: som dagene går.. <-- -->

  18-01-2012

Et bilde er et bilde?

      Tastet ned klokken 22:05:39 og lagret under: 

Som du sikkert har hatt en liten mistanke om: Jeg litt glad i å fotografere... og leke med bildene på pcen etterpå. Bildene - både før og etter at jeg har "lekt" meg - er ærlig talt ikke noe å hoppe i taket for, såpass selvinnsikt har jeg jo;-) Men av og til blir det ikke så verst, av og til blir det ganske bra... og av og til får jeg fikset til noe ganske ok på pcen også. Men uansett, det viktigste er at jeg har det gøy underveis.

Lite bilde i glass og rammeMen så, innimellom - får jeg til noe helt fantastisk! Noe som får meg til å lene meg tilbake i stolen foran skjermen og si: "Så FLINK du er! Herregud så fint det ble!" Eller tøft, stilig, nydelig, bra... alt ettersom. Poenget er at jeg blir ekstremt fornøyd med meg selv... og kan gå i dagevis og beundre resultatet! Ikke noe galt i det, av og til må en jo få lov å være fornøyd med eget arbeid også;-)

Vel, vanligvis blir jeg mer dempet etter som dagene går... og havner vel til slutt på at det igrunn ikke var så ille, men tross alt ikke SÅ fantastisk. Litt over det jevne altså! Men, og nå begynner jeg å nærme meg poenget - av og til hender det at jeg er så fornøyd at jeg etter en stund finner ut at mesterverket bare MÅ opp på veggen! I stort format! Med passepartout og greier! Og det er da bildet begynner å forvandle seg fra et "mesterverk" til et stort problem!

For etter at jeg har "lekt meg ferdig" - sitter jeg selvsagt aldri igjen med en standardstørrelse på bildet. Dermed må jeg begynne å lete etter et format som passer sånn noenlunde, og når jeg finner det - må jeg fylle ut den ledige plassen med hvitt!
Og så alle disse ulike innstillingene jeg ellers ikke tenker så mye over... som "printsize", dpi, fargeprofil osv. For selv om bilde dekker skjermen i "normal" oppløsning (og jeg har STOR skjerm), er det ikke sikkert at det blir noe større enn et A4 ark når det printes ut.

Og så fargene da, som jeg egentlig aldri helt kan være sikker på blir slik jeg ser det foran meg på skjermen!

Joda, jeg VET det finnes måter å få skjermen til å vise "riktige" farger... men for det første koster det litt i overkant for mitt bruk, og for det andre er jeg ikke sikker på at det jeg bestiller likevel ville blitt helt lik det jeg ser på skjermen... og hvorfor da kalibrere skjermen?

Når utskriftsjobbene mine krever større ark enn A4, bruker jeg som regel å la bestillingene gå over nettet, faktisk lettere det enn å gå fra butikk til butikk i byen. Og resultatet blir som regel like bra... eller dårlig, alt ettersom. Men til å være så "enkle" bestillingsrutiner... kan det jaggu bli komplisert nok. Eller muligens det er mine størrelser som gjør det hele så komplisert? Sist brukte jeg flere dager før jeg og "programmet" omsider ble enige! Eller såpass enige at jeg omsider våget å trykke på "Bestill" knappen...

Så er det bare å gå hvileløst rundt og vente til hentelappen havner i postkassen. Som regel er resultatet ikke så veldig langt unna det jeg bestillte, men når det først er det... så er det VELDIG langt unna! Spesielt bilder som inneholder sterke farger... disse har av en eller annen grunn en tendens til å bli forsterket. Av den grunn er det ikke alltid at mine mesterverk havner på veggen... men i et papprør på loftet et sted!

Utfra det jeg har beskrevet over - forstår du kanskje at når jeg omsider får bestilt bilde , og fått det hjem... er jeg egentlig ganske lei hele bildet... så da gjør det ikke så mye om det havner på loftet likevel. Men hvis det blir noenlunde slik jeg forestilte meg... begynner problemene med å finne en ramme som passer, med tilhørende passepartout... Heldigvis finnes det gode rammeverksteder i byen... billig er det jo ikke, men et "mesterverk" er nå engang et "mesterverk"...

Etterpå håper jeg selvsagt at det skal gå lang tid før jeg finner ut at det egentlig ikke VAR noe "mesterverk" likevel!

Men bevares, det letteste er naturligvis å sette ramme på bilde på skjermen... og beundre det der! Der har jeg full kontroll med både størrelse, passepartout og rammevalg... og så er det jo MYE billigere!

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!