: som dagene går.. <-- -->

  26-04-2014

Det er dager da...

      Tastet ned klokken 01:59:22 og lagret under: 
  • Generelt

Dager... da du våkner - nesten opplagt og munter, og dager da du er ingen av delene... Dager da du er munter - uten å være opplagt, og omvendt. Det er dager av alle slag - og en kan liksom aldri være sikker på hvordan dagen BLIR liksom... heldigvis - eller uheldigvis.

Av en eller annen grunn skriver jeg (avogtil) "DU"... når jeg mener "JEG" - men det KAN jo være slik med deg også... så - du (nå mener jeg "DU") får leve med det. 

OppNedDager - da du av en eller annen grunn får nesten hver kunde til å smile før han går! Og for hvert smil - blir dagen finere og finere! Og når smilet sitter VELDIG langt inne - og det kommer til slutt - er det ekstra givende! "Ha en fin dag videre" blir til ord som betyr noe en slik dag, ikke bare en innøvd frase...

Dager - da du kommer hjem og finner postkort fra utlandet, fra noen du kjenner som har kommet hjem for flere måneder siden... Du blir glad, for selv om du vet - og har blitt fortalt - hva de opplevde og hvordan de hadde det på stedet... gir likevel ordene på kortet og måten de er formulert på - et lite og nakent øyeblikksbilde fra "der-og-da". Og - ikke minst, de brukte litt av ferien sin til å tenke på MEG!

Dager - da det plutselig spretter opp en melding på telefonen, fra en gammel kollega... "Hei! Lenge siden, tenker på deg, håper du har det fint! Savner deg!" Og selv om jeg ikke er noe "sippehue" - så blir jeg jo litt rørt da! Og må roe meg litt ned før jeg klarer å treffe tastene til et lite svar...

Dager - da du finner et brev i postkassen - som IKKE er en regning! Som riktignok har vært på en liten tur rundt i naboenes postkasser på grunn av en manglende null i adressen... men pytt, det lå jo i en konvolutt - så ingen skade skjedd. Og innholdet treffer deg - et sted, slik at du blir varm og god i hele kroppen, og igjen - litt rørt... men mest glad... Da har du en fin dag!
Kanskje har avsender tatt litt vel hardt i, vært litt for høyt oppe, vært litt for grepet av stunden... men likevel, når du etter å ha trukket fra 80% sitter igjen med en god følelse... så må det jo være noe sant i ordene som står der da? Og dagen er fremdeles fin!

Dager - da et planlagt besøk i lunsjen - som forventet - blir dagens høydepunkt! Da minuttene flyr av gårde og en du innser at en halv time er så altfor kort! Da det igjen går opp for deg at du godt kunne hatt en slik lunsj hver dag! At det du egentlig savner med jobben er nettopp dette... en liten halvtime med "fornuftig" prat mellom "fornuftige" personer!

Slike små opplevelser, som gjør hverdagen lettere og lysere, uten at du nødvendigvis svever i skyene hele tiden. Alt annet blir liksom så... "greit"... på en måte.

Og så er det disse andre dagene da, der et skjevt ord, en uheldig formulering, et surt svar, en uventet regning, en sms med unødvendig innhold... en liten "filleting" som ødelegger resten av dagen! Og kanskje dagen etter... og den etter det. Som ødelegger timer du egentlig skulle - og prøver - å glede deg over... Selv om du avfeier det hele og tenker på andre ting... ligger det i bakhode og murrer...

Og - samtidig som du er opprørt over det som har gjort "ødelagt" dagen din... tenker du på at du selv kanskje heller ikke alltid er like velformulert og klar som du skulle ønsket deg... eller tenkt deg. Og at du sannsynligvis innimellom også formørker andres dag - med ord, handlinger eller væremåte... og det er jo noe en bør ta innover seg!

Men, i løpet av ett år - eller et liv - så er vel de fleste dagene noe midt i mellom... Ikke helt der oppe, og heldigvis ikke der nede heller... Og heldigvis, så er det vel de fine dagene du husker lengst... de i mellom går greit nok... og så må en bare få lagt disse "andre" bak seg - fortest mulig...

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!