: som dagene går.. <-- -->

  10-05-2013

Savner du også Minor Majority?

      Tastet ned klokken 21:31:19 og lagret under: 
 • Musikk

Da er jeg altså ikke alene! Men Pål Angelskår var jo "stemmen" og hans "Follow me" er et godt alternativ! Mulig det er noe som mangler i forhold til en "MM" cd, men jeg kan ikke si jeg merker noe særlig.

Ny lys musikkNeida, det er ikke noe helt "nytt" - cd'en kom i fjor høst - det er bare meg som har vært litt "treg" på musikkfronten i det siste. Synes liksom ikke det har kommet så veldig mye nytt og spennende... etter min smak altså.
Dessuten har jeg en periode hatt mer behov for stillhet enn lyd etter at dagens plikter er unnagjort. Litt musikk på øret på vei til og fra jobb har det jo blitt, men har jo et stort utvalg av låter å velge mellom fra før så...

Men nå måtte jeg altså ha noe nytt - noe som kunne få tankene inn på nye spor! Da fant jeg altså den før nevnt Angelskår, og oppdaget at jeg nesten hadde glemt Madrugada! De er jo også historie, men Sivert Høyem er oppegående og har stemmen i behold... og da har du på en måte litt Madrugada likevel. Ikke noe nytt album fra han, bare en EP i fjor, men for meg var "Ladies And Gentlemen Of The Opposition" fra 2004 ny nok;-)

Ingen av de to jeg har nevt så langt spiller vel ikke det en kan kalle "oppløftende" musikk, men jeg trenger ikke "tjohei-musikk" for å overleve dagen heller! Både Train og P!nk er i en litt annen gate, og de har fått låne ørene mine de også, i tillegg til - nesten litt pinlig å si det... Lenka! Ikke det at hun er pinlig å høre på; enkle, lette poplåter har sin plass de også... Nei, det er mer måten jeg "oppdaget" henne som er litt pinlig: Hun hadde en av låtene som ble/blir brukt i reklamen for Windows 8! Hvis du har hatt tv'en innstilt på en av de mange reklamefylte kanalene har du sikkert hørt "Everything At Once"... Jeg gjorde i hvertfall det, og reklamen virket! Ikke helt slik som Microsoft hadde tenkt seg - for jeg løp ikke ut og kjøpte Windows 8, men skaffet meg heller musikken!

Så nå har jeg i det minste noe nytt jeg kan bruke til å forkorte bussturen til og fra jobb. Men jeg synes fremdeles ikke det er så mye "nytt" ute - i min gate, men jeg får lete videre! Å bruke "Topp 20" listene til Spotify, VG, Dagbladet og Wimp er jo en måte å få en oversikt over hva som er "in" for tiden.

Men nå er vel egentlig ikke verken jeg eller min musikksmak helt "in" heller, så jeg får vel prøve å lete på egenhånd, det er helt sikkert noe som har gått meg hus forbi!

  12-03-2012

Så var det komplett...

      Tastet ned klokken 22:39:43 og lagret under: 
 • Musikk

TV2's serie "Hver gang vi møtes" altså... tror jeg, alle artistene har i hvertfall fått sin "dag" og samlecd'en er til salgs der slikt selges. Som du kanskje har lagt merke til har jeg også fått alle på plass i mitt arkiv, men ikke som "samlecd" - men som enkeltalbum. Hadde litt vanskelig for å bestemme meg for hvordan jeg skulle organisere det... men nå ble det nå slik det ble!

Hver gang vi møtesDet er vel ikke det største som har skjedd på musikkfronten, men greit nok liksom, kanskje mest for å minne deg om hvor gode førsteutgavene var/er. Jeg har i hvert fall blitt fristet til å bla meg nedover i arkivet og finne frem noen gamle godbiter jeg ikke har hørt på en stund... og mimret meg gjennom noen kvelder på den måten.

Mye bra altså, og mye som er... greit nok. Men jeg må si at Halvdan Sivertsen er den som virkelig imponert meg! Han har ikke bare laget en "coverversjon" av låtene, men gjort de til sine egne... Mulig det er språket som gjør at tekstene gjør inntrykk umiddelbart, litt verre når en skal "tyde" teksten når "budskapet" blir fremført på et språk en forstår, men likevel ikke helt forstår... Hvis du forstår hva jeg mener;-)

Men altså, tre tekster, i vilkårlig rekkefølge - Twisted Little Star, Love I can't defend og Lonesome Traveller... Du finner de også i mappen de tilhører;-) Hvis du skulle finne feil i tekstene... så er det godt mulig du har rett! Å "skrive av" fra høytaleren er ikke alltid like lett, og jeg er ikke helt stø i bodø-dialekten heller... sorry! Finner du feil kan du gjerne oppdatere meg!

Hvis du ikke helt husker hvordan de låter, kan du finne dem på Spotify eller Wimp... eller andre steder! Anbefales!

Og nå skal jeg ikke skrive mer om den tv-serien!

  28-02-2012

Blir faktisk litt overrasket...

      Tastet ned klokken 23:40:37 og lagret under: 
 • Musikk

Programmet "Hver gang vi møtes" har blitt en stor "hit" for TV2, og det er fint for dem. Skal faktisk ikke uttale meg om programmet, siden jeg ikke har sett ett eneste av dem ville det blitt litt feil... men musikken!

Hver gang vi møtesÅ høre artister "planke" andres sanger kan være en lidelse... for selv om det innimellom kan bli ganske bra, er som regel originalen best. Og hvis artistene kommer fra forskjellige sjangere kan jo miksen virke temmelig søkt.

Overraskende nok gjør de fleste en bra jobb, de "tar" sangene og klarer å sette sitt eget preg på utgaven. Men det er noen som setter mer preg på sangene enn andre, som f.eks Halvdan Sivertsen på "Twisted Little Star" og "Lonesome Traveller"... Nye og nydelige tekster, gutten er jo rett og slett kjempeflink! Og naturligvis Vinnis utgave av "Sommerfuggel i vinterland" som du helt sikkert har hørt.

Alle disse kan du lytte deg gjennom både på Wimp, Spotify... eller TV2.no. Kan også spesielt anbefale Jan Eggums versjon av Vinnis "Tomorrow".
God fornøyelse!

Og siden du stakk innom skal du få med deg en tekst - som en ekstra bonus;-)

Lonesome Traveller

æ vet ikke kor æ skal
æ kunn vel ha holdt mæ hær
blant venna som gjør mæ gla
men æ gir bare fan å fær
ingen har holdt mæ fast
ingen har bedt mæ bli
æ bær i mæ håp som brast
æ flykte for å bli fri

æ reise ensom å helt aleina
æ reise ensom å helt aleina
æ reise ensom å helt aleina
e på vei, e på vei

ser at folk slit med sitt
at live blir altfor stort
æ prøvde å ha det bra
men æ lengte bestandig bort
kanskje æ kommer frem
æ tørr ikke engang tru
æ vet ikke veien hjem
æ vet ikke mer enn du

æ reise ensom å helt aleina
æ reise ensom å helt aleina
æ reise ensom å helt aleina
e på vei hjem, e på vei

æ reise ensom å helt aleina
æ reise ensom å helt aleina
æ reise ensom å helt aleina
e på vei hjem, e på vei hjem, e på vei hjem
e på vei hjem, e på vei hjem, e på vei hjem

  26-12-2011

Musikk og musikk...

      Tastet ned klokken 10:32:43 og lagret under: 
 • Musikk

Jeg lurer av og til på hvorfor jeg stadig vekk driver og legger til album i musikksamlingen min! Det er jo mye enklere å starte opp Wimp - eller Spotify - og få tilgang til det som måtte finnes der... til enhver tid! Bortsett fra enkelte artister da, som av ulike grunner ikke er "spillbare"...

musikk og musikkTja, først og fremst er det blitt en vane... og verken Wimp eller Spotify var født da jeg digitaliserte all musikken min! Og det er fremdeles enklere å kopiere over det jeg ønsker av musikk fra pc til telefonen enn å knote med andre program. Kall meg gjerne gammeldags, men synes fremdeles det er litt vel råflott å bruke penger på å streame musikk over telefonlinjen...

Er klar over at en kan laste ned musikk for "offline" bruk, men... det blir litt knotete det også... synes jeg.

Bruker likevel Wimp og Spotify endel, først og fremst for å finne ny og spennende musikk... noe som ikke alltid er så lett i noen av disse programmene. Når jeg går inn der - får jeg som regel opp "topplisten" - og det som finnes der strømmer som regel ut fra en radio nær deg hver dag! Slik sett er det mye mer spennende å gå inn på CD Baby  der det aller meste er ukjent og nytt. Du kan bla deg rundt med åpent sinn, høre på smakebiter av spor og album - og hvis du finner noe du liker - kan du kjøpe det direkte derfra.

Og så hender det jo selvsagt at en finner ting helt tilfeldig, eller blir gjort oppmerksom på et album du bare MÅ høre... Av og til klaffer det - og du har plutselig fått en ny favoritt!

Så hvis du nå skulle føle litt behov for noe annet enn julesanger fra høytalerene - kan du logge deg på Wimp eller Spotify og søke opp "Lesiëm" (mulig du må/kan skrive "Lesiem" også..) og klikke på albumet "Times". Hvis du klarer å høre hele - kan du søke videre, prøv "Amethystium" - albumet "Isabliss".

Ikke partymusikk, legg deg på sofaen, lukk øynene og slapp av.... og ikke minst: Husk det med "Åpent sinn".... God fornøyelse!

  26-12-2010

Jøss, er jeg egentlig en P1 lytter?

      Tastet ned klokken 18:29:03 og lagret under: 
 • Musikk

Jada, så var julen over for i år... nesten da, for selv om jeg synes det er litt for langt å feire helt til påske - så kan jeg godt strekke meg til trettendedag! Når en først har fått juletre og all pynten på plass er det jo litt mye stress å pakke sammen før nyttårsaften liksom!

JulemusikkMen, det var dette med "lytter" jeg startet med... Kom over en liste i en avis rett før jul: "Tiårets mest spilte julesanger" (eller noe slikt) på NRK P1, og ble overrasket over hvor godt den stemte med det jeg kunne tenke meg å høre på før jul!

Må tilstå at P1 ikke er den kanalen jeg normalt hører på, det blir mye P4... sannsynligvis fordi jeg ikke "hører" så mye "på" det som er der, men bare lar den surre i bakgrunnen. Musikken kommer og går - hele tiden - og skaper en greit og ukomplisert bakgrunnslyd.

Slike "lister" er tydeligvis ganske vanlige, og P4 har latt lytterne stemt frem sine egne 30 favoritter. Men kvantitet er ikke nødvendigvis det samme som kvalitet... og hvor representativ er en slik typisk P4 kåring? Av typen "Ring inn og si din mening, tast... koster bare..."

Radio Norge hadde sin liste og holdt seg på et litt mer nøkternt nivå: 10 låter, og det samme hadde WIMP... og når jeg hadde funnet alle disse listene var det ganske interessante var å sammenligne listen, og se hvilke av dem jeg var mest "enig" med.

Fra NRK's liste kunne jeg "godkjenne" hele seks av låtene, mens fire ville bli liggende urørt. (Listen er NRK's, linjene markert med rødt er mine "godkjente" låter.):

 • 1. Chris Rea - Driving home for Christmas
 • 2. The Pogues feat. Kirsty MacColl - Fairytale of New York
 • 3. Band Aid - Do they know it's Christmas?
 • 4. Mel & Kim - Rockin' around the Christmas tree
 • 5. DumDum Boys - Stjernesludd
 • 6. Wham! - Last Christmas
 • 7. Mariah Carey - All I want for Christmas is you
 • 8. Oslo Gospel Choir - En stjerne skinner i natt
 • 9. Ellen Nikolaysen - Jeg så mamma kysse nissen
 • 10. John Lennon & Plastic Ono Band - Happy Xmas (War is over)

WIMP's liste inneholder to sanger fra NRK's liste: nr 1 og 3, men jeg finner bare en ny som jeg etter litt tvil kan godkjenne. Som siste oppføring finner jeg Coldplay - "Christmas Lights"...

Listen fra Radio Norge inneholder tre låter fra NRK's liste: nr 1, 6 og 10 men gir ingen nye tilskudd til min egen topp 10 liste.

Til tross for at P4's liste inneholder 30 låter finner jeg bare 5 fra listen til NRK: nr 1, 6, 10, 3 og 4... og ingen jeg sånn uten videre bare måtte ha med.

Det mest overraskende er at en av mine favoritter bare finnes på listen fra NRK: DumDum Boys - Stjernesludd. Til tross for at jeg hører den utrolig mange ganger i løpet av desember er den altså ikke inne på noen av listene til de mer kommersielle kanalene!

Ok, folk må jo få høre hva de vil - og kanalene kan spille det det tror folk vil ha... og jeg tviler jo sterkt på at noen av dem vil kopiere listen min til neste år! For å få en "fullstendig" liste har jeg - i tillegg til de jeg "godkjenner" fra listene jeg har nevnt over, under tvil plusset på et par låter jeg kan "godta". Litt seint med listen min denne julen, men det kommer jo flere "juler" og du får den nå uansett:

DumDum Boys	- Stjernesludd
Band Aid 	- Do they know it's Christmas?
Mel & Kim 	- Rockin' around the Christmas tree
John Lennon	- Happy Xmas (War is over)
Chris Rea 	- Driving home for Christmas
Coldplay 	- Christmas Lights
U2 		- Christmas, baby (Please come home)
Maria Mena	- Home For Christmas
Wham! 		- Last Christmas
Odd Nordstoga	- Det lyser i stille grender

Har du WIMP  kan du bruke denne  linken, eller denne  hvis du bruker Spotify . God fornøyelse!

( Listene jeg har snakket om finner du her: NRK/Wimp/RadioNorge  - P4  )

  24-10-2009

Tilgi dem!

      Tastet ned klokken 23:48:58 og lagret under: 
 • Musikk

Eller tilgi og tilgi, det er lett nok å si - og jeg mener det egentlig ikke! Egentlig ønske at de får netter fylt av mareritt, kaldsvette og kløende laken! De hadde fortjent det!

Foto: Kai A.PedersenHvem jeg tenker på? De som fant ut at CD'en på Caledonien var et passende sted å putte Kari Bremnes! Hvor i allverden hadde de fått den ideen fra?

Allerede da jeg så programmet begynte jeg å lure - men siden jeg ikke er så veldig oppdatert på utelivet tenkte jeg at stedet måtte ha fått en krafig oppjustering siden sist jeg var ute... Det hadde det IKKE, tvert imot. Det var både trangere, tettere og MYE mindre enn jeg kunne huske...

Stedet var nå en ting, men så var det alle disse som går ut for å prate da... jeg fatter det bare ikke. Når en kjøper billett til en konsert - så regner jeg faktisk med at hovedhensikten er å høre og se på artisten som opptrer, ikke å prate fjas og tull med venn/vennine, bekjent, tilfeldig forbipasserende... At vedkommende egentlig bare "skulle ut" og ga bl"affen i "hvem" og "hva" er nå en ting, men behøver de å ødelegge for alle som befinner seg i nærheten!

Dette var en "dobbelt-konsert", først Kari Bremnes - og så Reidar Larsen! Har en liten mistanke om at langt over halvparten av publikum egentlig hadde kjøpt billetten på grunn av sistnevnte... det er jo typisk "fest" musikk... Greit å ha i bakgrunnen og det går fint å prate samtidig...
Men det betyr jo at mange som egentlig ville oppleve Kari ikke fikk billett!

Størst skyld har likevel arrangøren av "festivalen". Tror dette måtte være første gang hun opptrer i Kristiansand - og så putter de henne altså inn i det hullet! Har virkelig ikke denne byen andre ledige konsertlokaler som passet bedre til en slik artist?

Men - alt det til side, jeg klarte å fortrenge det meste - og koste meg gjennom (stort sett) hele konserten! Musikken var topp, tekstene var topp, fremførelsen topp, vinen utmerket og selskapet eksellent, så egentlig... var det jo ikke så ille...

Likevel vil jeg gjerne si "Unnskyld Kari, beklager at du ble ble plassert i et kott! Håper du forlangte et skikkelig fett honorar, og at du om ikke alt for lang tid blir å se igjen i denne byen, på en scene som står bedre til deg, musikken og tekstene din, og publikum...

  17-09-2009

Hvorfor nettopp DA?

      Tastet ned klokken 21:07:03 og lagret under: 
 • Musikk

De av dere som kjenner meg vet allerede at jeg er en STOR beundrer av Kari Bremnes. Ikke det at jeg går rundt med musikken hennes på øret hele dagen eller at jeg sover i et rom med vegger fulle av bilder av henne... Men av og til - eller ganske ofte - viser jeg WinAmp veien til mappen "Bremnes, Kari" og trykker på "Random" knappen.

DarkSeason Utrolig nok har ingen i denne byen hatt nok interesse for å booke henne inn på en konsert! Hun har vært på "merkelig" steder som Lyngdal, Arendal og Sandnes... men Kristiansand? Neida! Det vil si: Helt til nå!

"Dark Season" - en "festival" som foregår her i byen hvert år - sånn i ... oktober/november en gang - hovedsakelig for å holde liv i Bjøro Håland tror jeg... men i år har de faktisk booket noen artister også jeg har interesse av. Som f.eks Silje Nergaard og Kari Bremnes!

Men når noen nå omsider har sett lyset - er det bare SÅ typisk at det er på en dag som allerede er krysset ut i min kalender! Jeg kunne jo ikke vite at Kari Bremnes skulle komme hit - da jeg bestilte billetten til Sicilia! Og uansett hvor stor "FAN" jeg er - så kommer det ikke på tale å booke om! Får heller ha øreproppene plugget inn hele veien hjem!

Eller, når jeg tenker meg om, kanskje jeg rekker hjem likevel? Med vinden i ryggen og en kjøretur sånn litt under grensen for å miste lappen KAN det gå... særlig hvis jeg dropper dusjen mellom...

Det hadde på en måte satt prikken over i-en på en fantastisk ferietur. Joda, jeg VET at den delen blir perfekt, så jeg kan fint si det allerede nå!

Skal vi se, hvor var det nå de solgte de billettene da...

  09-07-2009

Konsert i friluft...

      Tastet ned klokken 10:04:12 og lagret under: 
 • Musikk

Skulle jo tro at når en kjøper en forholdsvis dyr billett for å se og høre en forholdsvis kjent artist synge og spille i naturskjønne omgivelser - ville en være interessert i å høre og se hva artisten faktisk hadde å bidra med... Ville ikke du?

Katie Melua i RavnedalenMen altså, denne type konserter er tydeligvis ikke min "greie". For det første startet ikke konserten da jeg trodde den skulle starte (min feil at jeg ikke leste teksten godt nok) og for det andre virket det som om halvparten hadde møtt frem for å treffe feriegjester og gamle kjente som tilfeldigvis var "hjemme" i byen en liten tur. Og muligens for å bli sett... Gå rundt og hilse i øst og vest, eller bare gå rundt - for å bli lagt merke til av flest mulige.

Vi sirkulerte litt under konserten vi også, for å prøve å finne et "stille sted med utsikt"... og, tja - det var vel litt stillere der. Uheldigvis fikk vi en mester på luftgitar foran oss der som gjorde sitt til at i hvertfall jeg mistet litt konsentrasjonen. Når han ikke spilte på gitaren sin - tok han i bruk trommer... og så var det over på overstadig klapping av takten... med hendene over hode.
Greit nok, en kan bli revet med av musikken, men hvorfor da stå med ryggen MOT artisten og musikken? Hadde han stått riktig vei ville jeg nesten ha trodd på han, spesielt hvis han hadde klart å holde rytmen og takten gjennom en hel sang...

Katie Melua spilte og sang helt fint hun, men det jeg fikk se var stort sett bakhoder, og ingen av dem var spesielt pene. Ikke noe å betale for, for å si det på den måten. Lyden var bra, så slik sett fikk jeg med meg den biten på en tilfredsstillende måte, når jeg bare klart å filtrere ut samtalene som foregikk rundt meg. Om konserten var strålende eller ordinær kan jeg egentlig ikke uttale meg om, klarte ikke å konsentrere meg i tilstrekkelig grad om det som foregikk på scenen.

Hvis du nå synes jeg er fryktelig negativ... så er jeg muligens det. Men ikke til Katie, bare til alt som foregikk rundt. Det hjelper ikke om det er fint i Ravnedalen, ikke at jeg hadde strålende selskap, ikke at det var sol og noenlunde varmt. SÅ varmt og fint var det likevel ikke. Konserter i friluft er sikkert helt greit det, men ikke noe for meg... Ikke der - og ikke i den "settingen" i hvertfall.

  31-05-2009

Random - eller helt tilfeldig

      Tastet ned klokken 23:54:20 og lagret under: 
 • Musikk

Vanligvis - når jeg trykker på "Play" knappen på mp3-spilleren min - har jeg først valgt en artist, så et album... men i går trykket jeg visst litt for hardt på knappen og den spratt ned til "random" funksjonen. Kunne jo selvsagt ha gått tilbake, men gjorde det ikke - kanskje varmen!-)

øreplugg og myggVanligvis - når albumet jeg har valgt er ferdig, velger jeg en annen artist... eller avslutter musikkøkten. Men i går - da jeg startet "Random" - altså tilfeldig avspilling - tok det jo aldri slutt! Musikken fortsatte og fortsatte, og dagen gikk.

Det mest utrolige var at jeg ikke ble lei, eller at et spor var så ille at jeg ikke orket å høre på det. Vel, det siste er vel ikke så rart egentlig, siden jeg har lagt inn musikken selv, men likevel. Men at sporene gikk så godt sammen hadde jeg ikke ventet.

Musikksmaken min går over et vidt spekter - og jeg hadde liksom ikke trodd at The Killers ville gå godt sammen med Kari Bremnes - eller Kent, Duffy eller Vamp. Men i mine ører gikk det helt utmerket, en liten overvekt av Kari Bremnes av naturlige årsaker selvsagt, men det gjorde heller ingenting. Med 485 spor å velge mellom ble ikke repetisjonene påtrengende.

Av før nevnte grunner har jeg aldri opplevd at spilleren går tom for strøm... eller det har jeg jo, det jeg mener er at jeg aldri har kunne fastslå hvor lang spilletid det er på et fullt batteri. Det fikk jeg nå - faktisk 9 timer! Neida, jeg gikk ikke med proppene i øret i ni timer i går, den gikk tom etter noen timer i dag! Godt jeg hadde et reservebatteri liggende.

Og i løpet av all denne musikken har jeg sugd inn sommerdagene! Varmt og godt, ingen vind og veldig lite som kunne forstyrre. Ruslet rundt i hagen, plukket litt i bed, luket ugress... eller satt meg ned i skyggen... eller solen, alt ettersom. Forresten litt dumt å ha musikk i øret hele tiden også, fikk jo ikke høre så mye av fuglesangen og alt annet som foregikk rundt meg...

Forresten, det var ikke "Random" det het, det var "DJ" - men det går ut på det samme, og jeg tror faktisk jeg skal begynne å bruke det valget litt oftere!-)

Joda, det VAR litt dumt å stenge alle lyder ute hele tiden, så i dag har jeg vekslet litt på det. En STOR bakdel med musikk i øret er at jeg ikke kunne høre myggen "zoooom" seg inn på meg, noe som har resultert i endel "praktfulle" stikk, på de mest kløete steder! Så kanskje jeg må kutte ut ørepropper når jeg ferdes i myggbefengte områder. (i skyggen altså!)

Lurer på om det er mygg på Sardinia? Skulle kanskje ha sjekket det før flyet ble booket... men hvem tenker på mygg i februar!

  19-05-2009

Mamo...

      Tastet ned klokken 21:11:34 og lagret under: 
 • Musikk

Det kan jo ta noen dager å komme seg til hektene igjen etter en hard Grand Prix seier, men det begynner å hjelpe nå. Klart det var gøy å vinne, eller være på det vinnende laget får jeg vel heller si siden jeg ikke direkte medvirket på fremføringen.

MamoUansett, å vinne så klart - og ikke minst knuse svenskene - er jo en opplevelse i seg selv. Litt kjedelig faktisk, men likevel. Det verste var faktisk å holde ut med Synnøve da poengene skulle deles ut. Jeg klarte det ikke - og gikk over til SVT1 ganske tidlig.

Ikke det at jeg er så veldig opptatt av denne finalen, men siden jeg ikke orket å gjøre noe annet så ble jeg sittende å høre på deler av programmet i bakgrunnen. Hvis det var noen sanger som pekte seg ut kikket jeg på - for så å gå tilbake til avisen - eller "hva-det-nå-var" jeg holdt på med. Det er jo likevel poenggivningen som er artig!-)

Men nå har det altså gått noen dager - og de aller fleste innslagene er glemt, bortsett fra den norske selvsagt, det ruller jo og går overalt fremdeles. Men et innslag har festet seg i hodet mitt, det russiske - fremført av ukrainske Anastasiya Prykhodko.
Ikke at Anastasiya gjorde en utenomjordisk opptreden, det var vel egentlig ganske så ordinært - både sangen og fremføringen, men likevel. Teksten forsto jeg heller ikke et pip av, bortsett fra tittelen: "Mamo", men likevel sitter den sangen i hodet mitt fremdeles...

Kanskje det var fraværet av dansere og kor, fyrverkeri og fillete t-skjorter? Hun bare stod på scenen og sang, mens ansiktet hennes langsom forandret seg på monitorene over henne. Etterpå trodde jeg alle bildene på monitorene var i svart/hvitt, men jeg ser jo nå at det overhode ikke stemmer. Uansett, den enkle fremføringen sammen med desperasjonen/fortvilelsen(?) jeg hører i stemmen til artisten gjorde det hele til en sterk opplevelse for meg.

Det er jo slett ikke sikkert du synes det samme, men her får du en mulighet til å både høre og se sangen igjen.
Klikker du på videoen kommer du til en større utgave, og du kan sikkert finne et klipp med bedre lyd på siden du havner på!-)

Hvis du nå skulle føle et desperat behov for å få vite hva hun egentlig synger om, har jeg tatt med teksten her - på engelsk riktignok, men du får likevel litt peiling på hva ordene betyr.

Out of the shadows once again, my enemy, my love 
Inevitable is my destiny, no matter how much you're prepared 
But before you left, with golden ring
You engaged to me and didn't save me from sorcery 
And didn't let my soul be free

Mum, and you've been telling me not to desire
Mum, and at that time I didn't know where trouble is
Mum, and you've been telling me that time is like water
Mum, Mum, Mum, love is trouble

I will throw away my dream and crush it on the floor 
How you've broken my destiny and left it on the side
I will pour out girl's tears like rain

Mum, and you've been telling me not to desire
Mum, and at that time I didn't know where trouble is
Mum, and you've been telling me that time is like water
Mum, Mum, Mum, love is trouble

(Mum, and you've been telling me not to desire)
(Mum, and at that time I didn't know where trouble is)
Mum, and you've been telling me that time is like water 
Mum, Mum, Mum, love is trouble

Mum, and at that time I didn't know where trouble is
Mum, and you've been telling me that time is like water
Mum, Mum, Mum, love is trouble

Videoen vises ikke lenger, men har du et desperat ønske om å høre sangen - finner du den sikkert hvis du søker... 

  24-04-2009

At et norsk band kan lage så mye krøll...

      Tastet ned klokken 21:18:10 og lagret under: 
 • Musikk

Noen av min besøkende har de siste dagene opplevd at siden min lastes delvis - for deretter å ikke lastes overhode... til det har gått noen timer. Når de har prøvd igjen har de opplevd det samme. JEG - på min side av skjermen - opplevde ingen problemer, som ikke egentlig er så rart, siden jeg er på "innsiden".

kneblet av CC Cowboys Da jeg omsider ble oppmerksom på problemet begynte feilsøkningen... noe som ikke var så lett, siden det ikke direkte var noe som var galt - noen steder. Alle logger var helt normale, all trafikk gikk som den skulle, det var rett og slett ingenting galt.

Etter å ha frikjent CanalDigital for mistanken (de er alltid førstemistenkt!)om at de hadde sperret meg uten fra omverden - var jeg helt blank, og klikket meg på måfå gjennom haugevis av ukjente loggfiler uten å vite hva jeg skulle lete etter...

Helt tilfeldig oppdaget jeg at ip-adressen på jobben dukket opp i en fil - som "blokkert" - noe det overhode ikke var noen grunn til. Og DA kunne jeg begynne å "nøste" litt opp i feilen.

For å gjøre en lang historie veldig mye kortere:
På webserveren min - og sikkert mange andre rundt om i verden - kjører det et lite program/script hvis oppgave er å beskytte serveren for "uønsket" besøk. Som å forsøke å kjøre koder de ikke skal og snoke rundt i systemet der de ikke har lov å snoke.

Hvorfor noen skulle gjøre det hos meg er ikke lett å vite, men det er nok ikke MEG de er ute etter, de bare prøve alle steder de kan... og håper å ha lykken med seg før eller seinere.

Tilbake til dette lille programmet/scriptet - som heter "SNORT". Den liker - blant annet - ikke at det står "CC" i en url, for det kan brukes til å gjøre noe skikkelige fæle greier. (Det kan forsåvidt godt stå "CCognoe", men ikke "cc ognoe" - hvis du får med det forskjellen!-)

Og nå lurer du kanskje på hva det har med mine sider å gjøre? Jo, siden jeg for noen dager siden la til det siste albumet til "CC Cowboys" i arkivet mitt, så ble det også laget en link til den, og dermed kom "cc" med i urlen. Den ser slik ut "www.hovlandsdal.com/?p=1023&m=1&a=CC_Cowboys" og det er bare så vidt jeg våger å skrive den her! Men hvis du ser godt etter, så står det en "_" mellom "CC" og "Cowboys" og da er den helt ufarlig. Problemet er at den da ikke virker!

Etter å ha fjernet henvisningen til albumet fra førstesiden min og slettet alle de som var blitt blokkerte, gikk alt så meget bedre. Alle kom inn og fikk gjort det de skulle hos meg!

At en så uskyldig band som CC Cowboys kunne lage så mye krøll, ante jeg virkelig ikke. Og det blir litt for teit å omdøpe det til CC_Cowboys også. Så inntil videre får de som absolutt MÅ klikke seg inn på "CC Cowboys" heller bli blokkert noen timer... i hvertfall til jeg finner en måte å legge bandet i "unntaksfilteret" til Snort.

Men altså, IKKE gå inn i musikkarkivet mitt og klikk på CC Cowboys! Eller, for å være helt sikker - så har jeg likegodt fjernet hele CC Cowboys.

Neida, jeg har den enda, men ikke på nett!-)

  16-04-2009

Spotify? Joda...

      Tastet ned klokken 22:52:42 og lagret under: 
 • Musikk

Du har vel brukt invitasjonslinken  jeg gav deg for en stund siden nå, eller? Hvis ikke bør du gjøre det snart, aner ikke hvor lenge den vil fungere... Husk bare på at den bare virker en (1) gang - forutsatt at du bruker koden du fikk første gangen. Får du problemer så står det greie bruksanvisninger på siden .

Nye ikonerOM du laster ned programmet er jo helt opp til deg selvsagt, og hvis du velger å ikke gjøre det - kan du for så vidt bare hoppe over resten av teksten her!-) Jeg skal ikke presse deg til noe!

Hvordan du bruker programmet (hvis du laster det ned altså) er helt opp til deg, selv synes jeg det er en grei måte å sjekke ut ny musikk og nye artister. Synes ofte det kan være litt vrient å avgjøre om en artist er verdt å "satse på" - bare ved å høre et spor på radio liksom...

Og hvis du nå hører en låt du liker, så er det greit å høre hele albumet - for å avgjøre om det er like bra som radiolåten. Som f.eks The Killers! (Grusomt navn, men... ) Låten "Human" rusler og går både på radio og tv og er helt ok, en riktig hit... Men etter å ha hørt hele albumet er jeg blitt veldig glad i låten som kommer etterpå: "Spaceman"

Og her kommer en av de store fordelene med Spotify: Jeg kan gi deg en link direkte til låten  slik at du bare kan klikke og "dele" opplevelsen med meg!-)

Jeg kan til og med gi deg linken til hele albumet  hvis du har god tid og ønsker å sette deg grundig inn i saken... Da må du riktignok starte avspillingen selv, men...

Så når/hvis du ser det dukke opp noen små grønne ikoner rett under kalenderen på siden min - slike som du ser ved siden av teksten her - så betyr det altså at jeg har et album eller spor jeg ønsker å dele med deg! Eller begge deler... Du kan velge å klikke på det - eller la være!-)

Men det forutsetter altså at du har fått installert Spotify på PCen din - og at linkene virker slik Spotify har sagt de skal gjøre!

  29-03-2009

Spotify... men, når da?

      Tastet ned klokken 20:23:56 og lagret under: 
 • Musikk

Jada, jeg VET at Spotify  har vært ute i markedet ganske lenge nå... men hos meg har det altså glimret med sitt fravær... inntil nå. Det kan muligens virke litt rart så omtalt som tjenesten har blitt - og siden jeg sannsynligvis er litt i overkant interessert i både data og musikk. Men datamessig er det jo bare "nok et program" og musikkmessig.., vel, så har jeg til tider problemer med å få lyttet til det jeg allerede har liggende.

Så det er ikke fordi jeg er treg, men rett og slett fordi ingenting jeg har hørt om programmet har fått meg til å "tenne" tilstrekkelig. Og i tillegg har det vært en tjeneste som du måtte bli "invitert" for å kunne delta... og kanskje det er det som har fenget så mange? Det en ikke kan få - frister jo på en måte litt mer...

bildeMen som alltid, det som ikke ligger fritt tilgjengelig på nettet - ligger der likevel, det tar bare litt mer tid å finne det. Så etter ett kjapt lite søk fant jeg ganske mange kreative måter å skaffe seg en "invitasjon" på... men stort enklere enn hos mikromann  kan det ikke være mulig å gjøre det.
Skriv "ja" i et lite felt og klikk på en knapp - og dermed er det bare å registrere deg, laste ned programmet og så er du igang.

Joda, både programmet og innholdet falt i min smak, og kvaliteten på tjenesten må jeg si var over all forventning. Til nå har jeg ikke hørt en eneste liten reklamesnutt (tjenesten er reklamefinansiert - hvis du ikke har fått det med deg) men det regner jeg med vil bli mer av etterhvert som tjenesten vokser. I motsatt fall vil jeg tro at gratistjenesten forsvinner ganske raskt.

Har prøvd forskjellige streaming-tjenester før, uten at jeg på noen måter har falt i staver over kvaliteten. Tvert imot har jeg ofte opplevd at musikken "hakker" seg frem mot meg, at volumet går litt opp og ned og at det høres ut som musikken siles gjennom ulike filtre på sin vei mot hodetelefonen min. Ingenting av dette har vært tilfelle på Spotify  til nå! Jeg sitter altså med min bærbare maskin og mottar musikken trådløst fra andre siden av huset... og lyden hadde neppe vært bedre om jeg hadde spilt cden på musikkanlegget i stua.

Greit - det siste sier vel muligens mer om anlegget mitt enn om kvaliteten på musikken jeg får fra Spotify , men likevel.

Så var spørsmålet: Når? Når skal jeg egentlig bruke Spotify ?
Når jeg er hjemme har jeg jo stort sett det jeg ønsker meg i musikkarkivet allerede og kan spille derfra.

En fordel er at du kan lytte til musikk du har hørt om og er nysgjerrig på - helt lovlig og helt fritt. Liker du det du hører - kan du gå ut og kjøpe cden etterpå. (Eller "gå ut" og "gå ut", snart er vel onlinebutikker eneste muligheten eneste muligheten til å kjøpe musikk...)

Etter å ha fundert over spørsmålet i hele dag(!!) har jeg kommet frem til at det eneste stedet jeg virkelig kunne ha hatt nytten av det - ville vært på jobben! Men der kan jeg IKKE bruke det... av naturlige grunner.

Eller hvis jeg skal ha en "hæla-i-taket" fest hjemme hos meg en kveld, altså en fest av den typen der ingen av deltakerne etter en halvtimes tid ville være i stand til å velge en spilleliste engang... kunne det vært greit å velge radiofunksjonen i Spotify  å la den fikse kveldens underholdning.

Nei, det er ikke ofte jeg har den type fester lenger... og dermed vet jeg neimen ikke om jeg blir noen hyppig bruker av tjenesten... hvis jeg da ikke befinner meg et sted langt unna mitt eget musikkarkiv, men med en bærbar på fanget og tilgang til trådløs oppkobling!-)
Eller hvis jeg en kveld bare ønsket noe nytt fra høytalerne...

Men hvis du nå er blitt litt nysgjerrig og ønsker å prøve dette ut på egenhånd, skal du få linken  av meg slik at du slipper å gå rundt å tigge etter en "invitasjon"...

God fornøyelse!

  15-03-2009

Lørdagskveld med 3 damer...

      Tastet ned klokken 19:21:20 og lagret under: 
 • Musikk

Det er neste for mye av det gode, jeg innrømmer det, så vanskelig å gi alle den korrekte mengde av oppmerksomhet... Ikke det at jeg har for vane å "date" tre damer samtidig, jeg skal ikke skryte på meg den store kompetansen der, men med noen glass vin, en latte og konsert etterpå synes jeg nå likevel vi fikset kvelden på en utmerket måte!

KonsertbildeGreit, så var det to damer og meg da, på en konsert! Den tredje damen hadde ikke peiling på at jeg var der... dessverre! Men når en dame klarer å dra meg helt til Arendal en lørdagskveld - da forstår du jo helt sikkert at det var noe helt spesielt... og det var det jo: Kari Bremnes!

Det var en nesten religiøs opplevelse for meg! Å se dama "live" er noe jeg har sett frem til i lang, lang tid - og det ble på ingen måte noen nedtur!

Å skrive et referat fra konserten blir helt håpeløst, ord kan ikke beskrive opplevelsen min likevel... så det skal jeg ikke prøve meg på. I motsetning til opplevelsen du får når du hører på en cd blir en konsert en helhetsopplevelse. Samspillet mellom musikerne og sangeren, måten hun fremfører sangene, det hun sier mellom sangene, lys, dekor... Alt glir sammen og gjør sanger du kjenner så godt - til noe enda større, og i noen tilfeller får teksten en annen betydning...

Hun synger som en gud... eller blir det gudinne, og direkte stygg å se på er hun jo heller ikke... uten at det har noe med saken å gjøre. Selv når jeg satt med øynene lukket var opplevelsen overjordisk!

Og hvis du lurer på hvordan det gikk med de to andre damene mine den kvelden... så virket de ikke direkte misfornøyde de heller... til tross for at de måtte klare seg uten min oppmerksomhet i 2 hele timer...

  11-02-2009

Damer...

      Tastet ned klokken 22:42:55 og lagret under: 
 • Musikk

Damer er slett ikke så ille, men de legger beslag på så utrolig mye av min tid! Ikke bare tid heller når jeg tenker meg om, selv min tankeverden blir preget av slike skapninger... Ikke bare nå - men i opptil flere uker allerede!
Så hvis du har lurt på hvorfor min blogg har vært litt mangelfull i det siste... så vet du nå grunnen til det.

Som vanlig er det litt vanskelig å forklare nøyaktig HVA det er som gjør at jeg blir så opphengt i nettopp denne damen - og ikke andre, men det er det jo ikke bare jeg som opplever. Klart jeg kunne bruke mange og meningsløse ord - og kanskje klart å gi deg et lite innblikk i det hele, men jeg velger å la være.

Det har gått litt i bølger en stund nå, noen små treff innimellom - for å holde forholdet varmt liksom, men så - for noen uker siden - slo det til igjen for fullt. Intenst og berusende tilstede, sammen med dette "noe" som treffer en streng ett eller annet sted inni meg.
En tretimers kjøretur i vekslende vær fra Stavanger - med henne rundt meg - gjorde ikke interessen mindre, og etterpå har hun stort sett vært med meg hver dag.

to fine damerNår det da dukker opp enda en dame og begynner å legge beslag på min tid og mine ører - kunne det hele blitt ganske stygt. Men heldigvis er de ganske rause på det området begge to, og - når sant skal sies - vet de ikke om hverandre! Så jeg hopper elegant fra den ene til den andre, alt etter humør og dagsform - uten det minste antydning til dårlig samvittighet!

Forelsket? Neida, jeg vil ikke dra det så langt, det er bare så utrolig deilig å sige ned på sofaen - eller egentlig "hvor-som-helst" - mens de fyller rommet rundt meg med stemmen sin! Og når jeg ikke orker mer og må ha stillhet, så stopper de på det minste vink fra meg! Det skjer ikke ofte, men likevel...

Men altså - hvis du fremdeles skulle sveve litt i det uvisse: Kari Bremnes  har kommet med ny CD, og ikke lenge etter gjorde Silje Nergaard  det samme!

Er det rart jeg har vært litt svevende i det siste?

  © 2004 - 2018 :www.hovlandsdal.com | Powered by MoB 
| Valid XHTML 1.0 Strict!