt få lov til det. Men de som ikke gjør det, de må jo få lov til å bruke sin dialekt."  sier Johan Aas... og det var jo storsinnet av han. Men kanskje det blir hans krav ved neste folkeavstemning? At alle skal snakke bokmål? Dialekter skal bli bannlyst?
Forresten, mens vi er i gang... hvorfor ikke ta vekk matematikk også, ihvertfall mesteparten. La oss begrense oss til den lille multiplikasjonstabellen, den holder for de fleste og ligger på et greit vanskelighetsnivå. Og kjemi, fysikk og religionsfag... hvem trenger egentlig det?

Og - til slutt: Skulle jo selvsagt ha skrevet dette på nynorsk... for å forsterke mitt poeng! Og det kunne jeg selvsagt ha gjort - selv om det ville ha tatt litt lenger tid... både å skrive og lese. Men - syntes det passet veldig godt jeg, å skrive mitt forsvar for nynorsk på bokmål!

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!