: som dagene går.. <-- -->

  04-04-2012

MENER de virkelig det de skriver?

      Tastet ned klokken 18:41:50 og lagret under: 

Av og til kommer jeg over "skriverier" jeg ikke helt forstår! Eller, jeg forstår jo det som står der - men jeg forstår ikke om de som har skrevet det virkelig MENER det de skriver! Eller om de egentlig mener det motsatte! Ironi?

nav og kommentarFor en tid tilbake - faktisk siste dagen i mars - leste jeg et innlegg i Dagbladet som satte meg helt ut.
Ut fra tittelen  - "En «trygdesnylters» bekjennelser" - trodde jeg det var et humoristisk innlegg... kanskje med en litt alvorlig undertone... Men jo mer jeg leste, jo mer usikker ble jeg. Det virket jo faktisk som om forfatteren - Vegard Skjervheim - mente det han skrev - på alvor! Det var mye jeg reagerte på, gjennom hele artikkelen, så å plukke ut noen sitater derfra er ikke lett... så jeg lar være! Les heller innlegget  - og døm selv, hvis du ikke har gjort det allerede!Jeg måtte legge avisen til side noen ganger underveis, og seinere lese alt på nytt. MENTE han virkelig dette? Mener han da at alle kan gjøre som han - og tydeligvis mange andre i hans "situasjon" gjør - leve på "sosialen" mens de venter på å "få muligheten til å drive med noe de finner givende"?

Hvis det Vegard Skjervheim gir utrykk for er en gjengs og akseptert levemåte i dagens samfunn... blir jeg skremt! Og det som opprører meg enda mer - er at det også er "mine" skattepenger som gir dem anledning til surre rundt til de evt får "muligheten". Jeg har også til tider problemer med å finne den store motivasjonen for jobben, men tanken på å oppsøke nærmeste NAV-kontor har aldri falt meg inn!

Måtte legge avisen bort - og hadde egentlig bestemt meg for at det måtte være ment som en spøk, publisert en dag for tidlig. Men dessverre var det ikke det, og jeg har sporadisk fulgt med debatten som oppsto etterpå. Når antall kommentarer passerer 1000 vet du at tema engasjerer...

Og da er jeg fremme med neste undringspunkt: Kommentarfeltene i avisene! VG og Dagbladet er ekstreme her, men det foregår i andre anviser også... Vanligvis bruker jeg ikke å bla meg så langt ned på siden, det er jo innlegget avisen har skrevet jeg ville lese. Men en gang må bli den første, og av en eller annen grunn begynte jeg å lese meg nedover i kommentatorfeltet under en artikkel. Husker ikke hva det handlet om, og det betyr ikke så mye heller... for det tok ikke lang tid før kommenteringen omhandlet noe helt annet enn det artikkelen tok opp.

Etterpå har jeg kikket litt her og der i ulike kommentarfelt, under ulike artikler og innlegg... men hver gang har jeg gitt opp og lukket webleseren. Jeg håper virkelig ikke at de som skriver i disse kommentarfeltene er representative for "oss"... men mest av alt lurer jeg på hvordan disse personene oppfører og utrykker seg i dagliglivet, sånn "face-to-face"?

Når jeg i tillegg vet at disse feltene blir "moderert"... er det på en måte enda mer skremmende! På den andre side, så lenge de holder seg foran pc'en og skriver... kan de i hvertfall ikke skade noen - fysisk... Forresten, disse "typene" er kanskje ikke like tøffe når de ikke har en skjerm å "prate" til...

Men skremmende er det, uansett... for hvis de virkelig MENER det de skriver...

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!