20-04-2014

og nå som jeg begynte å tro...

      Tastet ned klokken 11:47:24 og lagret under: 
 • Generelt

Nei, til tross for en lang påskehelg har jeg ikke gått inn i flokken av "troende", men takker for - og tar selvsagt imot - alle fridagene! Nei, jeg tenkte faktisk på FRP, det har blitt så stille fra den kanten etter valget! Har omtrent ikke hørt noe fra Siv etterpå - og landet Norge har ikke plutselig begynt å bruke uhemmet av oljepengene heller... Så - jeg begynt altså å tro at FRP kanskje hadde blitt et ansvarlig parti, med fornuftige meninger, fritt for utspill langt til høyre for virkeligheten. *)
*) min oppfatning av virkeligheten altså! 

valgfagMen så slo denne artikkelen  mot meg, fra Johan Aas som uttaler at "Nynorsken er for vanskelig for oss" og spør "hvorfor skal vi måtte slite med den?" 
Hallo? Dette er altså lederen fra et av fylkeslagene i FRP! Og på steget over sitter altså de som styrer landet! Hvis også de mener at nynorsk er for vanskelig - blir jeg virkelig bekymret for alle andre områder disse menneskene skal bruke hodene sine på!

Et av poengene han fremfører er at det blir så byråkratisk å måtte slite med to skriftspråk*), og at det koster så mye! Hallo? Norge har vel aldri vært bedre rustet økonomisk enn nå til å klare de utgiftene en slik "luksus" måtte medføre. Og hva vil ikke en folkeavstemning koste - selv om det blir avholdt sammen med et kommune- og fylkestingsvalg?
*) 2 eller 3 skriftspråk? Samisk må vel på en måte regnes med... og han vil ta bort det også som valgfag i skolen...  

Tror faktisk ikke noen har vondt av å bruke noen timer av skoletiden på nynorsk, det er vel heller noe med innstillinger og holdninger - både fra politikere som Johan Aas og andre "ansvarlige" voksne som gjør det til et "problemfag". Undervist på en riktig måte - med glød og iver - så hadde kanskje flere "hatere" og andre som syntes det er "for vanskelig" - sett og opplevd alle skattene som ligger i språket!

Det "vanskelige" med nynorsk - og alle språk går jeg utfra, er at det etterhvert er blitt så "utvannet" på en måte. "Alt" er tillatt... og da blir det jo vanskelig(ere) finne den riktige veien. Mange skriver jo også på dialekten sin... og det kan jo være fint og greit til sitt bruk... men i andre ganger kan det virke som det er mangel på kunnskap om begge målformer... Men det var nå mine tanker og en helt annen diskusjon.

"Vi vil jo at folk som snakker nynorsk i dag, de må selvsagt få lov til det. Men de som ikke gjør det, de må jo få lov til å bruke sin dialekt."  sier Johan Aas... og det var jo storsinnet av han. Men kanskje det blir hans krav ved neste folkeavstemning? At alle skal snakke bokmål? Dialekter skal bli bannlyst?
Forresten, mens vi er i gang... hvorfor ikke ta vekk matematikk også, ihvertfall mesteparten. La oss begrense oss til den lille multiplikasjonstabellen, den holder for de fleste og ligger på et greit vanskelighetsnivå. Og kjemi, fysikk og religionsfag... hvem trenger egentlig det?

Og - til slutt: Skulle jo selvsagt ha skrevet dette på nynorsk... for å forsterke mitt poeng! Og det kunne jeg selvsagt ha gjort - selv om det ville ha tatt litt lenger tid... både å skrive og lese. Men - syntes det passet veldig godt jeg, å skrive mitt forsvar for nynorsk på bokmål!

  13-04-2014

Utrolig hva som kan dukke opp...

      Tastet ned klokken 17:12:46 og lagret under: 
 • Generelt

Joda, jeg surret meg altså inn på fjesboka! Et sted jeg var overbevist om at jeg ALDRI skulle sette mine bein! DET har jeg jo for så vidt ikke gjort heller, sånn bokstavelig - men jeg havnet nå inn der likevel. Skulle bare ha kontakt med kundeservice til Canal Digital - og på tidspunktet jeg hadde behov for hjelp - var tydeligvis fjesboka eneste alternativ.

Facebook - nameOg - siden jeg likevel var inne - kikket jeg meg litt rundt, og... vel, jeg er der enda for å si det slik. Har klart å begrense omfanget av "venneskaren" til den nærmeste - og litt utvidede - familie, og det er jo litt kjekt å se hva ungdommen driver med. Ikke mye de gidder å formidler til en perifer onkel på andre måter... naturlig nok... egentlig.

Facebook (joda, jeg KAN skrive det riktig :-) er litt masete på flere områder, bl.a kommer den stadig vekk med "forslag" til nye venner, som regel "venner" av mine "venner"... eller "venner" av de igjen. Og de aller fleste av disse aner jeg ikke hvem er - og har ingen interesse av å legge de til i min venneliste... og de har neppe like lite interesse av å legge til meg! Det måtte jo i tilfelle være disse som har hundrevis av venner på listen sin - men hvem har SÅ mange venner da?
Likevel kikker jeg jo på forslagene, for å se om det skulle være noen av interesse der. Må tilstå at min svakhet er navn, tror det området i hjernen min er dårlig utviklet! Så jeg er avhengig av å dra kjensel på vedkommende fra profilbildet også... og profilbilder ER jo av varierende kvalitet da!

Innimellom foreslår "boka" til og med helt vilkårlige profiler (tror jeg) og lurer på om jeg kanskje muligens vil ha disse som venner?

Og her en dag dukket det plutselig opp et bilde med et navnet som på en eller annen måte virket kjent. Jeg studerte bildet igjen og igjen - uten at det ringte noen bjeller... men til slutt falt bitene på plass... Men kunne det virkelig være... kunne virkelig en person forandre seg SÅ mye?

Blir nesten litt flau over reaksjonen min, men første tanken som slo meg var: "Takk og lov at det ikke ble oss to!" Og hun som var SÅ overjordisk vakker... dengang håret var langt, kroppen rask, musikken høy og støyende? Den gang det var vin, visesang og levende lys. Dengang sommeren var lang og varm. Dengang vi så på 20 åringer som "gamlinger" med livet bak seg!

Jeg lukket boka og uten profilbildet foran meg ble minnene litt tydeligere etterhvert... Herregud så forelsket vi var! Så fint vi hadde det! ALT var fint, varmt og vakkert, selv regnet - hvis det regnet da, husker ikke helt. Sov vi den sommeren? Må vel selvsagt ha gjort det, men jeg husker bare lange samtaler i tussmørket rundt levende lys, turer i trange smaug, en kopp te på en liten kafé nede på torget... Hvordan det sluttet husker jeg ikke helt, men høsten kom og det ble kaldt...

Joda, det var en fin tid og fine minner, fint å tenke tilbake på... men "venner"? Nå - på Facebook? Nei, tror ikke det nei!

Noen dager etter satt jeg igjen og bladde gjennom listen med forslag, uten å finne noe som pirret en eneste fiber i kroppen. Nei, ingen kjente der... og det ville jo forsåvidt ha vært veldig overraskende. Men noe ble jo litt pirret likevel da, nysgjerrigheten! Kanskje det var flere gamle kjente fra de glade ungdomsår - ikke nødvendigvis kjærester - her inne? Hadde jeg enda vært bedre på navn! Hva var det nå de det het da?

Etter noen kvelder hvor jeg vred hjernen etter ulike navnkombinasjoner kunne jeg slå fast at selv om jeg fant et par stykker - så husker jeg dårligere enn jeg har trodd! Eller så bruker mine tidligere venner tiden andre steder enn Facebook - eller muligens har de tatt kvelden for godt. Kan ikke egentlig si jeg ble skuffet over manglende funn, har jo ikke savnet de SÅ mye alle disse årene. Dessuten - en skal ikke rippe for mye opp i gamle minner, da blir de kanskje ikke så gode lenger!

De fleste av de få jeg fant, kjente jeg og vanket sammen med i noen år, og ingen vekker ikke så særlig sterke minner, heller ikke noe lyst til å bli "venner" med dem igjen. Det var fint og gøy da, men...

Noen få - eller faktisk bare en - kjente jeg bare noen få måneder... men de minnene har fulgt - og preget - meg hele livet etterpå. Og selv om profilbildet var fra i dag og ikke fra da - var jeg ikke i tvil om at det var riktig person. Men - selv her, med en person som hadde etterlatt så sterke inntrykk - følte jeg ikke behov for å gjenoppta vennskapet.

Nei, jeg får prøve å holde meg oppdatert med mine familievenner - og prøve å bevare vennskapet i den lille kretsen. Selv det kan bli en utfordring... kanskje:-)

Da jeg gikk forbi speilet en dag tenkte jeg at det var da merkelig at alle andre hadde forandret seg så til de grader... Jeg mener, er det bare meg som går gjennom livet helt umerket av tidens tann?
:-P

  06-04-2014

Jotakk, det står til liv!

      Tastet ned klokken 21:48:16 og lagret under: 
 • Generelt

Neivel, så har jeg ikke vært så aktiv på bloggen min de siste månedene... så slik sett er det vel på tide jeg skriver et lite innlegg igjen.
Og på en tåkefylt og sur søndag ettermiddag passer det jo greit å bruke tiden på slikt.

Alene i tåkenDet er jo utgjort også da, at en skal våkne opp til drittvær når en omsider har noen dager fri! Og det etter en uke med sol, herlig temperatur og fuglesang overalt! Hadde SÅ mange planer... men værskifte satte en stopper for alle sammen. Lite morsomt å pusle i hagen når regnet siler ned.

Så - derfor ble det slik det stort sett har blitt siden høsten kom, sløve i sofaen med et middels interessant program på tv'en... eller skumme gjennom noen websider. Har liksom bare ventet... på kvelden, på neste dag, på neste fridag, neste helg... på vinteren, snøen, våren... på sol og varme... på noe.

Joda, vi har jo hatt både snø og vinter, og våren er på vei og solen kommer nok den også - etterhvert. Men det er ikke alltid det du venter på kommer på den måten du hadde ventet likevel, og når endelig DET går opp for deg - virker ventetiden så utrolig bortkastet. Men - en lærer jo litt etterhvert, selv i min alder:-)

Nei, det er vel rett og slett på tide å få kroppen i gang igjen, trekke ut av sofakroken og gjøre noe fornuftig... eller i det minste gjøre noe! Og jeg er jo allerede på gang, småplantene som ankom fra Zimtrade er allerede i jorden og på god vei mot en blomstrende sommer:-)

Mens tåken fremdeles ligger tykk rundt huset, er blåfargen i mitt indre i ferd med å lette og innta en mer munter fargetone...
så jotakk, jeg har det vel noenlunde bra egentlig, takk for at du spurte!

  04-03-2014

TV - uten reklame?!?!

      Tastet ned klokken 23:55:37 og lagret under: 
 • Generelt

Skal like godt innrømme det først som sist, NRK er ikke det jeg vanligvis har brukt tid på de siste årene... Bortsett fra Nytt-På-Nytt og vintersport har:

A: ikke vært så mye som fenger,
B: ikke "riktig" tidspunkt,
C: visste ikke helt NÅR det som var verdt å se - ble vist.
Greit, det siste tar jeg på egen kappe, det er jo bare å sjekke programoversikten... men, har liksom hatt andre saker å jobbe med som interesserte meg mer - og så er det jo så lett å zappe inn på en eller annen kanal for å se om det gikk noe jeg bare kunne "hoppe inn i".

Men - i den siste tiden har jeg blitt litt... "giddalaus" og hatt en lei tendens til å sige ned i sofaen og finne frem fjernkontrollen! I starten gikk det greit nok, men... etter en stund ble jeg fryktelig lei av å se på reklame hele tiden. Om det er reklame for produkter eller kommende programmer er det like irriterende med disse stadige avbruddene! Og hva hjelper det med å ha flere kanaler enn det fjernkontrollen takler - når det er de samme programmene som ser ut til å gå på rotasjon mellom de ulike kanalene?

Skal du ha noe "unikt" - og kanskje til og med reklamefritt - er det saktens mulig - bare å betale det! Men nei, SÅ desperat er jeg ikke... enda!

Da det ble klart at TV2 fikk kjøpt rettighetene til årets OL - fryktet jeg det verste. For HVEM kan klare å levere noe i nærheten av det NRK har gitt oss opp gjennom årene? Og mine verste antakelser ble bekreftet da jeg benket meg for å se jentene løpe gjennom 30 kilometer! Reklame, reklame, reklame! Når jeg setter meg ned for å se 30 kilometer - så vil jeg SE hver eneste meter!

Det ble jo en bedring på det etterhvert, og en viss "læretid" må en vel innvilge en nybegynner... og helt ille var vel ikke sendingene heller... men - jeg har vel aldri sett så lite på OL som i år. Så snart de fleste var i mål og vinneren var kåret... gikk TV'en i svart.
Så jeg trenger vel ikke si hvor fint jeg syntes det var å sette meg ned i helgen og finne gleden med vintersport igjen - sammen med NRK?

Og - da er jeg neste kommet frem til poenget mitt... tror jeg! Frank AarebrotI de siste månedene har jeg oppdaget NRK - NettTV! Et fantastisk arkiv fylt med programmer du kan se akkurat når det passer deg! Riktignok med visse begrensninger, noen programmer er bare tilgjengelig i en begrenset periode, men likevel!
Best utbytte får du selvsagt hvis du kan koble pcen til tven... hvis du ikke allerede har fått deg smart-tv da, men går greit både på nettbrett og vanlig bærbar også... 
Skal ikke ramse opp alt jeg har funnet og sett, men anbefaler at du tar en tur innom en dag du har tid eller kjeder deg. Eller bare er nysgjerrig!

Men det var dette med reklame eller ikke... Eller, kanskje jeg skulle si "lisens" eller ikke...
Ja, jeg forstår og aksepterer at en tv-kanal må ha inntekter... og derfor fyller endel av sendetiden med reklame... men hvorfor må jeg da betale for å få se disse kanalene? Nei, jeg betaler ikke direkte, men kabelselskapet må betale kanalene for å få videreformidle signalene... og jeg må betale kabelselskapet for å få lov til å motta... Så da blir det jo på en måte BÅDE lisens og reklame?

Og ja, jeg både vet - og ser - at også NRK har reklame - eller "blir sponset av" - men jeg kan i det minste sette meg ned foran tven og se 15 km fra Lahti og vite at jeg kan se hvert stavtak uten å bli avbrutt med en lang reklamebolk eller tre!

Nå er det ikke bare uavbrutte sportssendinger som gjør at jeg er tilhenger av NRK, det er spennvidden i programmene og ikke minst alle disse "smale" tv-sendingene som ingen kommersielle stasjoner hadde våget å prøve seg på... uten at jeg skal fremheve ett enkelt her...

Eller forresten jo, helt til slutt: "200 år på 200 minutter "... verdt lisensen bare det! Anbefales! Takk til både NRK og Frank Aarebrot!

  27-02-2014

Mann... uten hund.

      Tastet ned klokken 23:11:48 og lagret under: 
 • Generelt

Jeg ser han nesten hver dag, hilser på hvis det passer slik og sier "Hei" på veien inn eller ut. Har vel vekslet noen ord også, både med han og hunden han alltid har med seg, men særlig dype samtaler kan jeg ikke si vi har hatt..

man with dog Så da han i dag kom alene, sa jeg "Hei" som vanlig... uten at jeg tenkte noe særlig mer over det...

Men på vei ut av døren snudde han seg plutselig og kom mot meg. "Ja, i dag har jeg ingen med meg... nå er det... over..."

Jeg ble så overrasket over det han sa - og ikke minst at han sa det til meg - at jeg ble litt satt ut... men forsto jo hva som lå bak ordene. Fikk merkelig nok sagt noe som passet til situasjonen, og så begynte vi å prate litt frem og tilbake om både hund, sykdom og alder. At det nok var det beste - tross alt. Om ikke å la dyr lide - la de slippe smertefulle dager og netter... at det nok var den beste... løsningen... tross alt...

Han er en stor og røslig mann... men nå stod han merkelig liten foran meg, en nesten fremmed, og slapp meg inn i sorgen sin. Det var likevel ikke det han sa som gjorde mest inntrykk, men det han IKKE sa... men som han likevel fortalte meg. Savnet, sorgen og hvor vondt han egentlig hadde det nettopp nå... og de blanke øynene hans fortalte meg resten.

Heldigvis kom han da det var en litt stille periode på jobben, så jeg kunne ta han litt unna de andre og la han snakke ut noenlunde uforstyrret.

Slike samtaler er jo ikke noe som står oppført på min gjøremålsliste, men av og til er det viktigere å bare være der, å lytte og forstå... enn å selge en bok... eller ett frimerke eller 10.
( Men egentlig - så skal vi jo "være der" for kunden... så kanskje er det ikke helt utenfor jobben min likevel?  )

Det varte jo ikke SÅ lenge, til slutt var samtalen over og vi gikk tilbake til hver vår hverdag... Håper - og tror at hans dag kanskje ble litt lettere etter praten, og troen på at min lille innsats kanskje medvirket til det - gjorde meg... glad, tross alt!

  24-01-2014

Savner deg...

      Tastet ned klokken 23:19:57 og lagret under: 
 • Generelt

Savner deg

  22-12-2013

God jul!

      Tastet ned klokken 18:21:39 og lagret under: 
 • Generelt

God Jul

Ønsker dere alle en riktig fin jul, og et godt og fint nytt år når vi kommer så langt!
Stort mer var det ikke jeg ville si - bortsett fra å takke for at du stakk innom og besøkte siden min!

God Jul!

  14-11-2013

Takk for mange fine år!

      Tastet ned klokken 21:18:52 og lagret under: 
 • Generelt

Kunne brukt mange ord, men et bilde får klare seg i kveld. Et 7 år gammelt sommerbilde av deg, døsende i skyggen på trappen en varm sommerdag... Muffe I dag sovnet du inn for godt... og du er allerede dypt savnet!

  20-07-2013

hater måker!

      Tastet ned klokken 09:24:07 og lagret under: 
 • Generelt

Å våkne opp 20 meter fra sjøkanten, i strålende sol, med behagelig temperatur og befinne seg mellom høye fjell på vestlandet er slett ikke så ille! Å trekke mot vest på ferie - uansett årstid - er omtrent som å spille i lotto: En vet aldri når en trekker vinnerloddet!

Måker
Men i år har jeg vært heldig, regnværet som ble kraftigere og kraftigere jo nærmere jeg kom målet, fikk tømt seg og himmelen klarnet opp. Deretter - bare sol og glede!

Vel, hadde det ikke vært for disse forbaska måkene da! AT det var måker var ikke overraskende, 20 meter fra sjøen ville det være rart om de IKKE var der... men hvorfor de må sette seg utenfor soveromsvinduet mitt og starte konserten klokken fem hver morgen er... plagsomt, for å si det mildt.

Pent synger de jo ikke, skrik er vel mer passende, og hvorfor de skriker og bærer seg er heller ikke helt opplagt. Om de er sammen - eller helt alene - har ingen betydning på hverken skrikene eller styrken de legger seg på.

De er jo sjøfugler, så kunne de ikke heller bare holde kjeft og dra ut for å fiske? Eller er de blitt så urbane at de heller tilbringer dagen på et hustak mens de speider etter noe som ligner på mat? En kan jo snaut legge fra seg en brødskive i friluft før en måke tar av fra et utkikkspunkt i nærheten og setter kursen mot bordet du sitter på!

Men tilbake til det mest plagsomme: Skrikene! Morgenkonsert, en liten samling sånn midt på dagen, utveksling av dagens sladder på ettermiddagen samt rope på unger som har falt ut av rede, så en liten samling på tidlig kveld før det hele avsluttes rett før midnatt! Vi er jo på vestlandet - så dagen er lang og kveldene er lyse... men de trenger jo ikke skrike så innmari for det!

At det er flere enn meg som hater måker hjelper ikke noe særlig det heller, men bortsett fra det - har jeg det helt fint!

  01-07-2013

Joda, jeg skulle fortalt det før...

      Tastet ned klokken 23:03:32 og lagret under: 
 • Generelt

Joda, skulle jo ha fortalt dette før, det har jo gått noen uker nå siden min tur mot sør var over! Men - det har liksom aldri passet slik, hus - eller rettere sagt hage - krever sitt... eller er mer fristende å oppholde seg i på denne tiden av året enn å sitte foran en pc-skjerm liksom! Og så er det jo jobben også da!

MinnerMen, jeg har altså vært i paradis.... eller på Sardinia som dere muligens vil omtale øya! Og igjen var det som å komme hjem! Helt som før altså... selv om det ikke HELT var som før... på flere måter. Litt kaldere, ikke så blomstrende, ikke helt "der"... Men bevares, jeg hadde det nydelig!

Øya er så variert at drar en en halvtime i en eller annen retning - fra Alghero - så finner en et helt annet landskap! Fra flate sletter i innlandet til kupert og vilt terreng, både i øst og vest. Strender som nytes best fra en stol med en kald Ichnosa innen rekkevidde, til ville daler som helst bør oppleves i edru tilstand.

Stikker en av fra veiene som er merket med "E", kommer naturen naturligvis mye tettere på - jeg begynner å forstå disse tyskerne med bobil en treffer på inne på kronglete norske vestlandsveier! Men "småveiene" på "øya mi" er så mye bedre enn norske småveier! De fleste har til og med midtstripe!

Men altså - kjører du på disse, kommer det kanskje en bonde med sauene sine i mot deg, og det ser faktisk ut som de har kontroll over alle sammen på en eller annen måte. Ikke slik å forstå at en saueflokk og en bonde er så fantastisk - for en som er født og oppvokst på en bondegård tar ikke av for slikt, men summen av alle inntrykkene "gjør" det hele!
Rundt en sving - så er du med ett midt inne i en urskog... før du i neste øyeblikk kjører gjennom en blomstereng med røde valmuer så langt øye kan se!

Og så disse søte små byene som dukker opp overalt! En samling hus i ulike farger av rødt, gult og orange... eller noe lignende, veien eller gaten gjennom, et torg - eller åpen plass, en bensinstasjon - eller en kafe... med alle rettigheter! Og jo mer bortgjemt - jo billigere øl!
( Hvis du nå synes det er rart jeg hele tiden snakker om øl og ikke vin siden jeg tross alt snakker om Italia... så er det mye lettere å bestille øl enn vin på italiensk... derfor! )

Denne gang besøkte vi også Cagliari, øyas hovedstad i sør, uten at det ble noe høydepunkt. Gamlebyen... som tydeligvis var et "must" å se... var i hvertfall ikke noe jeg falt i staver av! Hvis det var den vi fant da, men ifølge kartet gjorde vi nettopp det.
Med erfaring fra andre men mindre byer på Sardinia - hadde vi ikke særlig tro på at vi skulle finne frem dit vi skulle bo... men ved hjelp av en hyggelig stemme på telefonen ble vi guidet til døren uten problemer. Vel, problemet var jo at da damen på telefonen påstod at vi var fremme... kjørte vi sakte fremover i en gate med utålmodige biler bak... så vi kom noen meter for langt! Men vi fikset det, så en takk til Google - navigasjonsappen din er bare helt topp, beta eller ikke beta!

En togtur til Sassari fikk vi også tid til, selv om heller ikke det var noe høydepunkt... hverken togturen eller Sassari. Store byer er helt klart ikke det som trekker oss til Sardinia, men kanskje det passer for deg?

Høydepunktene... er litt for vanskelig å plukke ut og liste opp her... For egentlig er det summen av alle de SMÅ høydepunktene som gjør Sardinia til deg vi kjenner... og som vi trekkes mot.

Som sagt så var det ikke HELT som før... for dette besøket skulle bli det siste! Det finnes jo så mange steder i og rundt Middelhavet som bare venter på besøk, og nå hadde vi jo sett og opplevd hele Sardinia! Derfor ble jeg både trist og litt sentimental på slutten... ikke bare fordi oppholdet var over! Men nok er nok, så neste gang blir det noe helt annet... eller i hvertfall noe annet! Så når lengselen etter Sardinia blir for stor... får jeg drukne meg i alle bildene jeg har tatt!

Så takk for fem fantastiske besøk!

Siste tur?Men - når jeg sitter her og kjenner etter - ukevis etter turen, må jeg innrømme at jeg ikke føler meg HELT ferdig med hverken Sardinia eller Alghero! Så kanskje jeg likevel får rusle gjennom furuskogen neste år også? 

  11-05-2013

Er vel ikke ille... egentlig!

      Tastet ned klokken 22:54:56 og lagret under: 
 • Generelt

men 170 millioner ekstra høres jo unektelig mye ut. 90 kroner virker derimot ikke SÅ mye ut, og jeg har for så vidt ikke noe problem med å betale den regningen. Jeg snakker selvsagt om NRK's foreslåtte lisensøkning, og det har - som alltid - satt sinnene i kok i ulike kommentarfelt .
Ett av mange program Skal ikke kommentere de ulike innleggene, orker ikke engang å lese mer enn noen få, de er som innlegg i andre nettdebatter, bare fastslå at de fleste av skribentene ikke synes å ha overvettes mye tilovers for verken lisensen eller NRK.

Men etter det jeg forstår mottar også TV2 nå "lisenspenger" - direkte fra felleskassen, men ingen har fortalt meg hvor mye jeg betaler for å motta TV2's reklamefylte sendinger "gratis". Og siden jeg er så "heldig" å være tilkoblet et kabelanlegg - må jeg betale en årlig avgift/regning på størrelse med tv-lisensen, i tillegg til en fin liten faktura hvert kvartal. Bortsett fra NRK* er alle de andre kanalene fylt med reklame - og burde etter min mening få inn nok penger den veien - uten å kreve mer fra meg!

*) Joda, jeg er klar over at det er reklame i enkelte sendinger i NRK også, "sponsor"/"støttet av" osv, men så lenge det er før og etter sendingen kan jeg akseptere det... 

Men - for å komme tilbake til lisenspengene. Når jeg tenker på alt jeg egentlig får for disse pengene - kan i hvertfall jeg ikke klage på beløpet. Et utall av radiokanaler, tre tv-kanaler, nrk.no, yr.no, ut.no, dit.no og nett-tv, bare for å nevne noen! **) Og alt dette får jeg i TILLEGG til tv-programmene som de fleste tenker på når de snakker om lisensen.

**) Mange kritikere er SÅ i mot at NRK skal holde på med dette... Bruke lisenspengene på ting alle kan benytte seg av - helt gratis - er jo nesten ikke til å holde ut. Slike tjenester skal heller overlates til kommersielle aktører... som vet hvordan slikt skal drives... eller få inntekter om du vil. 

Problemet er jo egentlig at jeg benytter meg altfor lite av alle disse tilbudene, men det kan jeg jo ikke klandre NRK for... Bortsett fra nyhetene har jeg en stygg uvane å glemmer å sjekke hva som går på NRK, og ikke minst NÅR det går. Derfor har jeg i det siste begynt å sjekke innom tv.nrk.no for å se hva jeg har gått glipp av! Og ikke minst - bruke muligheten til å se det i ettertid - før det er for seint!

Som i dag, da jeg oppdaget at en liten konsert med Kari Bremnes  i "Studio 1" hadde gått meg hus forbi! Nå fikk jeg den med meg - uansett, og i utmerket kvalitet og god lyd, og på et tidspunkt som passet meg!
Og så MANGE program som ligger der! Hvis du ikke har vært innom enda, ta en kikk - kanskje du finner noe du har gått glipp av du også!

Men nå må jeg avslutte - har en konsert  jeg må få med meg før kvelden er over! Eller, kanskje jeg venter til i morgen...

  09-05-2013

Et lite pusterom...

      Tastet ned klokken 22:29:33 og lagret under: 
 • Generelt

Aldri har det passet bedre med en seniordag, men denne gangen fikk jeg heldigvis/uheldigvis en påfølgende fridag i tillegg... En dag til å skyve hverdagen bort, prøve å finne solskinn og overskudd nok til å komme gjennom ukene frem til ferien... og tiden etter.

En midt i tryneJoda, jeg fant solskinn... korte glimt mellom regnbyger og mine egne (medbrakte) mørke skyer... og det meste ser litt bedre ut etter en flaske vin... eller var det to? Og så gjør jo vinen at en ikke helt klarer å ha så mange ulike tanker i hodet samtidig - og må prøve å konsentrere seg om den en har foran seg i øyeblikket.

Det heldige med den ekstra fridagen? Jo, jeg må innrømme at kombinasjonen lang arbeidsdag, lite søvn og litt for mye vin - ikke lenger er det jeg takler best... Og da var det jo godt å ha en hel dag til "egenpleie".
Det uheldige med den ekstra fridagen? En får jo så utrolig mye tid å tenke på når en bare ligger og egentlig ikke orker - eller finner - noe positivt og oppmuntrende å tenke på, men har nok med å syns synd på seg selv! Som om DET gjør det hele noe bedre! Skyene blir mørkere enn de var før, frustrasjonen og håpløsheten likeså... og ikke en "overtrykksventil" i sikte!

Jaja, Brann fikk i kveld sin femte hjemmeseier på rad... uten at jeg ble så veldig oppstemt av den grunn, men det hjalp jo litt. En god natts søvn nå, eller en natt søvn... så kommer jeg meg nok gjennom morgendagen også!

Så ser jeg vel et glimt av solen i løpet av helgen...

  31-03-2013

Tilbud og tilbud...

      Tastet ned klokken 22:24:12 og lagret under: 
 • Generelt

De siste ukene har jeg stadig vekk sjekket et utall av ulike kompaktkamera, klar for å slå til når/hvis det rette tilbudet dukket opp. Ikke at det er noen nyhet i og for seg, men to "meldte" tilbud fikk meg til å bli litt mer aktiv enn vanlig... og dessuten hadde jeg nå bestemt meg for å ikke lenger bare "kikke" og "ønsker meg", nå skulle jeg omsider få ut fingeren og slå til!

PowerShot S100Men det var disse to "meldte" tilbudene da. FotoVideo hadde en ukes fotomesse, med dagstilbud på en mengde ulike varer. Kjekt for de som tilfeldigvis oppholder seg i hovedstaden, vi andre måtte bare håpe på at det fremdeles var noe igjen når de omsider (2 timer seinere) åpnet for bestilling over nettet... Eller kontakte de kjente vi måtte ha på stedet og håpe de gadd/hadde tid til å ta turen innom butikken.

Vel, nå var det egentlig bare et kamera jeg var interessert i, et Canon PowerShot S100. (Joda, jeg VET det er kommet en ny modell, men egentlig er det vel bare WiFi som er nytt? Og det har jeg ikke veldig behov for... ) Dagstilbudene virket slik at prisen først ble avslørt kvelden før, og det var først da prisen stod på trykk jeg begynte å lure på dette med... "tilbud".
Kr 1495,- var for så vidt en grei pris, egentlig et veldig godt kjøp, ikke noe å klage over slik sett. Men, når de selger kamera for 1990,- til daglig og skriver at du sparer 998,- ved å kjøpe det NÅ... skulle jeg jo egentlig bare ha betalt en snau tusenlapp?
Forklaringen fra FotoVideo var at da annonsen var laget var prisen høyere... og at de ikke hadde klart å rette teksten i brosjyren! For så vidt greit nok, men samme teksten stod på websiden deres - og DET måtte det jo være mulig å rette på før dagen kom?
Selv om jeg "godtar" forklaringen deres - så sitter jeg likevel igjen med en liten mistanke om planlagt "triksing" med "førpris"... for å få tilbudet til å virke enda bedre enn det egentlig var...

Tilbud nummer 2 kom fra dustinhome.no, med vanvittige pristilbud en hel weekend! Og ett av disse tilbudene var et Canon Powershot G15 - som egentlig både er litt for stort og dyrt i forhold til hva jeg skal bruke det til, men... hvis prisen var så "vanvittig" så kanskje? Dette kamera kan du "få" til ca 4200,- både hos Dustinhome og FotoVideo, så da det stod -50% i tilbudet på Dustinhome hadde jeg nesten klikket på "kjøp" før jeg fikk lest resten av annonsen! Jeg mener: DET kamera til 2100!!!! Nesten for godt til å være sant... og det var det jo også! 3600 norske kroner skulle de ha, noe som skulle tilsi at de vanligvis selger denne modellen til 7200,- Så mye tror jeg faktisk aldri dette kamera ha kostet, selv da det var nytt!

Som du kanskje forstår ble det ikke noe kjøp, det ble bare en mail til kundeservice med diverse spørsmål om prosentregningen deres. Mailen ble videresendt til markedsavdelingen, og markedsavdelingen har ikke latt høre fra seg...

Neida, jeg gikk ikke i sjokk av disse oppdagelsene... fikk ikke engang litt høy puls! Om noe - ble det mer en liten - eller stor - vekker i forhold til alle disse "tilbudene" vi får kastet mot oss hver dag. Har egentlig aldri sjekket verken "førprisen" eller "tilbudsprisen" i alle reklamebladene, bare gått utfra at det virkelig VAR så gode tilbud som de reklamerte med.

Jeg mener, det finnes jo lover som skal regulere dette, gjør det ikke det da? Men uansett må jeg kanskje begynne å sjekke litt mer neste gang - uansett hvilke tilbud jeg vurderer å benytte meg av?

Kamera? Joda, jeg fikk mitt PowerShot S100 som planlagt, ved hjelp av en utsendt medarbeider i tigerstaden. Og jeg er fornøyd med både kamera (tror jeg) og prisen (er jeg helt sikker på) - så hvis vi nå bare kan få unnagjort april og mai - skal det få begynne å fange ferieminner under en litt sydligere sol!

  17-02-2013

Og slik går timene...

      Tastet ned klokken 22:13:37 og lagret under: 
 • Generelt

Innimellom dukker det opp småting som ikke virke som det skal - sånn uten videre... og merkelig nok (!!) er gjerne slike "ting" i mitt tilfelle datarelatert.
For noen dager siden kom jeg over noe snadder som het "AirPlay" i forbindelse med iPad og XBMC... og siden jeg har begge måtte jo dette undersøkes! Skal ikke gå så dypt inn i saken, det ville ta ALTFOR lang tid - og er dessuten ufattelig kjedelig... hvis du ikke er spesielt interessert. Men problemet var i hovedsak at jeg enten fikk lyd - eller bilde, og det er jo litt kjedelig hvis du f.eks skal se en musikkvideo og mangler lyd... eller bildet. Tilslutt forsvant lyden, og da ble jo ikke bedre av den grunn!

Klovn og hoffnarrEtter timevis med prøving av forskjellige innstillinger, finlesing av utallige foruminnlegg og andre supportsider uten å finne noe som kunne oppklare problemet mitt, gav jeg opp... og fant feilen! Løsningen var så enkel at det nesten er flaut å fortelle! Jeg - eller programmet som mottok lyd og bilde - hadde på en eller annen måte skudd lyden ned til null... ( Jeg velger å si det var programmet som hadde gjort det - høres litt bedre ut! ) Da volumknappen ble skrudd opp til normalt nivå var problemet løst! Så enkelt!
( Vel - det forklarer jo ikke hvorfor jeg enten fikk lyd eller bilde en periode - men det orker jeg ikke å tenke på nå! )

Andre "småting" jeg har brukt noen timer på i det siste er - selvsagt - et lite program jeg ikke egentlig trenger, men som hadde vært kjekt å ha liksom... Utgitt av en seriøs produsent, bare å laste ned og kjøre, så skulle det bare virke... i teorien! Men igjen, så virker det ikke. Ikke engang "litt" - det virker overhode ikke! Eller, det er jo pent å se på, men vil jeg ha noe pent å se på har jeg mange bilder som er finere enn dette!
Som vanlig er det ikke en løsning å finne noen steder, og mer skremmende er det at det ser ut som at ingen andre har hatt problemer som engang ligner! Kanskje det rett og slett er jeg som har gjort noe galt? En utrolig tanke - så jeg lar heller programmet ligge der det ligge uten å bruke mer tid på det! Det var uansett ikke noe jeg MÅTTE ha... men litt irriterende er det jo!

Irriterende er vel ikke helt riktige ordet når det gjelder "feiden" mellom Wathne og Behn... som jeg forstå har fått endel oppslag i media i det siste. Nå er jeg ikke noen kjempefan av David Wathne - og det er godt mulig han ER en "klovn" og "sportslig lettvekter". Han jobber jo et sted der slike typer uansett passer godt inn, og fyller rollen han innehar på en utmerket måte... synes jeg. Men klovn eller ikke, så deler jeg faktisk hans syn på Solkongen... jeg synes også Ari Behn virker å være en selvhøytidelig, pompøs narr! Og at den minst kongelige i den familien er den mest svulstige!"

Neida, jeg sier ikke at Ari Behn ER en selvhøytidelig, pompøs narr; jeg sier bare han virker slik på meg!

Det utrolige med denne "ordkrigen" ikke at den foregår mellom to voksne menn, men at de bruker media til å spre sine meninger om hverandre! ER det virkelig så viktig at det fortjener spalteplass i landets største avis?
Skjerpings!

Egentlig blir jeg mer irritert over meningsutvekslinger av den typen enn av mine små "dataproblemer" så jeg tror jeg lar klovn/hoffnarr debatten ligge og går tilbake til "det-som-ikke-var-så-viktig"...

Nå kan jeg jo nesten se helt klart igjen så mulig det går litt bedre nå;-)

  31-12-2012

Godt nytt år?

      Tastet ned klokken 23:35:16 og lagret under: 
 • Generelt

Fant ikke på så mye å si i dag... eller alt for mye - og mye som ikke passet å si på en kveld som i kveld! Så derfor, bare et bilde... Godt nytt årog en takk for året som gikk...

Håper du får det fint i året som kommer, og årene videre også - når jeg først er i gang;-) Og selvsagt håper jeg vi sees neste år også, da vet jeg i hvert fall at MITT år blir litt bedre - og håper jeg kan bety noe for deg også;-)

Og så håper jeg du stikker innom meg av og til, det kan være det er noe nytt her... innimellom! GODT NYTT ÅR!

PS: Håper du er forsiktig med fyrverkeriet!

  © 2004 - 2014 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!