: som dagene går.. <-- -->

  01-01-2006

Nytt år - ny logo..

      Tastet ned klokken 11:16:29 og lagret under: 

På slutten av året fant jeg ut at det ikke kunne skade med litt forandringer i bloggen min, logoen min var 2 år og ikke lenger like "korrekt" lenger - jeg har jo dessverre ikke lenger 2 pusekatter!

Store endringer er det ikke, mesteparten er småpuss i css-koden som jeg håper skal gjøre siden litt bedre, og litt endring i fargevalg - bakgrunnsfarger for det meste. Om du ikke merker noe er det helt ok!-) Er faktisk usikker på hvor mye fargene egentlig kommer frem, de varierer veldig fra skjerm til skjerm. For det meste bruker jeg nå bare LCD-skjermer og "våger" ikke å legge inn farger som virker "sterke" på disse. Grunnen er at på CRT-skjermer oppleves ofte fargene som oftest mye sterkere - det blir for mye av det godt.. Så hvis du synes sidene mine er "fargeløse" så har du grunnen!-)

Min nye "logo" er faktisk helt "meg".. men det mest interessante er hvordan den vises. Og her kommer forskjellen på webleserne veldig tydelig frem. Hvis du bruker Internet Explorer vil du ikke se siden korrekt, mens du i Opera og Firefox kan se designet slik jeg ville det skulle være. [ Enda en grunn til å skifte webleser? ] Du kan tydelig se forskjellen på bildene under. Den blå streken har jeg lagt på for å få frem forskjellen enda tydeligere.

Skjermoppløsningen din har også litt å si på hvordan du opplever siden, den skal kunne takle "alt" men ser "best" ut i 1024x768 som vel er den mest brukte oppløsningen i dag.

Men - det er jo innholdet som er det viktigste.. men pen innpakning skader heller ikke ;-)
Hvis du finne noe du opplever som lite heldig - eller direkte feil - i designet mitt altså, eller har forslag til endringer som ville ha gjort sidene bedre - må du bare ta kontakt!

  01-01-2006

Nytt år! Men hva med det gamle?

      Tastet ned klokken 00:30:14 og lagret under: 

2006 Det var vel ikke så mye galt med det gamle, velbrukt men ok liksom.. og på årets første dag er det lett å sette seg ned å kikke tilbake - mimre litt.. hva har egentlig 2005 gitt meg? En liten oppsummering kanskje...


• Har i løpet av året omsider måtte innse at jeg dessverre ikke lenger tilhører kategorien "ung og lovende"... ingen av delene faktisk! Å se på meg selv som "moden" var en liten nedtur, må tilstå det, men betraktelig bedre enn "gammel". Personlig føler jeg meg ikke en dag over 25, men omverden ser litt annerledes på den saken, spesielt potensielle nye arbeidsgivere.
[ Nei, seniorpolitikk er ikke aktuelt enda, men takk for omtanken! ]

Nå er det ikke bare bakdeler med å bli "moden" heller da. Bryr meg mindre om hva andre måtte "synes" og "mene" om meg og det jeg gjør, står for mine valg.. sover middag sammen med pus når det måtte passe meg... jo da, det har sine fordeler.
Bakdelene vil jeg ikke snakke om nå!

• Har hatt et "drittår" på alle måter - jobbmessig altså, og mer er det ikke å si om den saken.
[ Jo da, selvsagt kunne jeg nå skrevet en hel masse... men dette er ikke riktig sted ]
Måtte bare det nye året bringe en endring til det bedre - og at noen vil bruke meg og mine evner på en fornuftig og meningsfull måte...

• Har fått noen nye kontakter, noen gode venner, noen veldig gode og selvsagt noen mer perifere.

• Har dessverre også mistet noen venner underveis, av ulike grunner. Noen er blitt helt borte, mens andre bare har glidd sakte ut på sidelinjen. Hvor feilen ligger kan sikkert diskuteres - og jeg kan godt ta skylden for noe.. men samtidig er det vel av og til naturlig å "miste" noen underveis?

• Har hatt mange - vel, en del - gode opplevelser underveis. Både på mine små vandringer i naturen på forskjellige steder i landet, og i møter med enkeltpersoner. Det er ikke så mye som skal til heller! Når solen brått bryter gjennom skydekket og fargelegger landskapet du befinner deg i - kan ta pusten fra meg. Lyden av regn på taket - når jeg ligger varmt og godt under dynen, å møte smilet fra en venn, en varm hånd i min, lukten av nyslått gress, en pus som bare MÅ kose når hun kommer inn fra kulden..
Å jo, det har vært mange gode opplevelser, problemet er at det er så lett å overse - og ikke minst glede seg over - slike underveis..

Oooooooooog naturligvis mye annet! Men dette var altså året - grovt sagt - fra min varme og trygge sofakrok! Egentlig har det ikke vært så verst - tross alt! Tilbakeblikk på resten av verdens hendelser - mer eller mindre gledelige - tar andre seg av på en utmerket måte så det skal jeg ikke engang nevne.

Men - takk for at du stikker innom i år også, alltid hyggelig å se deg her!
Har du forresten oppdaget noe nytt på sidene mine?

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!